| gemeni6226 a întrebat:

Intrebare pentru domnul Ioan de la sal. Dumneavoastra ce credeti care e motivul acestui fenomen caci deja s-a dat si la stiri ca cei care din septembrie incoace au intrat in pensie normala nu au primit nici pana astazi decizia de pensie normala? nu ma ingrijoreaza faptul ca nu o sa primesc vreodata, ma ingrijoreaza caci cresterea promisa din 1 ianuarie a pensiei o sa m-i se aplice pe pensia cea veche nu cea noua si voi ramane in minus mult timp!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Chiar daca nu o sa primesti decizia pana in 31.12. 2024 nu o sa pierzi nimic, se va aplica si tie majorarea de la 1.01. 2025 la noul cuantum al pensiei, chiar daca vei primi suma cuvenita ceva mai tarziu.

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Probabil ca sunt foarte aglomerati, s-au facut multe contestatii privind recalcularea pensiilor.
Fii sigura ca o sa primesti decizia de pensionare si toata pensia, n-am de unde sti dupa cat timp.
De altfel si inainte se primea decizia dupa un timp, de ex. situatia mea, am depus actele in 1 martie 2012, am primit decizia de pensionare in aprilie si pensia pe martie, aprilie si mai in luna mai.

| gemeni6226 explică (pentru Ioandelasal):

Da domnul Ioandelasal nici nu asta ma ingrijoreaza ci faptul caci majorarea de pensie din 1 ianuarie o sa m-i se aplice pe pensia anticipata ce am din aprilie 2022 si nu pe pensia normala de limita de varsta ce am dreptul din septembrie 2024.Si atunci voi pierde!

| gemeni6226 explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc fff.mult!

| Ioandelasal a răspuns (pentru gemeni6226):

Chiar daca nu o sa primesti decizia pana in 31.12. 2024 nu o sa pierzi nimic, se va aplica si tie majorarea de la 1.01. 2025 la noul cuantum al pensiei, chiar daca vei primi suma cuvenita ceva mai tarziu.

| gemeni6226 explică:

Bineinteles am depus cerere in acest sens pe 15 octombrie, dar nici macar nu dau omului o adeverinta ca au preluat dosarul de cerere.

| Sorellina a răspuns:

E evident ca nu sunt Ioandelasal.
Dar observ si eu ca in aceasta perioada Casele de pensii au foarte mult de lucru cu toate modificarile din ultima perioada, cu contestatiile, etc.
Vei primi pensia corecta. Cu toate indexarile si maririle de la data depunerii dosarului de pensionare. Nu ramai in minus.
Nu intelegce adeverinta vrei. Ai primit un numar de inregistrare. Nu-l arunca. Cu el vei merge la Casa de pensii cand vei avea nevoie.

| gemeni6226 explică (pentru Sorellina):

Chiar asta e ca nu m-i s-a dat un numar de inregistrare.Nimanui nu i s-a dat! E vorba de faptul ca trec de la pensia anticipata ce am din aprilie 2022 la pensia normala pentru limita de varsta ce am dreptul din septembrie 2024 pe care asteptam sa primesc in mod automat am asteptat cuminte pana octombrie 2024 si cand am vazut ca tot pensia veche primesc am depus cerere in acest sens in 15 octombrie 2024 insotit de copia buletinului si sigur ca si acolo m-i s-a spus ca nu se stie cand primesc.Nu mi-as face griji daca nu ar veni majorarea pensiei din 1 ianuarie si daca nu m-as teme ca majorarea se aplica pentru pensia veche si eu raman in pierdere! De altfel multumesc mult pentru raspuns.

| gemeni6226 explică (pentru Sorellina):

De altfel nici atunci nu am primit numar de inregistrare cand am depus pentru anticipat in 2022 dar atunci nu era nebunia asta cu recalcularea pensiilor si peste o luna am primit decizia si suma foarte bine calculata si m-i s-a dat si retro pensia-dar acum am prins si eu trecerea la pensia normala cu toata nebunia asta plus vine si majorarea din 1 ianuarie.Ideal ar fi sa primesc decizia pana 1 ianuarie sau sa fie atenti atunci cand primesc decizia pentru pensia normala sa m-i se adauge si majorarea cuvenita din 1 ianuarie.