| uniculunic a întrebat:

Salut.
Am primit o oferă de angajare în alta parte. Am de gând sa semnez oferta și sa depun demisia la locul actual de munca. Semnarea ofertei inseamna ca ma oblig sa semnez si contractul cu noua firma? Ma pot răzgândi și sa rămân la locul actual doar prin simpla retragere a demisiei?
Noua firma ma poate da în judecata dacă nu semnez la ei contractul, deși am semnat oferta?

Poate a mai făcut cineva asta sau a trecut prin asta...ori poate știe clar.
Mulțumesc!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Semnarea ofertei (desi nu vad cum se poate) nu inseamna ca te obligi sa semnezi si contractul individual de munca, dar ai fi neserios daca nu l-ai incheia.
Tu te poti razgandi dar actualul angajator nu este obligat sa te reprimeasca dupa ce ti-a acceptat demisia.
Noua firma te poate da in judecata, nu inseamna ca ar si castiga procesul.

| siriusblack98 a răspuns:

Nu te poate da nimeni in judecata. Cat timp n-ai semnat contractul oferta poate fi respinsa din partea candidatului chiar daca a oferit un raspuns pozitiv initial iar angajatorul o poate retrage. Pana la urma si contractul daca ar fi fost semnat puteai sa demisionezi in aceeasi zi ca ai perioada de proba in care poti demisiona fara nici un fel de justificare.

Aici e alta poveste "Ma pot răzgândi și sa rămân la locul actual doar prin simpla retragere a demisiei?". Daca tu ti-ai depus demisia la actualul job, retragerea demisiei reprezinta un acord de ambele parti, in nici un caz unilateral.

| Beatrice011 a răspuns:

Buna! La ce te referi când semnezi oferta? E un fel de antecontract? Daca da, ar trebui acolo sa fie ceva clauze in caz ca una din părți se răzgândește. Daca ești in preaviz, depinde de angajator si poți sa îți retragi demisia