|

Salut, am o relație cu o fată de 15 ani care urmează să facă 16 ani in februarie, eu am 20 de ani.

Părinții ei nu sunt de acord cu relația noastră, o iubesc foarte mult si ea ma iubeste la fel de mult... ea mi-a spus că nu mai poate sa stea departe de mine si ca ar vrea sa fuga de acasa ca sa ramana cu mine.

Pot păți ceva penal, adică dacă fata vine de bună voie nefiind obligată de nimeni, iar părinții ei se duc la poliție, pot avea probleme cu poliția sau o pot obliga pe Ea sa meargă acasă dacă ea declara la poliție Ca vrea sa ramana si ca a venit de bună voie și ca nu a fost obligată sau bruscata de mine?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Politia nu are atributii in asemenea cazuri.
Pentru reintoarcerea minorei la domiciliul parintilor acestia trebuie sa ceara reintoarcerea printr-o actiune in judecata. Dupa judecarea procesului si obtinerea hotararii de reintoarcere si daca minora nu respecta hotararea se poate apela la un executor judecatoresc si doar acesta poate solicita interventia politiei si numai daca minora, tu sau alta persoana se opune la reintoarcere.

| a răspuns:

Este minora pana la 18 ani. In cazul asta parintii hotarasc pentru ea. Daca se muta cu tine au tot dreptul sa vina sa o ia acasa. Chiar si cu Politia. Poti avea si tu probleme. Asa ca, rabdare. Fata inca nu are mintea „coapta" daca vrea sa stea cu tine.

| a răspuns:

Nu cred ca vrei sa ai probleme cu parintii fetei daca într-adevăr o iubesti și vrei sa ai un viitor alaturi de ea. Poate vor fi socrii tai si in acest caz e bine sa incerci sa te înțelegi cu ei, altfel ei mereu ii vor împuia capul fetei spunandu-i cat de nepotrivit esti tu pentru ea. Ea ii va ignora o vreme dar la prima cearta intre voi se va intreba daca parintii ei au avut dreptate.
Nu e bine sa incepi in felul acesta o relatie. Fata e minora. Inca nu vede clar lucrurile. Ai rabdare pana isi termina scoala si fa-i pe parintii ei sa te placa. Armonia in familie e foarte importanta.

| a răspuns:

Hmmm, pai im principiu fata este minora. Din punctul meu de vedere ai 2 optiuni: 1. Se muta cu tine iar parintii vostri trebuie sa aiba o discutie serioasa in acest sens. In cazul asta iti asumi responsabiltatea intretinerii ei. 2. Mai astepti 2 ani, sau pana termina liceul. In acest timp incearca sa dezvolti relatia cu parintii ei. Bafta!