| Rob3rt97 a întrebat:

Locuiesc in Brasov(chirie) si sunt din alt judet, unde stau nu am nici viza de flotant si nici contract. Trebuie sa ma deplasez la munca (am declaratie data), ce se intampla daca ma opreste politia pe strada? Imi iau amenda ca nu corespunde adresa? Momentan nu pot face viza, proprietara e in varsta. Si daca fac un contract cu ea care nu e declarat, e valabil? Va rog ajutor.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| AlexMh a răspuns:

Daca muncesti iti trebuie declaratie de la angajator. Atat timp cat o ai pe aceea la tine + buletinul, nu ai nici o problema. Iar cat despre cea pe proprie raspundere, nu e nici politia asa proasta. Scrie adresa la care locuiesti acum pe ea, si le vei explica situatia. Scrie clar pe document: "Se va completa adresa locuintei in care persoana locuieste in fapt, indiferent daca este identica sau nu cu cea mentionata in actul de identitate.", in traduce libera completezi unde stai acum, indiferent daca este sau nu este, cea de pe buletin. Numai bine!

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Stai liniștit. Nu te amendeaza nimeni acum ca nu ai viza de flotant.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Nu declaratie de la angajator, ci adeverinta ca lucrezi acolo. Este diferenta.

| XKronstadt a răspuns:

In mod normal, trebuie un contract pe bune. Altfel, proprietarul va avea de a face cu ANAF-ul, iar tu cu poliția. Însă, bănuiesc că poți spune agentului de poliție (dacă vei fi oprit) că toată situația asta cu izolarea te-a prins pe picior greșit, fiindcă n-ai apucat să faci un contract cu proprietarul. Poți să plusezi puțin, intrebandu-l cum ai putea rezolva problema cât mai repede. Este bine ca ai totuși declarația de la muncă. Nu ar trebui să ai probleme. Baftă!