| Andreimandache77777 a întrebat:

Ma poate aresta politia la un dosar penal? Faptă" conducere fara permis, sub imfluenta alcolului, si furat în scop de folosința, alcolemie 0, 80 pur sange ce poate sa îmi facă politia?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In prima faza te pot retine pentru 24 de ore si apoi pot face propunerea privind o masura preventiva, aceasta poate fi si arestul preventiv.
De regula, in cazuri ca al tau, se dispune arestul la domiciliu.

| darrio2007 a răspuns:

In mod cert.

| Violleta2022 a răspuns:

Conducere fara permis si beat, inseamna dosar penal si puscarie intre 1 si 5 ani.


"Art 335 Conducerea unui vehicul fără permis de conducere | Codul Penal
Parte integrantă din Lege 286/2009
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Admiteri hotărâri prealabile (1), Referinţe (1), Jurisprudenţă, Reviste (19), Doctrină (3)

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive."

ia de citeste si articolul asta:
http://avocatripan.ro/conducerea-fara-permis-cu-suspendare-sau-executare/

| sierra1 a răspuns:

"Ma poate aresta politia..."

doamne ajută s-o facă! Am avea drumuri mai sigure

| 1234568807 a răspuns:

Nu te aresteaza, te pupa si iti zice sa mai faci

| Sure14 a răspuns:

Oho, baiatu meu, dar ai bagat cevalaughing.

Putin probabil. Sa iti explic. Initial, politia constatand savarsirea infractiunilor va pune declansa urmarirea penala in rem si in personam, tu devenind suspect. In acest moment, cand esti suspect, poti fi doar retinut pentru 24 de ore.
Mai departe, cursul firesc e punerea in miscarce a actiunii penala, tu devenind inculpat. In acest punct poti fi arestat preventiv pentru 30 de zile (mandatul se poate prelungi), arestat la domiciliu pentru 30 de zile sau sub control judiciar pentru 60 de zile. Daca procurorul vrea sa te aresteze preventiv, merge la judecatorul de drepturi si libertati pentru a emite mandatul. Daca vrea control judiciar, il emite singur.
Ulterior, procurorul fie emite rechizitoriu si te trimite in judecata, fie inchei tu acord de recunoastere, ceea ce poti pentru infractiunile astea. Urmeaza camera preliminara unde sunt chestii de procedura si, in final, judecata. Doar dupa judecata esti condamnat.
Acum, lumea nu stie ca nu doar inchisoarea si amenda sunt singurele masuri de individualizare. Mai sunt unele masuri. Nu stiu exact cat e maximul de la conducere, dar cred ca se incadreaza pe amanarea executarii pedepsei si pe suspendarea sub supraveghere. Deci, eu zic ca.s sanse mici sa ajungi la inchisoare.