|

M-am angajat pe 28 august si nici pe 10 septembrie nu sunt asigurata la sanatate (am verificat pe site). Cand imi voi primi dreptul?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca te-ai angajat legal, prin incheierea unui contract individual de munca si angajatorul a inregistrat contractul la ITM atunci esti asigurata de sanatate de la data angajarii. Se poate sa intarzie putin inregistrarea dar nu-i nici o problema.
Ce alt drept vrei sa primesti?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Birocrație. Angajatorul anunță CASS, La primul tău salar livrează primii bani acolo. Un funcționar de acolo te înregistrează în sistem.
Apoi altul face demersurile ca să ai un card de sănătate. Apoi cardul de sănătate ajunge la tine. Până nu ajunge cardul la tine, și nu poți prezenta cardul la un cabinet medical sau un spital din sistemul de sănătate, nu poți beneficia de CASS, căci nu figurezi în sistem, nu exiști pentru ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

- vestea cea rea: bun venit in rrrominica... c'est la vie
- vestea cea buna: odata ce legea spune ca esti asigurata din momentul in care te angajezi, atunci ai dreptul
- vestea cea proasta: pana nu apari acolo nu te poti duce singura la doctor (mai ales sa iti faci analize, la care ai dreptul gratuit de doua ori pe an daca nu ma insel)
- vestea cea mai proasta: daca ai o urgenta si ei apoi iti cer bani ca nu esti asigurata, poti sa ii actionezi in justitie, si sa castigi (inca odata, legea e de partea ta) dar orice judecata in tara asta e o durere totala

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Odată cu achitarea primei contribuții la CAS, asta se face când primești drepturile salariale prima luna, când instituția virează cotizația ta la CAS.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează