| Cristian9616 a întrebat:

Salut! Am și eu o întrebare. Eu am stabilita pensia alimentara 400 de lei. Instanta a hotărât. Daca plec sa lucrez în afara tot atata voi da? Chiar dacă mama copilului deschide iar proces? Nu voi lucra cu acte în străinătate

20 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Vei da tot atata pana ce sotia nu obtine o hotarare judecatoreasca pentru marirea pensiei alimentare, in functie de venitul net lunar pe care il vei avea in strainatate. Pentru aceasta trebuie sa te dea iar in judecata.

| Cristian9616 explică (pentru Ioandelasal):

Nu muncesc cu contract asa ca...pot spune ca sunt în cautare de munca

| Ioandelasal a răspuns (pentru Cristian9616):

Treaba ta dar nu-i frumos sa nu intretii un copil la nasterea caruia ai contribuit.

| Cristian9616 explică (pentru Ioandelasal):

Eu nu știu ce ai înțeles tu. Una e sa întreții un copil una e sa o intretin pe masa. Eu sunt dispus sa ii dau 20 mil pe luna dar sa ii dea copilului banii sa își ea el ce are nevoie. Repet băiatul are 2 ani

| Salontanul a răspuns (pentru Cristian9616):

Poti dovedi ca banii sunt folositi in alte scopuri decat intretinerea copilului? Sau crezi ca acel copil n-are nevoie de mancare, imbracaminte, etc? Plateste intretinerea, si daca vrei, pune-i intr-un cont o suma mai mare pe care sa o poata ridica doar la majorat. Pana una alta da-i ce spune legea! Asa vorbesti ca si cand copilul ar trebui sa gestioneze banii!

| Cristian9616 explică (pentru Salontanul):

Eu cred ca nu ai citit bine. Eu asta am spus copilul nu poate gestiona banii singur. A fost o ironie ce am spus mai sus dar mulți nu se prind. Am spus ca ii dau 400 plus alți 1000 de lei haine și tot ce trebuie. Dar nu prea ma fac înțeles. În fine

| Salontanul a răspuns (pentru Cristian9616):

Asa este! Eu sunt mai prost si nu inteleg bine. Totusi se pare ca asa prost cum sunt eu am inteles ca tu, fiind mai destept, nu stii nici sa scrii cuvantul "ma-sa" dar ai pretentia ca altii sunt prosti. Eu am inteles bine ce vrei sa spui si ti-am dat si rezolvarea. Alta rezolvare nu exista. Ori ii dai ma-si, ori ii pui pe un cont surplusul. Daca erai om de treaba il castigai tu si trebuia sa-ti plateasca ma-sa intretinerea. Dara asa...

| Cristian9616 explică (pentru Salontanul):

Tu ești genul ce așteaptă o greșeală gramaticala si gata ataci cu tot ce ai..sincer ma amuzi. nu am câștigat copilul pentru ca o mama are prima șansă să câștige custodia în instanta din câte știu eu. Și plus de asta eu țin cont de copilul meu și oricum era ii este mult mai bine lângă mama la vârsta pe care o are. Oricum mulțumesc de timpul alocat pentru aceasta întrebare domn' Profesor de gramatica...sau domnul Pruteanu dacă pot sa va numesc asa.

| Salontanul a răspuns (pentru Cristian9616):

Normal ca atac cand unul ma considera prost apriori, dar el nu stie sa scrie. Cred ca tu nu intelegi ce citesti! Ti-am dat solutia si tu imi spui ca nu inteleg eu! Ce stil de educatie e asta in care nu stii sa porti un dialog decat jignind? Expresii de genul "A fost o ironie ce am spus mai sus dar mulți nu se prind." nu fac decat sa jigneasca. Sa stii ca ma prind la ironii mai bine decat altii. Oricand imi pun puterea la incercare, la cultura generala, cu unii de felul tau.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Efoarte putin cit dai 400, gindeste te ca un copil nu poate trai cu banii ăstia

| Cristian9616 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am spus ca dau 400 de lei din salariul meu net...nu am zis ca dau doar 400...cat ai vrea sa dau din 2000 de lei?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Fără acte, ea nu te poate obliga să dai mai mult. Dar dacă ți-e milă de copil, că tu l-ai făcut, poate o să dai de la tine ceva, fără să fii obligat.

| Mosotti a răspuns (pentru sadrian46):

Pai el o sa dea asa neoficial mai mult, doar vroia sa stie daca legal il poate obliga, a si zis mai sus ca nu da doar 400. Plus ca pana la urma si mama are salariu, nu se sta doar la mana pensiei alimentare.

| Cristian9616 explică (pentru Mosotti):

Pai asta zic.nu vreau sa dau mai mult de 400 de lei bani Cash...prefer sa ii dau mult mai mult copilului direct.gen îmbrăcăminte pampersi si restul.nu vreau sa își facă ea vacante pe banii mei

| Mosotti a răspuns (pentru Cristian9616):

Baiat destept esti, bravo! Aia vrea bani mai multi ca sa isi faca placerile pe banul tau, f bine ca dai direct imbracaminte si restul, ca sa nu poata folosi ea ce dai tu.

Si sa nu pui botul daca o sa inceapa "aaa ca trebuie sa iau copilului aia...aia...", sa te pacaleasca sa dai mai mult, ca pana la urma are si ea salariu, iar daca tu dai indirect in produse, le ajunge, ii raman bani si din sal ei si cu astia 400 ca sa plateasca ce va avea de platit.

Deci atat timp cat lucri fara acte, boier esti.

| Cristian9616 explică (pentru Mosotti):

Pai asta zic frate...nu vreau sa ii dau ei vreau sa ii dau copilului. aia 400 sa fie fix iar restul ma duc și ii cumpăr eu copilului ce cred eu ca ii trebuie. Baiatul meu are 2 ani nu are nevoie de bani de buzunar. Mersi

| sadrian46 a răspuns (pentru Cristian9616):

Ca să nu te dea în judecată, trebuie, că ești în țară sau nu, să ai dovada că i-ai dat 400 lei cash, sau echivamentul în valută pe cont bancar. Cu 400 lei nu poți pleca azi în vacanță dacă ai copil mic.

| Mosotti a răspuns (pentru Cristian9616):

Evident, ai dreptate, da-o naiba, ca vrea sa profite de tine la o adica.

| Mosotti a răspuns:

Pai daca nu lucri cu acte, si pensia a fost stabilita in functie de venitul din tara cu acte, dai tot 400! Doar daca lucrai cu acte in afara si astia se prindeau, se recalculeaza in functie de tot venitul, asa ca stai linistit.