|

La cine are voie o companie de telefonie sa dea baze de date cu numere de telefon? Daca cineva foloseste prepay si nu are nici un fel de contract si se trezeste sunat de firma de sampoane x, sau pompe funebre y, ce este de facut?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Le inchizi telefonul.
Companiile de telefonie nu au voie sa vanda nimic, cum nimeni nu are voie sa vanda asa ceva. Asta nu inseamna ca nu se si întâmplă. Totusi cine stie pe unde ajunge nr tau de telefon si pe unde l ai introdus tu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Compania de telefonie, fixa sau mobila, nu are voie sa comunice numarul tau de telefon la nici o persoana fizica sau juridica, fara acordul tau, cu exceptia organelor judiciare si acestora numai cu mandat de la un judecator.
Le inchizi telefonul, nu esti obligat sa raspunzi, chiar daca tu le-ai fi dat numarul de telefon. Si poti reclama la compania de telefonie, desi nu cred ca acestea mai dau numere de telefon, avand in vedere ca se expun la amenzi mari. Mai probabil este ca au obtinut numarul tau din alte surse care il cunosc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel mai probabil te-ai inscris pe site-uri care vand datele sau au fost compromise.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asa cum a spus ventrue sau mai este si varianta :
sau companiile care te suna au un fel de soft care formeaza la intamplare numere de telefon in baza unor algoritmi.
dar nu este exlusa varianta spusa de tine.
fratilor avem normele GDPR si institutie publica care vegheaza si asupra acestor norme si asupra drepturilor in domeniu prelucrarii datelor este vorba de ANSPDCP
orice incalcare a dreptului vostru o faceti sesizand aceasta institutie la https://www.dataprotection.ro/
avem emaiuri avem metode foarte simple
toti cei care va incalca un drept sa fie trasi la raspundere, prea ne-am obisnuit in tara asta ca toti sa ne dea peste nas sau sa se foloseaca de datele noastre cu japca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dude
nu are nici o legatura
1. ei pot lua la nimereala numere de telefon, PENTRU CA SUNT NUMERE, nu sunt adrese de mail unde poti sa scrii un nume custom de gen "cucubauintruncopac247485@hoitmail.com" si care NU poate fi ghicit
2. SIGUR ti-ai dat numarul de telefon la vreun magazin si apoi ala l-au vandut la altii

compania de telefoane NU vinde nimic, CHIAR NU AU NEVOIE... EVERRRRRRR!

poti sa le urilii la aia ca de unde au numarul tau si sa ii ameninti ca te duci la protectia consumatorului PENTRU CA ACUM *EXISTA* LEGE UE CARE SPUNE CA AI DREPTUL, din cauza ca nu ai nici o treaba cu nici o pompa funebra asa ca e clar ca au numarul dau obtinut prin abuz (inca odata ESTE lege SI ESTE IN VIGOARE, de cand a intrat fiecare site de pe internet guita ca iti cer voie sa iti bage cookies, doar d'aia)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează