| oceanoflove a întrebat:

Nu mi-am incarcat abonamentul la timp si m-au prins controlorii. Nu m-au pus sa semnez niciun proces verbal, doar mi-au zis ca se trimite ANAF. Intrebarea e cum as putea afla daca mi-au aplicat intr-adevar amenda pentru ca am tot auzit de cazuri norocoase carora nu le-a venit nimic si nu au avut nicio problema si a fost asa sa bage frica in ei. Intreb pentru ca sa am banii pregatiti ca sa platesc jumatate in termenul prevazut si sa nu-i cheltui. Sa solicit cazierul fiscal? Cine a mai trecut prin ceva similar si ma poate lamurui va rog.

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai mai pus intrebarea si ti-am raspuns, la ambele probleme.
O sa stii daca ai fost amendat dupa primirea p.-v.c. si n-are rost sa-ti faci probleme pana atunci, posibil sa nici nu fii amendat.
Repet: in cazierul fiscal se inscriu anumite amenzi contraventionale dar nu materie de calatorii cu mijloacele de transport in comun. Si oricum contraventiile nu se inscriu inainte de a exista proces-verbal de contraventie si care sa-ti fie comunicat iar de la primirea p.-v.c. ai 15 zile sa platesti jumatate din minim.
De asemenea ti-am citat si prevederile legale. Se pare ca n-ai incredere nici macar in acestea, cu atat mai putin in raspunsurile mele, desi cred ca ti-ai dat seama ca nu le scot din burta, asa cum procedeaza unii.
Asa fiind n-are rost sa soliciti cazierul fiscal.

| oceanoflove explică (pentru Ioandelasal):

Nu te supara voiam doar sa mai ceri opinii. E vorba ca se prescrie in termen de 6 luni aplicarea amenzii. Ar insemna ca e posibil sa astept chiar si 6 luni pana la primirea procesului verbal. Sa nu stau atata timp linistita e cam aiurea.

| Ioandelasal a răspuns (pentru oceanoflove):

Si crezi ca altcineva o sa-ti raspunda altceva decat ce ti-am spus eu? Oricum pana nu primesti tu p.-v.c. acesta n-are cum sa fie inscris in cazierul fiscal, asa ca degeaba ai solicita cazierul fiscal. Mai mult ti-am explicat si dovedit ca astfel de amenzi nu se inscriu in cazierul fiscal.
Ce obtii ca insisti cu astfel de intrebari, doar dovedesti ca nu mi-ai inteles complet raspunsurile si mi-am pirdut timpul degeaba raspunzandu-ti pe larg si repetat.

| Ioandelasal a răspuns (pentru oceanoflove):

Avocata vorbeste in necunostinta de cauza, nu toate contraventiile se inscriu in cazierul fiscal ci doar cele prevazute expres Anexa la HG nr. 1.000 din 23 decembrie 2015, privind faptele pentru care se înscriu informaţii în cazierul fiscal al contribuabililor, potrivit legislaţiei în vigoare. Cauta aceasta hotarare si te vei convinge ca nu se inscriu contraventiile la calatorii, ci doar cele prevazute in cateva acte normative.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sa solicit cazierul fiscal?
Așa ceva un ajunge în cazier. Dacă nu au făcut proces verbal pe loc, este puțin probabil ca să îți vină amendă acasă, iar dacă îți vine o poți contesta.

| oceanoflove explică (pentru sadrian46):

Am inteles ca in cazierul fiscal se pot scrie anumite amenzi contraventionale.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Procesul verbal de contraventie nu se trimite la ANAF, ci la domiciliu in cel mai rau caz. Dar trebuia sa ti se inmaneze un exemplar la fata locului.
Pentru faptul ca nu i-au cerut sa semnezi procesul verbal, eu l-as anula in instanta.
In nici un caz nu o sa ai cazier fiscal. In acesta se consemneaza doar fapte sancţionate de legile financiare/fiscale şi vamale sau care privesc disciplina financiar-fiscală.