anonim_4396
| Anonim întreabă:

Odată ce cineva obține viză temporară pentru America (Viză de turist), cu acea viză poată să călătorească de mai multe ori în America?
Gen, dacă viza îi dă voie să stea 6 luni, stă șase luni in America, se intoarce, mai sta cateva luni sau un an in Romania, apoi se intoarce din nou. Rog a răspunde doar cei care știu.

3 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Nu stiu pentru alte tipuri de viza dar pentru una turistica(B2), ori primesti una cu valabilitate maxima de 10 ani, ori nu primesti(solicitarea de viza fiind respinsa).
In cazul in care ai primit viza turistica, la sosirea in SUA ofiterii de imigrare de la controlul pasapoartelor(U.S. Customs and Border Protection)vor autoriza intrarea si vor decide perioada de sedere de fiecare data cand intrii in SUA ( se aplica o stampila pe una din filele pasaportului).

Deci, asa sa intelegi ca o viza cu valabilitate de 10 ani iti da dreptul sa calatoresti de cateva ori timp de 10 ani si ca decizia asupra timpului de sedere pe teritoriul SUA este luata de catre ofiterul CBP in momentul sosirii in aceasta tara. Daca acestia vor constata ca in trecut ai folosit incorect viza sau ai incalcat legea, viza va fi revocata.

| Radu284 a răspuns:

Da, poti sa calatoresti pana expira. De obicei se da pe un ans au 10 ani. Desi e posibil sa existe un interval intre plecare si reintoarcere.

| pilaf a răspuns:

Viza este valabilă pentru perioada de timp specificată în document. Aceasta îți dă dreptul la călătorii nelimitate până la expirarea ei dacă respecți legea americană și dacă ți se permite intrarea pe teritoriul american fie pe calea aerului, fie pe cale navală, fie pe cale terestră.

De reținut faptul că poți fie să stai pe teritoriul american pe toată perioada valabilității vizei neîntrerupt, fie să pleci și să revii, atâta timp cât nu depășești termenul legal înscris pe viză.