|

Salut, am si eu o intrebare, recent am cumparat o masina, si as vrea sa o inscriu, am inteles ca termenul este de 30 de zile de la semnarea contractului de vanzare cumparare, daca nu se respecta acest termen, sanctiunea este amenda de 2900 lei. Iar cel mai devreme, prin programare online este la distanta de 2 luni. Si nu stiu ce trebuie sa fac, ca practic eu depasesc acel termen.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu este adevarat, termenul de inmatriculare este de 90 de zile de la data contractului de vanzare-cumparare, conform art.11, alin.(4) din OUG nr.195/2002 (Codul rutier), rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4)În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate constituit de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operaţiuni, noul proprietar este obligat să solicite autorităţii competente de înmatriculare transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului."

1 răspuns:
| a răspuns:

Atât timp cât ai programare la înmatriculare și dovada a este programări nu ai probleme cu termenul ala