| boss97 a întrebat:

Salut.Am și eu o întrebare...o să trebuiască să mi se rețină permisul în Germania pentru depășirea vitezei ( 140 la limită de 80 ),dacă mă duc acasă în România și îl dau la pierdut în străinătate,oare o să primesc altul? Știu că dacă solicit alt permis, cel confiscat se va anula...

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Faci o confuzie, deoarece nu cunosti bine legislatie rutiera.
Sanctiunea se numeste suspendarea dreptului de a conduce si pentru a intra in vigoare se retine permisul.
Daca este retinut in strainatate acesta se trimite in tara, la politia rutiera din judetul de domiciliu, asa ca te prinde foarte usor daca il declari pierdut si fapta constituie infractiunea de fals in declaratii, conform Codului penal, citez:
"ART.326. Falsul în declaraţii  
  Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."

suntserios
| suntserios a răspuns:

Din ce stiu eu asa pasager de pe diverse forumuri, ti se supenda doar dreptul de conducere in Germania iar permisul nu se retine fizic. Atat timp cat nu conduci in Germania nu e cazul sa te apuci de manareli ieftine.

In caz ca ma insel si nu se aplica doar pe teritoriul tarii in mod sigur nu va functiona ce vrei tu

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Băi frate românul tot hoț si jmecher a ramas indiferent ca e in Germania, din cauza unora ca tine românii sunt desconsiderati si umiliti in străinatate, deoarece numai scursuri au avut acces in strainatate sa faca prostii, cine te a pus sa conduci ca un nebun?

| Jassmina a răspuns:

Pai, se va trimite scrisoare in tara, referitor la o incalcare legala internationala.
Daca cei din Romania primesc scrisoarea si primesc si permisul suspendat, te pot actiona ei.
Oricum pe teritoriul Germaniei nu mai poti sofa in veci, indiferent ca vei obtine un alt permis, la vama sau in Germania nu mai poti intra sau sofa, pentru ca ai facut deja o ilegalitate si ai fugit de raspunderea legala.

| johnnny123 a răspuns:

Dacă vrei să agravezi lucrurile, fă asta.

Tu crezi că în anul 2018 nu există posibilitatea de a face o verificare internațională? În plus, probabil că poliția din Germania a comunicat deja anularea permisului către Poliția Română, există protocoale în acest sens.

Traversarea unei granițe nu "resetează" faptele comise.

| Roxin a răspuns:

Salut!
Cel mai probabil se vor face verificari. Plus ca, e fals in declaratii. Daca se fac verificari si e dovedit ca de fapt permisul tau e retinut iar tu ai cunostinta de asta (evident, tie ti l-au retinut), o sa te trezesti cu o noua infractiune, destul de grava.

Răspuns utilizator avertizat
| Marceldefer2k18sufletuthau a răspuns:

A nu frate, din contra iti da niste bani in plus ca ai reusit sa iti controlezi dacia prin trafic!