|

Pe ce criterii este desemnat notarul care pregătește stagiari?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu neaparat, pot fi si altii mai buni, conditiile se refera doar la vechime si reputatia profesionala si nu se cere ca aceasta sa fie cea mai buna dintre toti notarii.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Conform art.25, alin. (3) si (4) din L.36/1995, rep. in 2018, citez:
"(3) Pregătirea teoretică se desfăşoară prin frecventarea cursurilor organizate de Institutul Notarial Român. Pregătirea practică se desfăşoară în cadrul unui birou notarial, desemnat de către Colegiul director al Camerei în care notarul stagiar a susţinut examenul sau concursul de dobândire a calităţii de notar stagiar, cu acordul notarului public coordonator.
  (4) Activitatea unui notar stagiar poate fi îndrumată numai de notari publici cu o vechime de cel puţin 6 ani în această calitate şi care se bucură de o bună reputaţie profesională."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ioandelasal):

Deci notarii formatori sunt cei mai buni notari?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cum adica pe ce criterii? Notarul stagiar merge si cauta un notar cu experienta sa stea langa el pe perioada stagiului. Nu cel mai in varsta si cu experienta umbla dupa copii care abia ce au luat examenul de a intra in corpul notarilor happy Si nu te ia nimeni pe langa el sa te invete decat daca iti este ruda sau ii dai niste bani cu multe 00000. Banii ii recuperezi repede daca te pui pe langa un notar ce cunoaste cum se invart treburile in oras. Tagma notarilor este una inchisa, chiar foarte inchisa. Nu lasa pe oricine sa devina notar definitiv, ori ai ceva relatii de familie cu ei ori ai bani de dat "fara numar" Mult mai usor este la avocati, si acolo iti cer bani pentru a te lua ca stagiar dar la notar, din ce stiu, te rup cu banii. Daca nu ai ce da...mult succes sa gasesti pe cineva cu inima mare sa te ia ca stagiar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează