| SingleForOne a întrebat:

Șoferii de autobuz mereu se enervează când îi întreb dacă pot cumpăra un bilet, mă refer la acelea din oraș. Un exemplu de răspuns: "De ce nu ți-ai luat înainte? Crezi că am bilete să-ți dau așa pe bandă? Să nu mai ceri!"

Cunoaște cineva dacă este scris în fișa postului ca șoferii să ofere bilete? Este o lege care să-i oblige să ofere bilete?

Răspuns Câştigător
| Cristian84 a răspuns:

Soferi nu au treaba cu biletele ma refer la transportul urban doar cei de microbuze, autocare elibereaza

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Depinde de orasul respectiv. In Galati puteai lua bilet de la sofer, inainte de pandemia asta. Tu nu spui din ce oras esti sau unde te astepti sa iei bilet de la sofer.

| SingleForOne explică (pentru darrio2007):

Sunt din Bacău, mă aștept la transportul public din oraș, nu de la magazine mici.

| SingleForOne explică (pentru darrio2007):

Astfel de lucruri se întâmplă poate de la începuturile transporturilor publice din Bacău, nu neapărat din cauza pandemiei. Pandemia fiind o problemă, dar mulți folosesc asta drept scuză pentru a evita să facă altceva.

| Adry05 a răspuns:

în Timișoara nici nu există să iei bilet de la șofer, cumperi de la punctele de transport sau de la tot felul de magazine puse în stație. Ori direct scanând un cod QR sau plătind pe loc cu cardul în autobuz

| SingleForOne explică (pentru Adry05):

Corect, fie contactless, fie cod QR (desi nu știu despre ce este vorba, nu există așa ceva în Bacău, cel puțin când este vorba despre transportul public). Totuși, mi se pare la fel de ciudat că biletele se vând doar la punctele de transport, și să nu existe opțiunea de a cumpăra de la șofer. Despre contactless, mă refer la un sistem automat care face transfer de bani la atingerea cardului bancar.

| sierra1 a răspuns:

"Este o lege care să..."

da, este o lege (a bunului simț) ce zice să NU urci in autobus fără bilet

| zilog a răspuns:

Nu!
De ce sa iti dea bilete?

De ce nu iti cumperi bilete de la casa de bilete!?

Sau daca nu au caserie si doar ei vand bilete atunci mergi frumos la politie sa le faca un flagrant ca nu ti-au dat bilet

Si daca data viitoare nu iti dau bilet le ceri factura
Spui ca vrei factura ca sa ii enerve, i si mai tare

Si daca nu iti da factura merfi la protectia consumatorului si la anaf si spui ca nu iti dau nici bilet nici factura

Apoi mergi cu autobuzul gratis
Daca nu iti dau bilet nu le dai banii
Asa e legea in Romania

Orice peodus este gratis daca nu iti da bon la el
Poti sa il pastrezi in mod gratuit!

| SingleForOne explică:

Mi se pare inadmisibil ca șoferii să nu ofere bilete, doar de aia le au în fiecare zi, iar în unele stații nu sunt magazine sau ceva care să elibereze bilete. Multi evită confruntările sau sunt de partea șoferilor. Poate eu nu înțeleg motive mai plauzibile, dar pare a fi vorba fie de corupție, incompetență, necunoaștere sau răutate în general... Este incredibil cum ajungem să ne modernizăm (dacă) cu gândirea din anii '80-'90!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Fa-ti abonament daca esti inca elev sau student, simplu.