anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Am o intrebare mai serioasa. Am in fata la mine la bloc niste prosti care ma deranjeaza atat pe mine dar si pe vecinii mei. A fost sunata politia dar deh, nu le-au facut nimic de cand ma stiu deoarece cativa sunt si minori. Se poate o face o petitie cu toti vecinii ca sa ii dam in judecata sau sa le faca ceva?

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Conform Legii 61/1991 art. 2-25 si art. 3-1-b, tulburarea linistii se poate sanctiona cu amenda intre 200-1000 lei, iar conform art.2-26 si art. 3-1-c se poate sanctiona intre 500-1500 lei.
http://lege5.ro/......ii-publice

Voi trebuie sa procedati astfel:
1. Convocati o sedinta debloc si decideti conform legii de mai sus orarul de liniste, pe care-l afisati in jurul blocului, la intrarea scarilor, la locuri unde sunt foarte bine vizibile, atat din afara, cat si la intrarea in scari.
2. Semnati o somatie toti locatarii afectati si o comunicati celor care fac galagie, punandu-le in vedere sanctionarea drastica a tulburarilor linistei, conform legii.
3. In cazul ca tulburarea linistii continua, filmati aceste scene (cu ocazii diferite), astfel sa se auda zgomotul, precum sa se poata recunoaste si persoanele care le produc.
4. Cu semnatura celor care ati semnat somatia + cu o copie a somatiei + inregistrarile video depuneti o plangere la politie /politia locala impotriva celor care va deranjeaza, in care va referiti si la legea sus-mentionata. Plangerea se va depune in 2 exemplare, din care exemplarul copie veti primi inapoi cu numarul de inregistrare.
5. Daca in urma plangerii depuse problema nu se rezolva, depuneti o sesizare si impotriva politiei la care ati depus plangerea anterioara. Aceasta a doua plangere formulati si depuneti printr-un avocat.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca am da in judecata toti prostiis au oamnei pe care nu i-am suferii, unde am ajunge frate?
Pune-ti dopuri in urechi si nu-i maia aculta pe prostii care te deranjeaza. Pentru atata lucru, nu are de ce sa intervina Politia.
Iar daca ai bani care iti prisosesc, deschide actiune la judecatorie, ca te deranjeaza ce vorbesc oamenii pe strada, sau in fata blocului, unde-i teren public si au voie sa stea.

| sierra1 a răspuns:

Pe minori să-i dai in judecată că te deranjează? Nu prea...

| Țoglă a răspuns:

Cel mai inteligent mod de a-i înlătura de acolo este să afli ce-i aduce acolo.
Probabil să fie niște bănci publice de ex., la care vei face reclamație în scris la primărie pentru a le înlătura din cauza gălăgiei produse.

| Ionut58282856 a răspuns:

Zi ce-au facut si nu folosi cuvantul prost daca nu e cazul. Explica eventual si de ce sunt prosti si nu confunda prostia cu nervii tai

| anonim_4396 explică (pentru Ionut58282856):

Pai ce sa faca? Vara, nu exagerez stau in fata la blocul meu in fiecare seara 6 zile din 7 si stau cate 2-4 ore si rad, injura, tipa adica o gramada de panarama. A fost chemata politia de multe ori de mine si de vecinii mei. Uneori politia ia prins altadata au fugit ca niste lasi. Iar cand politia ii prindea parca nu le facea nimic. Am incercat si eu sa vorbesc frumos cu ei de cateva ori sa le explic sa se duca intr-un parc sau alte locuri sa se manifeste dar nu vor. De cateva ori nici nu puteam adormi de galagie si trebuia sa ma scol a doua zi de la 5 dimineata, dar bineinteles ca smecherasii nu au niciun pic de respect pentru nimeni. Cum sa nu te enervezi cand legea tine cu ei si nici ei parca nu au niciun Dumnezeu deasupra capului. Si dupa atatea tu nu i-ai numi prosti? Cand zic ca is prosti e asa de alint mai mult. Si e amuzant ca daca ma duc si le pocnesc una tot eu is luat nasol de politie. Nu e asa ca e o situatie misto? Cand am zis ca-s copii nu ma refeream la copii de 10-12 ani ei au undeva la 16-20 de ani

| Ionut58282856 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu inteleg care e problema cu injuratul si am 17 ani si o iau in alt fel. Politia nu are ce sa ii faca. Nu a incalcal ceva lege. Eu va recomand ori alt bloc in care vezi cum e si daca iti convine sau nu sau tu daca ai fi in locul lor cum ai pleca de acolo? Faza e ca sunt mai multi si se simt bine acolo si nu prea cred ca ai ce sa le faci. Daca nici politia nu le face nimic eu cred ca nu mai e nimic de facut daca nu iti convine decat sa te muti in alt bloc pentru ca trebuia sa pui un plan bine la punct, phihologic, sa te gandesti si la phihologia ta si sa gandesti logic. Politia din punct de vedere legal nu cred ca are ce sa faca. Depinde de cum sunt ele si cum si de ce ca sa le poti manipula sa plece de acolo ceea ce o sa fie cam dificil. Nu stiu cum sa explic in cuvinte. Eu am convins-o pe maica-mea sa ne mutam in Romania in faza in care ea a vrut sa imi rupa buletinul dar aia e fix alta situatie. Nu o spui direct. Incerci sa ii transmiti ceva mai subtil. De exemplu oamenii vad cica generatiile mai tinere mai lenese. Te poti folosi de studii, phihologi etc. si gasesti o varianta sau alt bloc

| debarasator63 a răspuns:

De cate ori se intampla sunati la 112, pe rand, toti. Pana la urma o sa rezolve, altfel o sa apara zilnic cu probleme la adresa aia si nu o sa le convina sefilor din politie.