| IncelcatDragos a întrebat:

Protestele alea anti-psd de pe 10 august 2018 au fost pasnice? Voi ce ziceti? Eu nu prea le-am vazut pasnice...Probabil jandarmii au gresit un pic, dar si agitatorii aia i-au provocat
#opinie nepopulara

91 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Au greșit un pic cand băteau oameni fara aparare? Imbecil mai esti.

| IncelcatDragos explică (pentru suntserios):

Si cand multimea arunca cu obiecte in jandarmi?

| suntserios a răspuns (pentru IncelcatDragos):

Trebuia sa ii bata pe aia nu femei si nevinovati fara apărare. Simplu.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Acolo au fost nu numai agitatori, au fost actori, forțe de război hibrid, au fost niște interese mari de destabilizare a situației politice din țară. Acestea nu au fost spontane ci organizate și aranjate bine de anumite entități, nu spun cine. Jandarmii au acționat pentru a bloca aceasta, nu au avut încotro. Au fost victime colaterale, participanții obișnuiți, carne de tun politic pe stradă. Demonstrația a fost folosită ca pretext pentru jocuri politice mari și murdare. Dacă s-ar investiga la modul serios, s-ar ajunge acolo. Dar tot din motive politice, nu se vrea publicitate asupra aspectelor profunde, asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo. Astfel așa zisa investigație din partea justiției va fi o farsă și totul se va termina cu un mare fâs.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru sadrian46):

Jandarmii sunt antrenati pentru a extrage agitatorii din multime. Cei pasnici s-au delimitat clar de agitatori, i-au si indicat jandarmilor de mai multe ori, insa acestia nu au luat masurile necesare. Era si un caz in care il luasera pe unul la ciomege si ala tot urla ca colonel nu stiu care - era de-al lor in civil. O intrebare de baza la care nu s-a raspuns clar e de ce erau unitatile alea cu numarul unitatii acoperit pe casca? Ce cautau? Fix aia au fost cei mai violenti. Plus de asta, sa fim seriosi, daca era vorba de lege, ei trebuia sa degajeze piata, nu? Ei bine, multi au plecat de nebuni prin cartiere sa mai bata tot ce prindeau pe strada, miner-1990-style. Am fost in Iasi la ceva manifestatii, inclusiv cu ceva agitatori printre noi. Jandarmii au fost de fiecare data la inaltime. Inclusiv atunci cand am fost niste mii bune la huiduit de Dragnea (si fugarit citiva pesedei la vreo doua faze...).

| sadrian46 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

-au si indicat jandarmilor de mai multe ori, insa acestia nu au luat masurile necesare.
De ce oare?
Jandarmii la fața locului erau militari sub comandă militară. Ei acolo nu acționau de capul lor, exexutau niște ordine venite de sus.
De unde, de cât de sus? Dacă se merge pe firul găsirii adevărului se poate ajunge la concluzii foarte interesante. Astfel, la aceste întrebări investigația în justiție nu va răspunde. situația reală va fi mușamalizată, mistificată. Așa cum ai spus, ca la mineriadă. Dar la piața revoluției cum a fost? Cine erau cei ce ocupau acolo piața, cine au fost ei, ce vroiau ei? Cum puteau fi scoși din piață? Erau acei ce ocupau piața complet virgini, doritori de bine? Cine îi plătea să stea acolo? Asta nu întreabă nimeni. Se face doar scandal că minerii sau așa zișii mimeri au omorât niște oameni așa zis complet nevinovați. Cât de nevinovați?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru sadrian46):

Pai legat de mineri... daca a fi barbos/pletos/cu blugi/ochelarist e o vina, ajungem la naiba. big grin

| sadrian46 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da, e vină mare. Că așa judecă un miner. Nu ajungem la naiba. Acolo suntem. Naiba înseamnă diavolul.
Dar părul lung la ce folosește? Dar pletele? Nu spun ele chiar nimic? Le porți degeaba?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru sadrian46):

Pai fiul lu' dumnezo' nu era barbos si pletos? happy

| sadrian46 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Era bărbos și pletos în reprezentări medievale. El era evreu. Pe vremea lui evreii bărbați aveau tonsură cu păr scurt.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru sadrian46):

De ce vrei sa strici povestea? Ia uite-l ce misto e: https://www.youtube.com/watch?v=VyKDoivRdIo

| sadrian46 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Culmea este că și eu tot la Jesus Christ Superstar doream să te trimit.
Noroc cu Isus că a murit atrunci, sau în fine, că s-a dus undeva, doar el știe unde.
Când stai să te gândești ce băiat smart a fost. A zăpăcit o lume întreagă. Apoi s-a lăsat de showbiz. în continuare o viață liniștită anonimă, s-a retras cu un ultim spectacol, dispărând definitiv în fața unei mulțimi hipnotizate. Și lumea a rămas zăpăcită până azi. O perfornanță rară. Merită măcar un pic de apreciere.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru sadrian46):

Great minds think alike.

| Drimmero a răspuns:

Vad ca unii nici acum nu ati inteles absolut nimic din acel protest. Jandarmeria a primit ordin politic sa faca acel macel, au fost si jandarmi civili intre protestatari si instigau, ba mai mult decat atat, jandarmeria a facut front comun cu anumiti ultrasi pentru a intra mai repede intre ei, niste mizerii care nu au inteles ce inseamna fenomenul Ultras, au ales pentru niste bani sa fie din aceeasi oala cu infractorii, au calcat pe propriile principii pentru o mizerie politica, rusine maxima! Practic au lasat cativa instigatori ca sa aiba motiv in plus pentru a porni un macel, dar asta e mizilic pe langa ce abuz au comis ei gazand si lovind oameni care protestau pasnic, au aruncat si cu niste materiale pirotehnice militare, practic erau un fel de petarde care la explozie aruncau niste chestii metalice, multora li s-au infipt fragmentele alea metalice in picioare, maini, puteau sa omoare o multime de oameni. In ce tara normala si civilizata vezi ca o institutie precum jandarmeria sa ia la omor la propriu cetatenii tarii? Cuvantul lor a fost ' asta ne e ordinul!', totul a fost politic, oamenii au protestat pasnic pana sa dea cu gaze total aiurea, chiar si asa tot au continuat sa fie pasnici oamenii, ii intrebau pe jandarmi de ce dau cu gaze si ei inaintau cu scuturile spre ei la intimidare.

| IncelcatDragos explică (pentru Drimmero):

Poti sa mi trimiti filmari si sa-mi arati intervalele de timp?

| Drimmero a răspuns (pentru IncelcatDragos):

Https://www.youtube.com/watch?v=aLtBSc3F0VQ
E ca un rezumat al evenimentelor, pacat ca de la inceput nu sunt imagini sa se vada clar abuzul lor, dar tot se vede cum incep sa dea cu gaze in stanga si dreapta, cei care au fost acolo stiu toata povestea

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru IncelcatDragos):

Nevermore e un jeg uman pro-pesedist, nu ai ce rezona cu el. Dupa el cred ca si minerii in 1990 au actionat conform legii... unei legi oarecare. A, da, legii pumnului. Uite materiale de studiu. Ia-le pe indelete, ia notite, mai discutam miine. Spor!
https://ziare.com/......ii-1549850
https://recorder.ro/tara-care-si-calca-oamenii-in-picioare/
https://www.digi24.ro/......da-1184057
https://www.youtube.com/watch?v=RDccHsGYmkE

| Nevermore a răspuns (pentru IncelcatDragos):

Dupa ce vezi din filmari, compara starea de fapt cu prevederile legale:
Capitolul IV Asigurarea ordinii pe timpul desfăşurării adunărilor publice
Articolul 16
Comandanţii organelor locale de poliţie şi jandarmerie sau persoanele desemnate de aceştia au obligaţia de a asigura protecţia participanţilor şi de a stabili împreună cu organizatorii măsurile ce trebuie luate pentru desfăşurarea adunărilor publice declarate, în condiţii de deplină ordine.
Articolul 17
În cazul în care adunările publice îşi pierd caracterul paşnic şi civilizat, poliţia şi trupele de jandarmi vor interveni pentru împiedicarea sau neutralizarea manifestărilor ce tulbură grav ordinea şi liniştea publică, pun în pericol viaţa, integritatea corporală a cetăţenilor, a trupelor de ordine sau ameninţă cu devastări ori distrugeri de clădiri şi alte bunuri de interes public sau privat.
Articolul 18
În cazurile prevăzute de art. 17, organele de ordine vor interveni folosind, în condiţiile legii şi în raport cu situaţiile create, mijloacele tehnice din dotare.
Articolul 19
Intervenţia în forţă va fi aprobată de prefect sau de înlocuitorul acestuia la solicitarea comandantului forţelor de jandarmi care asigură măsurile de ordine publică la locul adunării publice.
Aprobarea intervenţiei în forţă nu este necesară în cazul în care asupra forţelor de ordine se exercită violenţe care pun în pericol iminent viaţa, integritatea corporală sau sănătatea acestora ori a altor persoane sau când există indicii temeinice că participanţii pregătesc sau au comis o faptă ilegală.
Articolul 20
Folosirea forţei se va face numai după avertizarea şi somarea participanţilor de a se dispersa, de către ofiţerul de jandarmi desemnat ca şef al dispozitivului de ordine. Pentru executarea dispersării se lasă la dispoziţie participanţilor un timp corespunzător, determinat în raport cu numărul acestora şi cu căile de afluire.
Avertizarea şi somarea nu sunt necesare în cazul în care asupra organelor de ordine se exercită violenţe ori acestea se află într-un pericol iminent.
Articolul 21
Avertizarea constă în folosirea de semnale sonore sau luminoase şi atragerea atenţiei participanţilor, prin mijloace de amplificare sonoră, asupra necesităţii dispersării lor şi respectării legii.
Articolul 22
Dacă, după avertizare, participanţii nu s-au împrăştiat, se spun prin mijloacele de amplificare sonoră cuvintele "Prima somaţie: Atenţiune, vă rugăm să părăsiţi..., vom folosi forţa", urmate de semnale sonore şi luminoase.
Dacă, după trecerea perioadei de timp necesare pentru împrăştiere, se constată că prima somaţie a rămas fără rezultat, se trece la folosirea ultimei somaţii, prin rostirea cuvintelor "Ultima somaţie: Părăsiţi..., se va folosi forţa", urmate de semnale sonore şi luminoase.
Pentru perceperea somaţiilor de către toţi participanţii, înainte de folosirea mijloacelor de împiedicare sau constrângere, se emite un semnal luminos prin rachetă de culoare roşie.
Articolul 23
În caz de absolută necesitate, când se impune folosirea armelor de foc de către organele de ordine, în condiţiile legii, se repetă, în prealabil, ultima somaţie şi semnalul luminos prin rachetă de culoare roşie.
Articolul 24
Folosirea mijloacelor de împiedicare sau constrângere va înceta de îndată ce s-a realizat degajarea spaţiilor, împrăştierea participanţilor şi s-a restabilit ordinea publică.

| Drimmero a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Trolleaza 100%, nu cred ca exista tanar in tara asta cu capul pe umeri, educat si cu studii care sa sustina mizeria aia bolsevica si hoata, cancerul Romaniei, nu e deloc intamplator ca majoritatea s-au trezit la realitate si sunt anti-psd pana in maduva oaselor.

| IncelcatDragos explică (pentru Drimmero):

Nu e o chestie sa fii anti psd sau nu,e o chestie de a fi obiectiv,de a vedea lucrurile asa cum sunt, dintr-o directie si din alta. Ca jandarmeria de condamnat este, ca e psd de condamnat, o fi si psdul dar portestul nu a fost pasnic, si exista multe surse care atesta faptul ca manifestatiile au fost puternic sustinute de intere straine

| Drimmero a răspuns (pentru IncelcatDragos):

Daca ai ochelari de cal, da, vei spune ca violentele au fost consecinta 'violentei' protestatarilor. Care violenta? Jandarmii au avut un singur scop: instigarea...despre ce vorbim? Apoi s-au folosit de lege ca sa incheie ce au inceput tot ei, alege-s-ar praful de psd si de toti votantii lor!

| suntserios a răspuns (pentru Nevermore):

Poate ne explici ce a fost legal in a bate niste oameni aflati la pamant cu mainile ridicate

https://youtu.be/aLtBSc3F0VQ?t=623

https://youtu.be/HIMITR7GEKg?t=60

https://youtu.be/HIMITR7GEKg?t=71

| suntserios a răspuns (pentru IncelcatDragos):

Cine a avut interese straine? Ii pasa lui Trump si Merkel cine ia bataie in Romania?

| Nevermore a răspuns (pentru suntserios):

Pai se vede si in primul video:
1. aia stateau in cu r si aia din spatele lor se arunca cu pietre
2. Daca dupa ultima somatie prevazuta de art.22 s-au pus in cu r in loc sa paraseasca zona trebuia folosita forta

| Nevermore a răspuns (pentru suntserios):

Si inca ceva: interventia in ansamblu a fost legala si normala, nu comportamentul individual al fiecarui jandarm in parte, facem si o analogie: interventia jandarmilor la tiganii aia de la bolintin vale a fost legala, nu faptul ca unul din ei l-a batut pe altul dupa ce l-a pus la pamant.
Si solutia initiala a procurorului de caz dijsunsese niste infractiuni individuale ale jandarmilor, clasarea a fost pe legalitatea interventiei in ansamblu

| Nevermore a răspuns (pentru Nevermore):

Tin si eu minte ca au fost niste turisti dati jos din taxi si batuti, pentru aia trebuie sa raspunda individual cine a facut asta, dar nu inseamna ca interventia in forta pentru golirea pietei a fost ilegala

| suntserios a răspuns (pentru Nevermore):

Acu m-am prins. Lucrezi la jandarmi. Trolezi pe aici de ani de zile da nu știam care e motivul. Acum pare ca ai fost acolo si stii exact cum si ce au somat jandarmii. Priceput. Seara buna.

| Nevermore a răspuns (pentru suntserios):

laughing) nu te-ai prins bine. Aparent tu consideri normal sa stai sa se dea cu pietre in tinehee hee))
A si da, pe multe filmari se vad somatiile jandarmilor, inclusiv ordonanta de clasare facea referire la ele

| suntserios a răspuns (pentru Nevermore):

Am si zis mai sus, trebuia sa ii bata pe aia, nu sa mearga la 400m sa dea in oameni singuri cu mâinile ridicate.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Drimmero):

Din pacate te informez ca exista. Ai auzit de PES? Mizerabilii astia - http://pes.ro/ si mai sunt si aia de la TSD... ambele pepiniere de pesedisti.

| Nevermore a răspuns (pentru suntserios):

Dar aia de ce ridicau mainile cand li se zicea sa plece?
In legea adunarilor publice zice ca trebuie sa pleci, nu sa te pui in cu r ori sa ridici mainile

| Nevermore a răspuns (pentru suntserios):

Articolul 13
Participanţii la adunările publice sunt obligaţi:
a) să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine;
b) să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;
c) să nu introducă sau să aibă, în timpul adunărilor publice, obiecte de natura celor prevăzute la art. 12 alin. 1 lit. g) şi j);
d) să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau organele de poliţie;
e) să nu participe la adunări publice în stare de ebrietate, să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice sau droguri

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru IncelcatDragos):

Da, interese straine, sigur. TU TE AUZI CE TIMPENII VORBESTI? Am prieteni care au fost acolo ca simpli cetateni preocupati de ce se intampla in tara sau ca membri USR la strins semnaturi. Nimeni nu se astepta sa se ajunga la ce s-a ajuns, nimeni nu s-a dus acolo cu intentia de a face chestii violente. Ia si studiaza te rog sursele pe care ti le-am dat eu. Poti cauta singurel si mai multe. Nu de-astea cu conspirationisme. Efectiv ce s-a intimplat si mai ales CIND. La ora la care s-a intervenit in forta nu mai arunca nimeni cu nici o bordura nimic, iar interventia in forta s-a desfasurat focusat asupra manifestantilor PASNICI. P.S. Vezi ca sunt si declaratii de la sefi ale jandarmeriilor de prin tari cu experienta in manifestari violente, cum ar fi Franta, si ziceau aia clar ca s-a lucrat complet aiurea si s-a folosit forta nejustificat. P.S. Bonus - daca nu se intervenea, majoritatea plecau oricum acasa singuri in o ora-doua, multi erau cu copii acolo. Legat de fazele cu unitatile de jandarmi cu numerele de pe casca acoperite cu banda, nimic? Ca tot zicea loaza asta de Nervemore de chestii legale.

| Drimmero a răspuns (pentru suntserios):

Au fost infiltrati instigatori printre protestatarii pasnici, ori ca vorbim de jandarmi 'civili', ori ca vorbim de ultrasi care facuse blat cu ei, cam aceeasi mizerie, totul a fost premeditat. De ce crezi ca nu au lovit in aia care au provocat? se bateau intre ei adica

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

E inteligent al naibii asta. Trebuia sa ii ia frumos pe sus sa ii duca la sectie, sa ii legitimeze si sa ii amendeze daca ceva, nu sa dea iama in toti ca la razboi, si mai ales cu gaze si treburi. Cel mai bine il ignori si tu, ca nu ai cu cine discuta... conform logicii lui, daca vine la mine un politist si imi cere actele fara sa se legitimeze si eventual cu ecusonul cu numele intors pe dos, iar eu refuz, ala e indreptatit sa imi dea in bot pana zac, desi eu nu il amenint cu absolut nimic.

| Drimmero a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Tocmai ce a demonstrat ca legea e abuziva, adica oamenii aia au luat bulane si gaze doar stand pe jos dupa terminarea protestului, fara sa scandeze sau sa faca orice act care ar fi putut duce la violente. Care e problema,, au ramas afara, nu mai protestau si stateau, era vara, era democratie... logic, jandarmeria nu va fi trasa la raspundere, vor fi dosare fantome cu capete de acuzare dar nimic concret, au avut si nesimtirea grasa ca la parada de 1 decembrie din 2019 sa defileze cu armata, personal am semnat petitia prin care ei sa nu fie acceptati la parada, ce au facut pe 10 august 2018 e de condamnat si toata increderea spre ei s-a dus la 0, oricum ei erau cunoscuti ca fiind pionii abuzurilor.

| IncelcatDragos explică (pentru suntserios):

S-au comis greseli din ambele parti, jandarmi ca si-au dat drumu la porniri violente si protestatarii, ca nu s-au conformat ordinelor

| Drimmero a răspuns (pentru IncelcatDragos):

Omule, jandarmeria a primit ordine sa dea in stanga si in dreapta, sa imparta gaze, bastoane si asa mai departe. Agitatorii au fost chiar ei, erau poze facute intre lume in care au fost surprinsi jandarmi imbracati in civili, i-au recunosc cei care ii stiu, multi aveau ascuns numarul ala de identificare sau cum se numeste, au aruncat si cu un material pirotehnic militar, deci populatia de rand nu avea de unde sa faca rost de asa ceva, care la explozie sareau niste chestii metalice ce se infingeau in picioare sau unde aveai 'norocul', iar cand au inceput sa dea fara motiv cu gaze cand lumea incepea sa scandeze ei doar se aparau, nu stiu daca stii cum e sa iei gaze lacrimogene in fata, te ustura in ultimul hal si nu mai vezi nimic cateva momente, nu mai poti nici sa respiri cum trebuie, multimea in momentul in care incasau gaze fara vreun motiv au ridicat gardurile de protectie, e o reactie de auto-aparare, aruncau cu ce apucau ca sa inceteze aia, ca ii gazau continuu, sunt imagini clare in care jandarmii lovesc fara mila oameni care pur si simplu ii implorau sa nu-i loveasca, batrani, femei si tineri au ajuns la spital si nu numai, au fost calcati in picioare si nimeni nu le-a facut dreptate, daca nu toata jandarmeria sa plateasca,, sa o faca cei care au participat la macel in mod direct, dar tinand cont ca vorbim de Romania nu va exista o rasplata in acest caz.

| Mosotti a răspuns (pentru Drimmero):

Am vazut la TV cum au incercat la un moment dat sa forteze poarta de intrare in curtea guvernului.
Daca ii batea base sau PNL lui guvern, se mai zicea ca jandarmii au abuzat?! La protestele din 2010-2011 nu s-a zis asa ceva, cand au iesit ca le luase din salarii.
Acuma de ce au iesit? Ca li s-a dat la salarii in euro de fapt? Tu nu vezi absurdul? Ca a fost aranjament? Ai fost instigati.

Iti zic ceva, daca te uti si nu doar la noi, cand cineva e cu 2 % mai socialist, cum i se gaseste nod in papura, motive, sa fie dat jos cumva, asta e cam regula.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Cine a incercat, aia cu copii in brate? Cei veniti de prin Italia/Spania sa isi strige nemultumirile? Care era pericolul daca intrau in curte? Cladirea guvernului era GOALA. Nu poti pretinde ca unii vor sa dea lovitura de stat cand chiar daca treceau de toate cordoanele de jandarmi ar fi cucerit o cladire goala...

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu, am vazut o masa de oameni nu prea mare care incercau sa forteze poarta, nu femei clar, poate erau si una doua dar majoritatea barbati. Si pana acum de ce n-au venit sa-si strige nemultumirile? Taman acu cu PSD. In 2010-2011 cu base de ce n-au venit aia din afara? Au iesit doar astia, dar acolo era normal, ca le-a taiat din salarii si pensii la parinti, bunici.

Nu conteza ca cladirea era goala, faptul ca au fortat ca sa intre, nu e voie. Ca e casa mea goala sau nu, nu intri in curte nepoftit.
Daca erau asa nemultumiti luptau aici sa fie trai bun impreuna cu cei de aici, nu fugeau repede afara, si acum cand nu le mai convine acolo vin aici.
Ieseau in strada cu sutele de mii, cereau schimbare de sistem cum am tot zis (si n-ai comentat ceva desi am spus ce schimbare trebuie, n-ati comentat nici unu si nu stiu de ce, macar o parere), si asa era bine aici.
Ca fara schimbare de sistem nu se va schimba nimic.

Mai spun odata schimbarea de sistem necesara, poate totusi dai o parere, zici de nemultumiri dar nici unul nu propuneti un nou sistem ca sa fim multumiti, sau nu ziceti nici unul ca singura solutie este o schimbare de sistem macar:
1 - Sa desemnam noi candidatii, nu sa puna pe liste ei pe care vor, apoi sa faca campanie la ala care trebuie sa iasa, si lumea majoritar sa il voteze.
2 - Banii privati sa nu mai aiba ce cauta in politica, in asa fel incat sa nu mai serveasca aia la grupuri de interese, ci noua. Ca daca se ia de corporatisti, a doua oara ala nu mai vine, sa chiar e dat jos cu n motive, ca aia l-au pus acolo.
Daca noi i-am finantat, atunci poate sa le face orice la smecheri, ca nu mai au treaba, ca nu aia l-au pus, nu aluia trebuie sa serveasca.
3 - Daca nu-si fac treaba, in 1-2 ani sa fie dati jos si sa plateasca salariile luate de pomana sau aventual si ceva puscarie ca si-a batut joc de timpul si banii nostri.
4 - Procurorul general sa nu mai fie desemnat de presedinte ca sa-i faca lui jocurile, sau hai, poate sa fie dar sa fie controlat de ministerul justitiei ca si in toata UE, sa nu abuzeze.

Tu si cu oracle si altii dezbateti de partidu ala, alalalt, ca ala e asa, ca ala e asa, ca aia au facut asa, dar nici unu nu pomeniti de schimbare de sistem, adica nici unu nu discutati de solutii, sau discutati de solutii inutile.
Nu zic ca ce am propus eu este 100 % corect, dar pe acolo ar trebui sa fie.
Schimband partidele la infinit nu faceti decat sa schimbati grupurile de interese la infinit.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Scuze, mai sar uneori chestii, mai ales cand dai mai multe raspunsuri inclusiv altora. Eu incerc sa mai si lucrez in momentul asta. De fapt fac vreo 4-5 chestii simultan... hai sa vedem ce zici de schimbare:
1. Sa desemnam noi candidatii. De acord. Cum? Aici as plusa si as zice sa se faca o mare tragere la sorti - organizata de loteria din alt stat, gen Elvetia sau... Burundi, nu conteaza - si sa fie alesi aleatoriu din rindul celor ce platesc impozite. Cred ca sansele sa fim condusi de nenorociti ar scadea macar un pic astfel.
2. Pai ce bani sa intre in politica? Daca eu imi fac partid, cum il sustin? Aici as zice sa nu se mai dea bani de la stat pentru partide, iar donatiile/sponsorizarile sa fie la vedere.
3. Evaluare la sfarsit de mandat. Eventual daca prinde 2-3 mandate legate, dupa ce le termina pe toate. Cu inasprirea sanctiunilor in caz de dai cu mucii in fasole in mandate multiple. Gen sa zicem ma pui primar pe mine, sunt in principiu muci, desi detin ceva bun simt si abilitati (mediocre) de management. Totusi sunt inteligent si am si bunavointa de a invata si a accepta ideile celor din jur cu experienta pe felia lor. Poate ca in primul mandat ies nasol cu unii parametri, dar lumea vede ca am facut si chestii bune si imi mai da o tura. In a doua fac treaba buna, si in a trei incep sa fur de rup. Pai sa nu mi-o iau peste bot cu forta tripla daca fac asa ceva?
4. Nu mi se pare ok. As schimba astfel incit presedintele sa fie apolitic, si sa mentina numirea pg. Nu de alta, dar ministerele sunt controlate de partide, asa ca ce zici tu cam pica... P.S. Schimbarea esentiala care inca ar mai ajuta chiar si in al 25 lea ceas ar fi lustratia.

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Raspunzi cand doresti, nu e musai sa raspunzi cand ai treaba, nu e graba. Eu planul de sistem l-am zis asa in mare, nu am stat sa-l cizelez in mici detalii, dar pe principiul asta ar fi.
1 - Sa desemnam noi candidatii in sens ca pui pe cineva platit din banii publici sa se ocupe, sa zica "hai, veniti, avem de facut asta, care credeti ca avei competente, prezentati planul de bataie", si pe aia sa ii puna pe liste, nu reprezentanti ai clientelei politice doar.
2 - Pe bani publici sa intre in politica, sa finanteze oamenii! Ca atat timp cat pui bani privati acolo, automat daca vine, va servi cui a finantat.
3 - Daca te pun primar si tu in 1-2 ani nu esti in stare sa bagi apa, canalizare, gaze si tot ce ai promis la inceput, ca aia e problema principala in zona aia si lumea asta vrea, sau macar sa incepi lucrarile si sa justifici de ce nu-s gata, nu mai apuci alt mandat, afara, platesti salariile de dinainte muncind unde vrei, daca nu, puscarie, ca ai mintit, ca ne-ai incurcat, nu erai in stare, nu te arata-i ca potential candidat doritor. Nu te pune nimeni sa fi 100 % perfect, dar in mare sa faci ce trebuie, si nu te va sanctiona absurd nimeni.
Adica daca se demonsteaza ca e vina ta zic, ca n-ai vrut, ca ai avut intentie de furt, smecherii, altele, sau ca esti prost manager.
Daca nu e vina ta, e asa, "nu am putut face asta", "okey, bun, explica de ce nu ai putut", nu asa gata una doua sanctionat.
4 - Poate cel mai bine e ca procurorul general sa fie desemnat de cei mai vechi de acolo, care considera ca e cel mai eligibil pentru acest post, insa tot trebuie un control cumva, ca sa nu abuzeze la o adica. Si daca si minsterele si tot, vor avea oameni okey, nu va fi problema sa fie politic controlul.

| Nevermore a răspuns:

S-a intervenit exact conform legii adunarilor publice, lucru constatat si de procurorul caruia i-a fost infirmata solutia, probabil dupa alegeri va fi clasat din nou ori va fi trimis in judecata la misto si va sta cu anii la camera preliminara

| Nevermore a răspuns:

@dumitrescu

Deci chiar tu, prin argumentarea absolut cretina ca nu era niciun pericol, demonstrezi legalitatea interventieilaughing daca ai fost acolo sper ca esti unul din aia batuti bine

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu e vorba de opinie nepopulara, ci de opinie nedocumentata. Daca nu vrei sa faci flame si atita tot, esti baiat mare vad, ia si te documenteaza un pic. Totul a fost orchestrat de catre pesedei si "protestatarii" care aruncau cu chestii in jandarmi erau tot de-ai lor. Exista tone de materiale video si marturii de la fata locului.

| aXy99 a răspuns:

De ce va bateti capul cu retardatii astia doi? Nu v-ati dat pana acum seama ca nu merita?

| IncelcatDragos explică (pentru aXy99):

Cand spui retardati faci referire si la mine?

| Mosotti a răspuns:

Exact, au fost provocati jandarmii, ideea era sa pice prost PSD, s-a organizat cu agitatori 10 august, au fost si aia din afara, si apoi sa zica ca PSD da in oameni. Nu le convenea ca vroiau sa mareasca salariul minim si alte salarii, in euro marire, ca, cursul euro era mult mai mic ca diferenta fata de marire.
Nu le convenea ca PSD vroia sa faca cum e in toata UE si anume ca procurorul general sa fie controlat de ministerul justitiei la o adica, ca sa nu abuzeze, ca la ei libertatea justitiei la PNL inseamna sa faca ala ce vrea la comanda politica fara sa poata fi controlat, si lumea nu se prindea.

Si dovada, e ca prin 2010 cand erau proteste la base ca taiase salarii (la astia s-au facut proteste in 2018 ca s-a dat la salarii, pai cum? Ca nu mai pricep nimic), si cand politisti in civil dadeau cu gloante de cauciuc la genunchi, si jandarmii faceau la fel ca pe 10 august, nimeni n-a mai zis ca statul bate oameni nevinovati.

| IncelcatDragos explică (pentru Mosotti):

A fost si o musamalizare din partea presei atunci ca era PSD la guvernare atunci. Se zicea mai mult dspre interventia jandarmeriei decat despre agitatori

| Nevermore a răspuns (pentru IncelcatDragos):

Ce agitatori fratelaughing) ca toti erau pusi pe scandal

aia asa-zisi pasnici doar scandau injuraturi si incitau verbal la savarsirea de violente, uite-o pe gagica aia care apare pe video-uri ca protestatar pasnic batut cand de fapt ea se impinge in ei si ii injura

| suntserios a răspuns (pentru IncelcatDragos):

Au fost 200-500agitatori la un protest cu 100.000 oameni care au luat gaze in ochi si pulane pe spate. Despre ce **** vroiai sa se vorbeasca?

| Nevermore a răspuns (pentru suntserios):

Uite niste oameni pasnici care au luat gaze in ochi degeaba

https://i.imgur.com/D5LaB4z.jpeg

| IncelcatDragos explică (pentru Nevermore):

Am vazut-o. Se vedea dupa reactie ca o deranjau jandarmii

| IncelcatDragos explică (pentru Nevermore):

Prezenta lor de fapt.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Hai breh, mai da-o in spanac. De la tine aveam pretentii...

| NoName5435426976425 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Mere rolls-u ma?

| Mosotti a răspuns (pentru IncelcatDragos):

Exact! Pai asta am vrut sa zic.
I-am zis si lui Drimero, peste tot cand vine cineva chiar si cu un cm mai socialist si lezeaza smecherii, ai sa vezi ca se fac chestii sa fie dat jos cumva.

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Asa a fost, aia e, ma mir cum de nu vezi ce se ascunde in spate, pai uite asa ne prostesc, bazandu-se ca le iese smecheria, oamenii neintelegand ca e manevra.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Manevra pentru ca ce? Uite, mai stii cand a fost huduit Dragnea la Iasi? Prima oara a fost fugarit de citiva care erau prin zona. Dupa aia cand s-a organizat manifestatia aia pesedista mare, am sunat vreo doi prieteni si le-am zis sa mergem sa il huiduim pe jeg asa cum merita. Nu ne-a platit nimeni, nu ne-a iesit nimic. Acolo ia ghici? M-am intilnit cu programatori, avocati, doctori, numa' oameni de astia care aveau de facut lucruri mai bune cu timpul lor. Majoritatea dintre ei fara vreo implicare politica. La fel si cei pe care ii stiu si au fost in 10 August 2018 in PV. Nu stiu de ce ti se par misto masurile de stinga luate de debilii aia atita vreme cit baga tara in ****.

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pe Boc de ce nu l-a huiduit dupa ce a taiat salarii in 2009?
Da, nu am zis ca nu erau si protestatari ok, ca normal ca nu toti sunt agitatori, sunt cativa si incita, dupa aia se aduna ala ala si ala, chiar daca-s si ceva pe bune.

Pai si ailaltii nu baga tara mai tare in k?! Cum dracu doar PSD e negru, si cand vin PNL-istii e pace. Uite sa vedem daca vor scoate subventiile la caldura, gaze, curent asa cum au zis inca din Ianuarie, sa vedem iese cineva?

Cu ce a bagat PSD tara in kk? Ca a marit salarii in Euro si ca incet incet te apropiai de salarii UE? Ca a marit salariu minim? Ca smecherii macar sa dea suma aia. Ca a vrut ca procurorul general sa fie controlat de ministerul justitiei ca in UE? Ca asa e in UE, ca sa nu abuzeze la o adica.
Ca sa nu mai zic ca daca ne apropiam de salarii UE, atunci nu se mai renta sa pleci, si luptai aici sa fie bine, si de asta le e frica lor f tare.

Si daca intrebi cum sustii salariile alea, aia trebuia sa se faca nu prea complicat, pui grija de impozitare progresiva ca in toata UE, reduci evaziunea, te apuci si produci tu in tara ca sa exporti sa ai bani, nu importi si chiflele cum am auzit alea congelate, adica sa dai valuta pe oua, chifle, si alte bazaconii.
Nu cred ca facea asta, dar zic care era continuarea.

PNL ce a facut? Nici macar atat n-a facut. Se imprumutau si PSD ca si astia, doar ca astia nu au facut nici cat aia. Trebuia sa le dai la medici, ca plecau dracu si nu mai aveai medici, e doar un exemplu.
De ce nu se pune lumea contra PNL, ca e o ideologie neagra pentru oameni, contra PNL ca partid n-ar mai trebui sa fie.

| IncelcatDragos explică (pentru Mosotti):

Imi amintesc si acum ce alocatii de mizerie aveam pe vremea lu boc, dar multi a scuzat regimul Base-Boc, ca de, doar a fost criza economica, dar a drk criza economica ca si au batut joc de profesori si alte pensionari

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Salariile au fost taiate in 2009 pentru ca oamenii au gindit pe termen mediu si s-a ajuns acolo fiindca debilul de moliceanu, pe crestere economica, in loc sa investeasca in infrastructura si crearea de locuri de munca sustenabile, a pompat aiurea salariile bugetarilor. Foarte putini inteleg chestia asta. Ce naiba, doar nu esti Nevermore, incearca sa gindesti ca statul ar fi o firma. Firmele in momentul in care au fondul de salarii si alte cheltuieli mai mari decat incasarile se duc direct catre faliment. Un guvern responsabil face astfel incit sa controleze pierderile alea sau macar sa fie pe un minus rezonabil si inca sa se poata imprumuta la dobinzi decente pentru un come-back. Pesedeii mereu au luat masuri de genul "dupa mine, potopul" - chiar daca au fost genul de masuri care i-au incintat pe multi naivi si i-au facut sa ii voteze. Eu de exemplu nu as vota cu aia care fac alocatia fiica-mii 500 RON. Pot sa o faca si 5000. NU! As vota cu aia care ELIMINA toate alocatiile, le maresc pe cele pentru copiii cu handicap sau diverse boli (cumulat cu cresterea pedepselor pentru falsuri in cazurile astea), si mai ales DAU FACILITATI FISCALE PARINTILOR CARE MUNCESC! Fac un copil? Imi scazi impozitul pe venit cu 25% si imi faci 10% retur de TVA la tot ce cumpar pe persoana fizica. Doi copii? 35% si 20%! Trei copii sau mai multi? 50% la impozitul pe venit si 30% retur TVA la tot ce cumpar pe persoana fizica.
P.S. Cum ziceam mai sus, ma dezamagesti uneori cit de euglenistic poti gindi. De ce penele nu a facut cit au facut cretinii ailalti? Fiindca aia deja s-au imprumutat ca debilii si majoritatea banilor se duc in pensii si salarii si astfel a scazut credibilitatea dpv economic pe plan extern. In consecinta, le e mai greu sa se imprumute si cand o fac, o fac la dobinzi din ce in ce mai mari. Ce urasc eu din tot sufletul la imbecilii astia galbeni e ca o data nu i-am auzit bai, hai sa facem toti primarii penele din tara sa actioneze pe model Bolojan. Hai si la ministere la fel. Dati afara toate secretarele, asistentii samd si trimiteti-i la scolit in proiecte europene, apoi angajati-i sa faca fix asta - sa aduca fonduri europene pentru ce mai trebuie facut.

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Si de ce n-au taiat salarii si la curtea constitutionala? Ca aia desi erau tot bugetari, s-au exclus din categoria asta. De ce n-au taiat din pensii speciale 200000 adica? Ai dracu au taiat doar la amarati.

Cu alocatia as fi de acord cu tine. E normal sa dea facilitati celor care muncesc parinti zic. Si ar fi mai bine sa scada impozitul in loc de alocatie, ca sa nu mai foloseasca unii care nu muncesc, alocatiile alea.

Si PSD am zis, au facut ce au facut, dar cum zici tu, dupa mine potopu, nu s-au ingrijit sa si sustina maririle prin metode sanatoase, insa totusi au facut si asa, cum am zis, aialalti nici atat n-au facut.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

De imbecili ce sunt! Ca taie mereu ca timpitii la aia multi in loc sa ii atinga pe aia putini cu pensii/salarii ridicole si complet nejustificate! "Totusi au facut" cand fac fara a gindi pe termen lung e mult mai rau decat au facut mai putin decat ar fi putut. Preferi sa maninci la restaurant o zi si sa faci foamea 6? Eu prefer sa maninc orez cu legume 7 din 7 mai bine...

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pai normal ca nu au taiat de tampiti, vroiau sa se lege acu de cele 10000 pensii speciale adica cele ale nemilitarilor, si de ale alora de ce nu? Prin impozitare si praguri de impozitare, evitai ca n-ai voie sa le tai din pensie, sau sa anulezi.

Pai da, trebuie gandit pe termen lung, nu pe scurt. Nu prefer sa mananc o zi si foame 6, ci cum zici tu.
Greseala PSD e ca nu avea planuri de sustenabilitate a maririlor, nu impozit progresiv, nu evitat evaziune, nu taiat pensii speciale, nu produs in tara tot ce putem, cred ca la asta te referi.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Astia au luat decizii doar la heirup. Stateam la o vorba cu tovarasu Buzatu (ze big baron of Vaslui) acum vreo citiva ani apropos de cand au dat legea pensionarii anticipate prin 1990 toamna sau cand naiba a fost aia. Cica erau studii care ziceau ca mor pensionarii de depresie ca nu mai fac ce faceau inainte intr-un oarecare procent, asa ca au zis ei sa faca ceva ca macar sa nu moara de foame. Ha, ha. Studii de impact, proiectii pe termen mediu-lung? P*la...

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Mda. lasa ma ca ai ce face, nu e vb de depresii, eu am ce face acasa de cel putin 20 ani incoace, nu asta e problema. Ce sa zic erau studii care de fapt sa duca sa te scoata la pensie la 70 de ani.
Or fi si din aia care pica ca nu mai fac ce faceau, nu zic nu.
Nu au nimic serios pe termen lung.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Ei, vrajeli. Ei de fapt atunci au facut prima miscare prin care si-au fidelizat o gramada de alegatori. Pensionare anticipata - bani la buget inca erau destui, asa ca de ce sa nu pensionam pe la 50 de ani aia ale caror locuri de munca le distrugem prin smecheriile noastre? Daca era cineva cit-de-cit constient la cirma in anii 90, lasa inflatia sa isi faca de cap - cum a fost la polonezi - si baga puternic bani in turism si servicii, nu sa subventioneze mii de fabrici falimentare.

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Si asa inflatia era mare in anii 90, de la luna la luna cursul o lua in sus la dolar si marca, sau la 2 luni. Nu stiu ce turism, ca nu stiu daca turismul la noi putea asigura o mare parte din economie, trebuie sa producem! Sa exportam, ca asta e baza unei tari daca turismul nu e ceva majoritar.
Aia cu subventionatul da, nu trebuia la alea falimentare.

Cu pensionarea pe la 60-62 trebuie sa-i scoti, sa mai lucre si tineretul.

Oricum au avut grija sa falimenteze tot. De ex, ce, nu puteau trimite ingineri, sau sa aduca ingineri sa-i invete pe astia, si sa faca si ei autobuze performante? Daca tot erau bani la buget.
Metode se gaseau, asa ca mai bine am dat jos fabrica Autobuzu care era f mare in Bucuresti. Sa facem aici de toate, nu doar sa importam si oua, nu doar masini.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Ideea e sa fii totusi si competitiv. Un prieten a avut el o pasiune sa produca suruburi local. A produs si a livrat o perioada tot local, suruburile lui erau folosite in panourile electrice facute de unii de prin Timisioara/Oradea/Arad, nu mai stiu care, destul de mari totusi (sa fi fost Elba?). S-a lasat de sportul ala fiindca, lucrind corect si platind toate taxele samd, desi nu dadea salarii mari la oameni si nici el nu umbla in Porsche (de fapt umbla intr-un junghi de Renault camioneta, vai de el), ar fi iesi cu mult mai ieftin - si implicit, cu sanse mai mari sa razbeasca pe piata interna si sa se mentina - daca importa din China si le vindea cu adaos mai departe. La fel si cu autobuzele si astea. Cind era Ceasca pe felie mai vindeam prin America Latina, Africa, Asia, Vietnam... dupa 1989, pietele alea au fost pierdute intr-un fel sau altul. Pe de alta parte, uite ce mafie avem acum - Astra Arad vinde vagoane, tramvaie, trenuri in extern, la intern nici nu ii baga astia in seama la licitatii. De ce? Combinatii, logic. Turismul avea potential de crestere. Inca mai are, dar...

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Privatii totusi sa nu mai fie asa globalisti, sa mai produca si aici chiar daca in loc de 1 milion ia 700 de mii profit, sa dea de munca si la romani, bine daca e ca prietenu tau de nu iesea treaba mai deloc, era ok, dar ma refer la aia care niciodata nu se satura.
Daca iti multi fabrica in angola, tu nu mai aduci inapoi produsele fara taxe vamale impuse de mine, adica sa te descurajez sa pleci cumva.

Si daca ne ducea capul, eram si noi competitivi, s-ar fi rentat cat de cat sa producem si sa vindem si noi, nu doar altii. China cum poate? Si altii.

Si sa faca si statul niste ramuri strategice, medicamente, produse medicale, mancare si altele necesare oamenilor, sa aiba spitale si tot la nivel f bun platit din asigurari medicale, impozit progresiv in societate si altele, nu sa vina privatii sa faca afaceri pe sanatatea ta, sa nu depindem de altii mereu.
Ca daca intru eu cu servicii foarte bune, privatii dispar de pe piata la sanatate ca nu isi mai au sensul, nu va mai renta.
Adica faci chestii unde scopul nu este profitul.
Si atunci cand nu-ti place ceva la altii, zici nu, ca nu prea te afecteaza asa, altfel joci ca ei.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Problema nu e ca "in loc de 1 milion ia 700.000" ci ca "in loc de 10% profit ia 20% pierdere" iar statul nu te ajuta sa fii competitiv cu nimic. Pina la urma nu e bai daca mergi cu marja mica de profit dar ai rulaj si faci sa mearga niste locuri de munca - pentru ca oferi si altora, nu doar angajatilor tai. Companiile care transporta, etc.

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Daca se ajunge la pierdere nu e ok, asta clar. Pai sa ajute statul! Cum da subventii in UE pentru agricultura, dar astia vor sa faca praf tot la comanda UE, aici e aici.
Sa faca cota progresiva de impozitare, sa evite evaziunea, sa avem bani la buget, si de acolo sa ajute, nu sa tina cota unica pentru bogati de fapt.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Nu ar fi bai cota unica pentru bogati, ci ca de cele mai multe ori fix bogatii fac evaziune in mm lor... P.S. Fonduri de la UE se dau la greu. Buba e ca sintem efectiv incapabili sa le absorbim. Plus ca e mult mai greu sa furi din fonduri UE decat de la buget. De vazut ce minuni face Bolojan cu fonduri UE, dar si cit a durat pana au inceput sa se vada rezultatele eforturilor lui.

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

E vb si de evaziune dar si de impozitare, cum nu?
Pai sa-ti zic de ce e pentru bogati, de la 18 % la 16 cand s-a facut impozitul, amaratu nu simte, mai ales ca s-au mai si scumpit chestii, dar la smecheri de la 35 sau cat era, la 16, e minune de castig.
De aia l-au plafonat. E normal sa dea procente mai multe, ca asa se echilibreaza treaba in tara, de aia Germania a mers f bine cu sistemul lor, erau multumiti si bogatii si cei de rand.
Bogatii erau, ca si daca dadeau faliment sau altele, nu ajungeau pe strazi ca in SUA la o adica, cei de rand erau multimiti din acelasi motiv, ca la o adica au sanatate, invatamant gratuit cum s-ar zice, platit din taxe, impozite, asig medicale, nu sa dai 100 mii de euro pe o operatie.

Da, nu suntem in stare sa absorbim nimic, ba da, in propriile buzunare ale unora se absoarbe foarte bine.

| JicaContra a răspuns:

Vrei flama iubtule?!?
sau te-ai nascut ieri si ai vazut asta la tembelizor?
esti jandarm?
sau PeSeDist?

jandarmii aia au gresit un pic rau, cand au batut cu rautate, protestatari "violenti" care ERAU IN GENUNCHI CU MAINILE SUS!

saracutii jandarmi, oropsiti si amarati si care traiesc dupa motto:
"Nu-i batuta ca la noi"

| NoName5435426976425 a răspuns:

Ba frate dar las-o mai moale cu corona, cu politica ca numa de astea intrebi.
Deconecteaza-te un pic din lumea asta politica si da-le drecu!
Du-te si tu cu ceva prieteni la o bere, va imbatati, radeti nu mereu politica

| Mosotti a răspuns (pentru NoName5435426976425):

De ce ai raspuns aici daca nu iti convine subiectul?! Omu e pasionat poate si de corona, politica si ce? Discuta cu el cine are aceiasi preocupare, unde e problema? O avea si alte preocupari. Adica doar la hahaiala, prosteala, panarama zici tu, poate nu e omul de asa ceva, te-ai gandit, mai are si ceva prin cap sa trateze chestii mai inteligente.

| NoName5435426976425 a răspuns (pentru Mosotti):

Da ma, sa trateze chestii mai inteligente si uite ca asa ajung multi la spitalul de nebuni! Bravo ma! Esti destept ce sa mai...
Si de cand statul cu prietenii e hahaiala, prosteala si panarama?
Ca bei vreo 3-4 beri pana de ametesti un pic!
Stati ba in casa in fata pc-ului toata ziua si puneti intrebari de genul asta "Am depresie, cum sa scap?"
Pai normal ca sunteti anxiosi daca nu socializati ba, suntei pierduti, hai noroc

| IncelcatDragos explică (pentru NoName5435426976425):

Incerc sa fac si asta. Poate ai dreptate

| IncelcatDragos explică (pentru Mosotti):

Are un pic de dreptate si omu.

| Mosotti a răspuns (pentru NoName5435426976425):

Eu nu am zis ca nu se face si ce zici tu, se face, insa nu doar asta, am uitat sa specific, si profesorii universitari fac ce zici tu insa au si alte preocupari.
Am zis hahaiala in limbaj popular (vine de la ahahaha) adica ras, prosteala si panarama adica glume, cum nu stii?
Am fost cu un prieten la terasa si cu un prieten de al lui, luasera carafe de vin si sa vezi ce era acolo. Radeau, glumeau, se prosteau, era bine, dar aveau in cap si politice si sanatate si altele.

Depresia si anxietatea sunt boli, daca nu le ai, nu le ai si daca-ti moare doamne fereste toata familia, bine, suferi dar nu clachezi, o sa treaca. Daca ai gene defecte, stand la terasa cum zici tu, brusc intri intr-o tristete de te rupe ca se declanseaza atunci boala de fapt. Asa a patit un prieten la munte cu prietenii in cabana, l-a lovit anxietatea si de atunci a avut probleme, te prinde in orice situatie.

| Mosotti a răspuns (pentru IncelcatDragos):

Are, dar nu doar ce zice el. I se pare anormal cand cineva are alte preocupari decat el. Eu de ex cand vb de politica ma simt la fel de bine cum se simte el la terasa, deci e prea subiectiv.

| IncelcatDragos explică (pentru Mosotti):

Scuze pentru scrisul analfabet am probleme cu tastatura la telefon

| NoName5435426976425 a răspuns (pentru Mosotti):

Si eu pana acum de ce n-am avut?

| Mosotti a răspuns (pentru IncelcatDragos):

N-are nimic ca nu stau sa ma uit la orice greseala, eu uneori pe tel nu scriu cu linute si aia stiu, ca mi-e greu, nu e problema.

Pai si pe timpul PSD si pe timpul lui base mereu la noi e criza economica, daca e criza la base e scuzabil, daca e criza la PSD, psd e de vina, haha. Pentru ca lumea mereu a fost impinsa, manipulata sa vrea cu dreapta. Tocmai de aia zic ca daca e ceva, nu iese in strada cum au iesit pe 10 august, adica daca e PNL la guvernare.
Si PSD erau tampiti dar cu 2-3 % mai buni ca ceilalti.

Am zis ca si PSD erau tampiti pentru ca ok, maresti salarii si pensii, dar trebuie sa te ocupi sa si sustii aceste mariri si nu din imprumuturi. Iar ei nu ar fi facut ce am spus eu, ca sa sustina acele mariri, adica grila de impozitare progresiva ca in UE, eliminarea evaziunii fiscale, produs la noi tot ce se poate sa nu mai dam valuta pe oua din afara de ex, impozitat masiv pensii speciale nesimtite din cele 200000 existente.
Insa au fost mai putin tampiti ca PNL-ul, care desi tot se imprumuta la fel sau mai mult fara sa mareasca nimic, n-a marit si n-ar fi marit nimic.

| Mosotti a răspuns (pentru NoName5435426976425):

De ce n-ai avut depresie si anxietate? Ca esti om sanatos, ai avut noroc. Aia care pica fie la un necaz fie la munte la distractie, deja boala era de mult instalata, se tot agrava mascat si a bubuit atunci. De ex unu pica un examen si vaaai depresie de nu mai iese, altuia ii moare un partinte, sufer ce sufera si ii trece si isi vede de viata mai departe.
De fapt examenu ala picat nu e cauza, a fost doar declansatorul problemei, problema care oricum mai tarziu aparea poate, si fara motiv.

| NoName5435426976425 a răspuns (pentru Mosotti):

Deci depresia poate aparea la oricine cu orice statut social?
Am doar 16 ani dar multi la varsta de 13-14 ani aveau depresie
Infine de e asa, bine ca am fost norocos sa nu am asa ceva

| Mosotti a răspuns (pentru NoName5435426976425):

Pai boala nu tine de statut social si varsta, poate apare la oricine, exista niste gene defecte care duc la degradarea chimiei din creier, si asa apare mai devreme sau mai tarziu, oricum poate apare, daca e mai slaba treaba, apare doar la chestii negative, daca e mai rea, apare oricum.
Ai noroc, tu esti bine, e cea mai a dracu, daca n-ai un picior, daca ai diabet, merge, dar daca ai depresie nu, iti fura toata bucuria vietii.