|

Problemele cu votul din diaspora vor mai fi credibile?

De fiecare dată când s-ar aduce acuze pentru modul în care se organizează alegerile acolo, puterea poate veni cu faptul că s-au dat soluții pentru a facilita votul, însă diasporenii s-au arătat dezinteresați. Până acum s-au arătat interesați sub 30 de mii.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu sunt dezinteresati. Doar ca nu vor sa se inscrie din x motive, principalul probabil din cauza ca nu stau legal acolo

| explică (pentru suntserios):

Inscrierea pentru votul la o sectie nu cere detalii cu privire la legalitatea domiciliului lor de acolo. Zice clar, sectia unde vrei sa votezi, nimic despre domiciliu sau resedinta. Si eu ma pot inscrie acolo, stand in Romania.

Pentru votul din corespondenta, da, e nevoie de documente care sa ateste domiciliul sau resedinta.

Totusi, 99% din romani stau ilegal in occident?

Un motiv am mai vazut pe internet ca nu s-ar inscrie pentru ca nu vor ca statul sa detina informatii despre ei. Cumva ar vrea sa se deschida sectii de vot in apropierea lor, dar fara sa spuna organizatorului unde sunt.

37 răspunsuri:
| a răspuns:

Acum nu sunt interesați să se înscrie. Dar la toamnă vor da năvală la vot și vor urla că le sunt încălcate drepturile!
Nu se înscriu pe listele de vot pentru că: "Cine e ăștia că să mă ia pe mine în evidență?"
Ăsta e românul nu ai cum să-l schimbi.
Să înființeze secții de vot doar pentru cei care s-au înscris!

| a răspuns:

Dezinteresați? N-ai văzut ce cozi erau la ambasade și cum așteptau romanii ore în șir ca să voteze? Cunosc personal oameni care au stat peste 4 ore la rand și nu au reușit sa voteze pentru ca s-au închis ușile ambasadei.

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Păi și de ce le e lene să se înscrie online? trebuie să ghicească guvernu câți sunt ei?

din partea mea, sper să fie secții fix pentru câți au domiciliu acolo și nimic mai mult

| a răspuns (pentru Nevermore):

Poate ca pentru tine este simplu, dacă ieși odată pe luna din satul tău și mergi la oraș sa îți cumperi haine din bazar.
Dar încearca sa îți imaginezi ca exista oameni care călătoresc mult, sau sunt detașați de la munca în diferite tarii ale lumii. Ei ce vor face dacă vor sa voteze? Se înscriu pe lista pentru fiecare tara în parte?
Germanii, francezii, englezii sau alte nații civilizate se înscriu pe vreo lista dacă se afla în o alta tara în ziua scrutinului?
Ti se pare normal sa te înscrii pentru a ți se acorda un drept garantat de constituție?
Diasporei i s-au pus bețe în roate de către ciuma roșie, pentru ca nu mai sunt asa de naivi după ce au văzut ca se poate și altfel decât sub tirania neocomunista roșie care a distrus tara și care i-a făcut sa emigreze. În plus diaspora nu poate fi cumpărată cu o găleată plina cu zahar, faina și ulei, cum au cumpărat bătrânii nevoiași și neștiutori din România.
Puie Msd, iar dacă ești membru sau simpatizant, puie și ție!

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

și le e greu să se înscrie ONLINE fiindcă călătoresc mult că să voteze prin corespondență?

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Da, mi se pare normal să te înscrii, că nu are nimeni cum să țină evidența așa-ziselor milioane plecate cu ziua în străinătate
și ca fapt divers, diaspora aia care nu poate fi cumpărată, e drept, reprezintă și foarte mult, oricine are interesul să nu lase să voteze 1, 5-2% din voturi

| explică (pentru Alexandrionelu):

Inscrierile au doua motive:
- Votul prin corespondenta, mi se pare logic sa existe inscrieri.
- Deschiderea unei sectii.

"Ti se pare normal sa te înscrii pentru a ți se acorda un drept garantat de constituție? " - Mi se pare ca nu ai notiuni de logica de baza. Diasporenii au deja acest drept. Inscrierea nu are ca scop acordarea dreptului la vot, ci facilitarea procesului de votare.
Diasporenii pot vota in orice sectie. Insa, daca vor o sectie la ei in localitate, trebuie sa se inscrie 100 de romani de acolo si gata.
Nu trebuie sa se inscrie ca sa voteze. Insa, daca nu se inscriu, se vor organiza sectii tot la fel ca inainte.

Nu sunt membru sau simpatizant PSD. Pur si simplu am ramas usor dezamagit vazand ca dupa ce au stat 8-9 ore la coada, sute de mii de romani din diaspora, se inscriu doar 30.000.

| a răspuns (pentru Nevermore):

Numărul total al romanilor stabiliți peste hotare este estimat de Wikipedia undeva între 4 ai 12 milioane.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Romanian_diaspora
Din aceștia scădem minorii, dar tot rămânem cu mult mai mult decât 2% despre care aberezi tu. Și dacă te uiți la prezenta la vot la ultimul referendum, vei înțelege și cine nu dorește ca diaspora sa voteze masiv.
Într-o tara civilizata, de exemplu Belgia, este permis votul electronic, pe baza buletinului de identitate (tot electronic) și al unui cititor pe usb. Asa s-ar putea rezolva definitiv pro lema cozilor de la ambasade, dacă s-ar dori asta.

| a răspuns (pentru AC4S4):

Posibil sa ai dreptate, dar eu am înțeles altceva, am înțeles ca dacă nu ești înscris pe lista în tara X, nu ai dreptul sa votezi în tara respectiva. Sper sa ai tu dreptate.

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Deci trebuie să avem urne pentru între 4 si 12 milioane de voturi? serios?laughing îmi place marja de eroare a estimării...doar între 4 și 12 milioane...

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

și n-am aberat deloc cu 2%, ia toate alegerile din '90 încoace și calculează ponderea numărului de votului al diasporei în total, au fost aproape 4% la europarlamentare acum, în rest n-au trecut niciodată de 2%

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Na, mai vrei niște țari civilizate?
cipru, danemarca, Grecia, malta - se votează doar în țară.
americanii votează doar dacă plătesc taxe în țară
englezii votează doar maximum 15 ani de la părăsirea țării
irlandezii votează doar dacă preconizează întoarcerea în țară în maximum 18 luni

| a răspuns (pentru Nevermore):

1. Citește link-ul de pe Wikipedia. Acolo scrie între 4 și 12.milioane. Pentru ca nu se va ști niciodată numărul celor care nu au acte în tara în care trăiesc.
2. Da, au votat 4, ceva % la ultimul referendum pentru ca mulți nu au ajuns sa voteze, iar și mai mulți au fost descurajați de știrile cu cozile interminabile de la ambasade, din care cauza nu s-au prezentat. Dacă scrutinul ar fi fost bine organizat, numărul voturilor din diaspora ar fi fost cel puțin dublu, iar dacă ar fi existat posibilitatea votului electronic, atunci ar fi fost mult mai mare.

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Păi și dacă n-au acte acolo și NU SUNT ÎN EVIDENȚA NIMĂNUI de ce trebuie să le facem secții de votare? Trebuie să viseze AEP și MAE noaptea câți sunt ei și unde? ce ne facem dacă se găsesc 2 milioane că vor să voteze în Sri Lanka? Trebuie să-i ghicească cineva? rolling on the floor
Acum au o posibilitate clară să voteze prin corespondență sau să-și exprime intenția de vot pentru crearea de secții, nici asta nu e bine? chiar trebuie ghicit?

| a răspuns (pentru Nevermore):

Când vad cata ura ai pe diaspora îmi e clar pentru ce partid faci propaganda. Bineînțeles că "diasporenii", cum ii numești tu, ar trebui impozitați și de statul roman și trebuie cumva sa fie constrânși sa voteze cât mai puțin. Am mai auzit ideile astea undeva, la tatuca Dragnea. El s-a dus la pușcărie, dar cățeii lui au rămas liberi sa latre pe internet!

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Am zis eu că trebuie impozitați? rolling on the floor am zis că așa e într-o țară civilizată, că tu mi-ai dat exemple țări civilizate
am zis că trebuie să se înscrie sau să n-aibă pretenția să știe cineva că sunt ei acolo.
cu toate că eu nu aș permite votul în afara granițelor. Israel are o diasporă mai numeroasă decât populația din țară și totuși se votează doar în țară...

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

și unde am numit eu ''diasporean''?

| a răspuns (pentru Nevermore):

Nu ai permite votul în afara granițelor? Fa-te jandarm și vei avea ocazia ca să anul pe 10 august sa spargi legal capetele celor pe care ii urăști atât de mult.
Intrebare: primești bani pentru ca să împrăștii cu atâta ardoare ideologia PSD, sau ești tu însuți victima dezinformării și chiar crezi ca e bine ceea ce faci?

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Mai scriu articole și în Sputnik
nu, nu l-aș permite, exact cum nu permit nici celelalte țări civilizate la care am făcut amintire, le mai enumerăm?
danemarca, malta, Grecia, cipru, israel.
la care adaugi unele despre care nu mă informasem încă aseară:
portughezii votează DOAR dacă se înscriu.
canadienii votează maximum 5 ani de la plecarea din țară.
italienii votează doar în țară, prin corespondență sau dacă se ÎNSCRIU.
Scoția, Țara Galilor și Irlanda de nord votează DOAR în țară.

să mai caut și despre altele?; d

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Mama democrației, SUA te pune și să te înregistrezi, altfel nu votezi...cum e și cu drepturile astea constituționale, ce bătaie de cap...
șî în Olanda trebuie să te înregistrezi, altfel nu votezi...a, uite, și în Belgia :-s

| a răspuns (pentru Nevermore):

Fals! Pentru a vota fizic la o ambasada, nici americanii nici belgienii nu trebuiesc sa se înscrie niciunde. Și bănuiesc ca nici restul. Tu ai găsit probabil ca trebuie sa se înscrie ca vor vota online, în cazul în care aleg asta, ceea ce este cu totul altceva. Dar bineînțeles ca rastalmacesti totul în favoarea partidului tău și o faci destul de convingător, probabil ai multa experienta și probabil ca mulți de pe internet te și cred. Spune-i omului ceva ca și cum ar fi adevărat și probabil ca omul te va crede și nu se va docume ta mai mult. Cam asa funcționează propaganda voastră, nu?

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Ia vezi aici:
https://www.americansabroad.org/how-to-vote/
'' However, in order to vote you have to be registered''

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

How can I vote outside the US?
To vote from abroad, you must register with local election officials in your state of voting residence AND request an absentee ballot. You can use the FPCA to do both. Submit a new FPCA early each year, every time you move, and whenever you change your address, email, or name.

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Belgia:
Belgian citizens living abroad:

can vote in national Belgian elections from abroad
can't stand as candidate in their home country elections from abroad.
To vote in home elections from abroad, citizens need to be registered with a Belgian diplomatic mission abroad.

For more information visit the Belgian Elections Directoratedenlfr.
https://europa.eu/......dex_en.htm


hai marș, atât pot spune.

| a răspuns (pentru Nevermore):

"De acum, primești prin poștă toate documentele necesare votării și le expediezi înapoi, după ce ți-ai exprimat votul. Pot vota prin corespondență toți românii care pot dovedi dreptul de ședere în țara din care vor să voteze prin corespondeță."

Vs

"To register to vote, voters can download the Voter Registration and Absentee Ballot Request Federal Post Card Application (FPCA) from www.fvap.gov."

Vedeti ce înseamnă cuvântul "înregistrare" pentru romani și ce inseamna pentru americani?
Romanii trebuie sa dovedească ca au dreptul de ședere în tara din care vor sa voteze, în timp ce americanii au nevoie doar de o conexiune la internet.
Iar pentru ciuma roșie care încearcă sa manipuleze opinia publica numita "nevermore": Mars sa ii spui lu mata, multa puie ție și colegilor tai de partid! Sugeti p|_|la plângând după perioada de dinainte de 89, pentru ca romanii nu vor mai fi niciodată slugile voastre, comuniști împuțiți ce sunteți!
Ciuma roșie va obține voturi mai puține ca UDMR-ul la următoarele alegeri, asa ca o veți suge în curând mai carnatilor!
Ne vedem la vot!;)

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Mai manipulezi mult? Citesti doar ce vrei tu?
Ca să te inscrii pentru crearea unei sectii de vot nu ai nevoie de drept de sedere, doar iti exprimi intentia ca vrei sa votezi ca sa stie aia dracu ca esti acolo
In rest, tot asa ramane, mars

| a răspuns (pentru Nevermore):

Hai zi sa mori tu și mata în Siberia!
IA uite aici:
https://www.votstrainatate.com/vot-prin-corespondenta/

Date și documente necesare pentru înregistrare:
✔ Nume și Prenume

✔ Cod Numeric Personal (CNP)

✔ Adresă de reședință/domiciliu în străinătate

✔ Adresă de e-mail

✔ Actul de identitate (scanat/fotografiat, atașat în formularul on-line)

✔ Actul care atestă dreptul de ședere eliberat de autoritățile străine (scanat/fotografiat, atașat în formularul on-line).

Regăsești aici lista documentelor acceptate pentru a dovedi dreptul de ședere, în funcție de țara în care te afli (link către: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/176885 )

Morți mati de trol, tu manipulezi și tot tu acuzi de manipulare!
Mars lângă Dragnea sa împărțiți frățește aceleași p|_|le!

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Imi arati ca nu stii sa citesti?
Aia e pentru vot prin corespondenta, esti o specie rara de imbecil.
Pentru vot fizic la ambasada nu trebuie sa dovedesti nimic, doar sa te inscrii sa stie aia unde esti ca sa faca o sectie, invata dracu sa citesti

| a răspuns (pentru Nevermore):

Discuția nu era doar despre votul la ambasada, ci despre votul diasporei în general.
Când vezi ca nu mai ai argumente, restrângi aria subiectului, ca să pici doar pe ce îți convine. Romanii nu mai pun botul la vrăjeala ieftina și limba de lemn, pe care a învățat-o Iliescu la Moscova și de la el tot partidul vostru!

| a răspuns (pentru Alexandrionelu):

și care e problema cu votul în general? că trebuie să știe statul român unde ești ca să-ți facă secție? asta e problema cu votul diasporel în general?
ne întoarcem la minciuna pe care ai spus-o despre votul în ambasadă în sua și belgia?

| explică (pentru Alexandrionelu):

Nu stiu de ce te certi. Este normal ca statul sa pretinda o inregistrare a oamenilor ce vor sa voteze in strainatate, ca sa stie statul unde sa faca sectii, cate sectii sa faca. Momentan, cei mai multi romani din diaspora sunt trecuti in continuare pe listele permanente din Romania, multi au inca domiciliul aici.

Adica, nu vad unde este problema. Inscrierea nu este foarte complicata si este facuta pentru a avea o evidenta mai clara a locului unde trebuie deschise mai multe sectii.
Daca cei din diaspora nu vor sa comunice pentru o fluidizare a votului, e treaba lor. Ideea este ca data viitoare cand mai striga "vrem sa votam", statul le va spune "cand v-am dat solutii, nu v-a interesat".
De vot electronic nu e cazul sa vorbim, foarte putine tari au acest sistem de vot. Insa, solutiile gasite pentru fluidizarea votului sunt destul de bune. La fiecare 100 de romani inregistrati dintr-o anumita regiune, se deschide o sectie. Daca diaspora nu se inregistreaza isi pun singuri bete in roate, nu mai e nici partidul, nici ministerul de externe, nimeni in afara de ei.

| a răspuns (pentru AC4S4):

Omului îi e greu să înțeleagă că si noi, care stăm în România, dacă preconizăm că în ziua alegerilor ne aflam la Buenos Aires de exemplu, putem să ne înscriem ca să ne facă o secție acolo...el știe doar Iliescu, Moscova, mu1e...
https://www.votstrainatate.ro/VotLaSectie e uluitor de greu să completezi rahatul ăsta de formular...(deși pentru cei ca el chiar poate fi)

| a răspuns (pentru AC4S4):

La fel ca și proiectul de lege are propune dubla impozitare a cetățenilor romani care muncesc în străinătate, orice încercare de a crea o evidenta a cetățenilor romani plecați din tara va fi tratata cu reticenta. Nu poți sa ai încredere în politicienii corupți care au distrus țara și care ne-au alungat indirect prin lipsa de opțiuni și toată debandada din tara. Ce sa facem, sa rămânem în tara, sa muncim le un salariu de nimic, sa privim neputincioși la politicienii corupți și bogați, sa fim bătuți și gazati de forțele de ordine când vrem sa ne cerem drepturile, aceleași forte de ordine incapabile sa ne apere copiii de criminali și hoti, ca în Caracal? Și atunci când vedem un sugaci de psdist care spune ca el nu ar permite votul în afara țării, normal ca luam foc.
Trăim cu speranța că neocomunismul va murii odată cu generația cumpărabila cu 2 kg de zahar și un litru de ulei, iar tânăra generație nu se va lăsa manipulata de noeocmunisti ca individul asta, care troleaza internetul pentru diferite avantaje directe sau indirecte pe care partidul comunist pardon socialist roman le-ar putea obține pe viitor.
Forță de muncă din România pleacă izgonita de conducere, tot mai mulți vietnamezi sunt aduși sa facă muncile de jos în tara pe bani de nimic, sistemul pensiilor se apropie de faliment, bugetul tarii scade de la an la an in timp ce voi aruncați cu pietre în diaspora în loc sa încercați sa ii aduceți înapoi, asa cum fac alte tari. Uitați-vă la Polonia de exemplu, acolo salariul minim a ajuns aproape de 700 de euro, iar cei care se întorc din străinătate sunt scutiți de impozit pe venit pentru mai mulți ani de zile. Nu e de mirare ca polonezii se întorc masiv acasă, în timp ce romanii sunt pe locul 2 la emigrării după Syria.

| explică (pentru Alexandrionelu):

Altă soluție pentru votul din diaspora nu văd. Nu poți la infinit să te plângi că nu se organizează secții, dar nici să nu vrei să te înregistrezi pentru ca statul să organizeze secții. Spunea conducerea AEP că nu pot organiza secții pe niște speculații în presă (că undeva ar fi mulți români), au nevoie de niste date clare. Dacă nu se vrea colaborare din partea diasporei, asta e.

| a răspuns (pentru AC4S4):

Eu tot susțin ca votul electronic ar fi soluția cea mai buna pentru diaspora. Ar fi modern, sigur și cu costuri mai mici de organizare. Numărul de bătrâni stabiliți in diaspora este destul de mic, deci nu ar trebui sa fie probleme cu tehnologia. Aceesul la un calculator și eventual un scanner nu cred ca este o problema pentru marea majoritate a romanilor din străinătate.

| a răspuns:

Inca si in ziua de azi voteaza prea prea putini romani din strainatate fata de numarul lor real de acolo. Unii nu sunt inregistrati si unii nu se duc la vot. Aia care se duc la vot sunt destul de putini.