|

Salut, am o prietena care e in clasa a 12-a si fac meditatii la scoala, ideea e ca nu se face o ora doua in plus pe mai multe zile, se fac intr-o zi de la 8 la 18 (orele fiind pana la 13 in mod normal in acea zi) si aceeasi materie incontinuu, iar urmatoarea saptamana la fel cu alta materie si asta e tot si e obligatoriu.Este daca e legal asa ceva?

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca elevii/parintii sunt de acord, poate fi si legal. Dar sa intelegem bine, se fac meditatii sau pregatire? Meditatiile se platesc, si daca se fac pe teritoriul unei institutii atunci nu mai e ok, daca se face pregatire gratis, care nici nu e obligatoriu atunci e perfect legal, si nu multi profesori accepta sa faca asta mai ales pe timpul lor si fara bani, prefera sa faca in particular... stii cum merge.

| a răspuns:

Sincer, mă îndoiesc că vreun profesor ar ține elevii obligatoriu după terminarea cursurilor încă cinci ore pentru meditații.

Ar fi extrem de obositor și de impractic pentru toată lumea (inclusiv pentru profesor), iar rezultatele ar fi dezastruoase pentru că niciun elev nu se poate concentra atâtea ore. În plus, niciun părinte nu ar fi de acord cu așa ceva.

Sigur nu te-a mințit amica?

| a răspuns (pentru johnnny123):

Sigur 100%, asa e la liceul Bartok Bella fin Timisoara, acolo profesorii primesc case din partea scolii si profesorii au pretentia ca elevii sa le plateasca chiria(120 de lei pe semestru) Nu e obligatoriu dar comenteaza daca nu le dai.De asemenea profesorii mai spun ca balul de clasa a 12-a nu e pentru elevi ci pentru profesori, iar elevii trebuie sa plateasca si taxi-ul pana la locatia balului.Cei in clasele mici sunt certati daca vorbesc romana.

| a răspuns (pentru eunuamnume1234567890):

Poate este așa cum spui, nu neg. Și atunci situația ar trebui semnalată la inspectorat sau la minister.

Dar tot nu înțeleg ce interes ar avea un profesor să țină cu forța elevii cinci ore în plus după terminarea cursurilor. Doar nu-i este nici lui ușor să predea o perioadă atât de lungă de timp, iar elevii nu se mai pot concentra absolut deloc după o oră. De ce ar face așa ceva?

| a răspuns (pentru johnnny123):

Pai presupun ca fac asa ca sa faca si ei toata,, pregatirea,, tot intr-o zi si sa se scape

| a răspuns:

Nu e legal dar n-ai ce le face, in ziua de azi profesorii si politistii sunt cei mai naroji oameni.