| AlexrAul456 a întrebat:

Cum obtii cetatenie americana?

Răspuns Câştigător
| Rares_Iorga_2000 a răspuns:

Asadar... conditiile care trebuie indeplinite de o persoana pentru a putea aplica sunt:
-Varsta minima 18 ani
-Rezident permanent de cel putin 5 ani, fara sa fi fost plecat din USA mai mult de un an pe calatorie
-A fost prezent FIZIC pe teritoriul USA cel putin 30 de luni in precedentii 5 ani.
-A domiciliat in statul sau districtul unde aplica cel putin 3 luni.
-Are un bun caracter moral ( sunt vreo 12 infractiuni pe care nu are voie s le comita)
-Atasament fata de principiile constitutiei USA
-Trebuie sa poata citi, scrie, vorbi si intelege cuvinte din limba engleza folosite in mod uzual.
-Trebuie sa demonstrze o cunoastere si intelegere a istoriei fundamentale si a principiilor si formelor de guvernare ale USA.

Pentru a deveni cetatean USA, trebuie depus un juramant de credinta. Prin acesta, aplicantul se angajeaza sa:
-sustina constitutia si sa se supuna legilor americane;
-renunte la orice alta cetatenie si/sau titlu strain, si
-sa participe la lupta armata in cadrul fortelor militare americane si/sau sa efectueze servicii pentru guvernul american daca i se cere.

Mai este inca o conditie, care nu e mentionata decat pe formularul N400, insa este foarte importanta. Rezidentii de sex masculin care s-au aflat pe teritoriul US intre varstele de 18 si 26 de ani in alta calitate decat turist, trebuie sa se inregistreze la Selective Service ( un fel de luare in evidenta la CMJ-un din Romania)

De aplicat, se poate aplica cu 90 de zile inainte de implinirea a 5 ani de cand a intrat pe teritoriul US ca si rezident.
Se completeaza o cerere care se gaseste pe internet (N400). Este individual completata pentru fiecare membru al familiei apoi se trimite prin posta la adresa precizata de ei, impreuna cu un cec in valoare de 310$ (250 pentru cetatenie, 60 pentru amprentare)
Cam la o saptamana va primi o scrisoare de confirmare, urmata la scurt timp de alta cu programarea pentru amprentare. Va trebui sa mearga la un birou local specializat in amprentarea aplicantilor, a carui adresa va fi precizata in scrisoarea primita, la data si ora indicata in scrisoare. Amprentarea se va face cam dupa 5-8 saptamani de la depunerea aplicatiei.

Dupa care tot ce ramane de facut este sa astepte si sa se puna cu burta pe carte, sa studieze constitutia si sa isi verifice cunostiintele cu teste online, asemanatoare cu cele care se vor da la interviul ce va urma dupa 6-9 luni.
In fiecare luna se publica la adresa https://egov.immigration.gov/graphic...jsps/index.jsp datele "curente" pentru care se proceseaza actele si se poate verifica acolo cand acestea se apropie de data la care a fost depusa aplicatia.


Toate informatiile acestea pot fi gasite online, pe http://uscis.gov/graphics/services/natz/index.htm. Sunt prezentate ca un fel de cuprins, cu linkuri catre fiecare capitol in parte.

3 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Înainte de cetățenie, ai nevoie de viză!
Pa, pa.

| alexutza222 a răspuns:

Trebuie sa locuiesti legal 5 ani in SUA. Apoi poti depune cererea de obtinera a cetateniei. Vei sustine un test de limba engleza si un interviu despre valorile americane in fata unei comisii.
http://www.paginaloteristilor.ro/forum/showthread.php?t=5785
Pentru mai multe detalii urmareste pagina loteristilor.

| kyliejenner a răspuns:

Cu greu