| Andreei8888888 a întrebat:

Salut, am o întrebare, eu am 17 ani deocamdată, în 4 luni fac 18 ani, iubita mea are 14, la fel si ea, tot in 4 luni face 15 ani, și aș vrea să vă întreb: Este vreo problemă relația noastră? Se poate ajunge la ceva dacă nu întreținem relații intime? Din câte știu din noul cod penal, se poate ține o relație dintre un major și un minor dacă nu este mai mare de 3 ani diferenta de vârstă dintre ei. Sunt de acord să nu întrețin relații intime cu ea până nu va fi și ea majoră, dar am o dilemă cu această relație, ce mă sfătuiți? Se poate ajunge la o pedeapsă dacă nu întreținem relații intime? Mulțumesc.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Relatii platonice inseamna iubire dar fara sex.
In caz de sex este mare problema, ai comite infractiunea de act sexual cu un minor, conform Codului penal, citez:
"ART. 220.Actul sexual cu un minor  
(1)Raportul sexual, actul sexual oral sau an.l, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau an.lă comise cu un minor cu vârsta între 14 şi 16 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2)Fapta prevăzută la alin. (1), săvârşită asupra unui minor care nu a împlinit vârsta de 14 ani, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 9 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(6) Faptele prevăzute la alin. (1) şi (2), precum şi la alin. (4) lit. e) nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani.
(7) Tentativa la infracţiunile prevăzute la alin. (1)-(5) se pedepseşte."

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Codul penal pedepseste doar relatiile sexuale cu minori, daca unul are sub 16 ani si diferenta de varsta este de peste 3 ani.
Relatiile platonice nu sunt infractiuni si ca atare nu se pedepsesc.

| Andreei8888888 explică (pentru Ioandelasal):

La relație platonică presupun că te referi la o relație simplă de prietenie, ideea e că noi ne iubim, dar avem o relație la distanță și amândoi avem același sentiment, de iubire, ne-am gândit să avem și relații intime, am vorbit cu ea despre asta, însă am vrut să întreb dacă este ceva nepotrivit în relație atât timp cât nu întreținem relații intime și aici revin cu o altă întrebare, este vreo problemă dacă am întreține relații intime?

| Jassmina a răspuns:

Cel mai bine este sa mergi si sa ceri voie parintilor ei, ca ei sunt singurii in drept sa-ti permita intalnirea cu fiica sa, fiind tutorii ei legali.
In orice caz, relatia voastra nu este de "iubiti", ci de simpla prietenie, amicitie ( fiindca iubitii au sex, ori voi nu aveti).