| Andrei4k33 a întrebat:

Salut! As avea și eu o problema și doresc sa cer o părere, dacă se poate un sfat despre cum as putea sa rezolv problema aceasta.Eu locuiesc la casa intr-un cartier destul de micuț, vizavi de mine locuiește o familie care deține o firma de catering și livrează mâncare, iar acești indivizi dețin 4 mașini pe care și le înșira in fata portii dar nu pe trotuar, direct pe carosabil pe banda de circulație. Eu am încercat sa ii abordez rațional și sa încercam sa găsim o varianta de compromis pentru a nu mă mai încurca nici pe mine, eu parcând mereu mașinile ori in curte ori in garaj și fiind nevoit sa fac 5/6 manevre drumul fiind îngust, dar aceștia mă tratează cu indiferenta și continua sa mă sfideze și sa facă tot cum vor ei. Am încercat sa acționez pe cale legală și am depus o plângere la poliția orașului având tot dreptul in mana deoarece legislația rutieră prevede foarte clar staționarea interzisă pe drumurile publice cu lățimea mai mica de 6m sau in dreptul cailor de acces ce deservesc proprietăți. Poliția m-a plimbat de colo colo, in loc sa aplice legea aflată in vigoare au preferat sa le explice vecinilor ca nu este ok sa parcheze și doar atât, fiind clar faptul ca ei sunt total dezinteresați. Când am revenit după luni de zile la poliție sa mă plâng din nou de problema am fost abordat de un ofițer care m-a tratat cu o aroganta ieșită din comun spunându-mi ca nu este semn cu staționarea interzisă (ca paranteza, o alta strada din oras are semn cu staționarea interzisă dar tot se practica parcarea mașinilor pe carosabil), deci efectiv un argument nejustificat. Interesul este bazat pe faptul ca multe persoane influente din oras parchează mașinile unde apuca, pe carosabil, pe treceri de pietoni și poliția nu poate da amenda vecinilor mei din simplu fapt ca aceștia s-ar revolta ca nu sunt sancționați și alți de ex50 de indivizi care fac la fel ca ei. Eu chiar nu știu ce sa mai fac și cum sa mai acționez, am legea in fata care îmi da dreptate și totuși nu se rezolva absolut nimic. Sa nu se înțeleagă ca eu am o problema personală cu dânșii(vecinii), pana la urma ca fac eu 5/6 manevre sa intru in curte e partea cea mai blândă, însă in caz de urgentă, incendiu, orice altceva când e nevoie sa intre o mașina de pompieri, o autospeciala, iarna, când ninge, cei cu plugul fac slalom și nu pot dezăpezi întreg carosabilul pentru ca sunt mașini parcate, mi se pare strigător la cer și as dori sa aflu, poate de la cineva mai in masura, mai puternic informat decât mine care ar fi soluția in aceasta situație și ce demersuri ar mai trebui sa parcurg ca sa se combată aceasta practica nesimțită. Mulțumesc mult!

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca politia din localitate nu actioneaza atunci ii poti reclama la seful IJP din judetul tau.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Decat sa chem regulat politia pana vor da amenzi, legal nu prea ai ce face.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Degeaba e strigător la cer, degeaba strigi la cer. Nu mai ai ce demersuri să mai parcurgi. Trăîești în continuare, așa cum poți.

| carevaescu a răspuns:

E o problema chiar asa de greu de gestionat sau doar o inconvenienta?
Daca e o problema majora, suna - nu te mai duce personal. Sesizarile se inregistreaza. Fa poze doveditoare. Daca politia locala refuza sa intervina, depune plângere la cea judeteana.

| RobertDem a răspuns:

Nu stiu in ce localitate locuiești, motiv pentru care nu-ți pot da un sfat punctual, însă îți sugerez următoarele: persoana juridică ce desfășoară activitatea acolo trebuie sa aibă autorizație de funcționare eliberată de primăria orașului. Una dintre condiții este ca spațiul in care își desfășoară activitatea sa aibă destinația necesară. Toate localitățile au un Regulament Local de Urbanism in care, printre altele, sunt stabilite condițiile de amplasare a construcțiilor - in cazul acesta nerezidențiale. Invariabil exista condiția asigurării in interiorul parcelei unui număr de locuri de parcare raportat la suprafața construită desfășurată a obiectivului. Înarmează-te cu răbdare si solicita primăriei un punct de vedere in acest sens. Concomitent trimite sesizări și la Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Agenția pentru Protecția Mediului și Prefectură. Va dura ceva, dar ai suficiente șanse sa îndrepți lucrurile. Revino cu detalii pe măsură ce vei primi răspunsuri la petiții.