| Girly97 a întrebat:

Nu exista vreo sansa de a primi indemnizatie de somaj daca au trecut peste 6 luni de la inscrierea in evidentele AJOFM si nu am reusit sa ma angajez?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca indeplineai conditiile ai fi primit indemnizatie de somaj de la inceput, asa ca nici acum nu o poti primi.

| Cehoslovacia a răspuns:

Nu-ti mai da nimeni nimic, prea multa pomana face statul cu pomanagii d-astia ca tine carora nu le place munca, auzi 6 luni si nu ai reusit sa muncesti laughing

| Frank51 a răspuns (pentru Cehoslovacia):

Te-ai gândit că poate chiar nu a găsit de muncă? Că are probleme în viață? Că nu are părinți ca tine care te ajută când ai nevoie? Că nu are posibilități fizice ca tine?

| Cehoslovacia a răspuns (pentru Frank51):

1. sincer sa-ti zic nu m-am gandit, totusi trebuia sa o fac.
cine chiar vrea sa munceasca isi gaseste, e inadmisibil sa nu iti gasesti in peste 6 luni, hai treaca 2-3 luni, dar peste 6 e exagerat.
2. toti avem probleme, chiar si aia care nu muncesc si aleg varianta mai usoara, ori sa dea in cap ori sa omoare.
indiferent de problemele pe care le ai munca trebuie sa ramana munca si sa iti faci timp pentru ea, asta in cazul in care stii ca depinzi de bani sau nu esti bazat.
3. nu conteaza ajutorul parintilor sau nu, am avut in liceu colegi care munceau pe branci si erau ajutati cu greu de bunici sau nu erau aproape deloc.
4. exista destul de multe locuri de munca in care nu ce cer abilitati fizice sau intelectuale crescute.
voia loc de munca, gasea; lucrator comercial, casier, productie sau daca are facultate mai sus.
Ai pus problema destul de bine, dar eu in locul tau nu-i cautam scuze deloc, cei mai multi o sa zica ca nu-i place munca, nu e o intamplare sau ghinion ci doar alegerea pe care a vrut sa o faca.

| Frank51 a răspuns (pentru Cehoslovacia):

Tocmai asta e ideea, că tu nu ai de unde să știi situația nimănui. Întrebarea era legată de niște bani, iar tu ai făcut legătura cu toată clasa asta "socială", precum nu merită, deși acei bani sunt dreptul lor fundamental. Nu zic din răutate, cine mă cunoaște știe că sunt un om permisiv, dar nu este ok să te iei de o grupă întreagă de oameni cu probleme sociale.