| Razvan77777 a întrebat:

Salut avand în vedere ca sunt începător în ale condusului întrebarea mea e în localitate dacă limita maxima e de 70 eu cu cât trebuie sa merg. Mersi.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Retin ca ti-am raspuns si ieri la aceasta intrebare.
In localitate poti merge legal cu viteza maxima admisa, doar in afara localitatii trebuie sa mergi cu 20 km/h mai putin decat viteza maxima admisa, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4) Viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puţin de un an practică de conducere sau pentru persoanele care efectuează pregătirea practică în vederea obţinerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse."

| Razvan77777 explică (pentru Ioandelasal):

A fost ștersa întrebarea și nu am apucat sa vad raspunsurile

3 răspunsuri:
| spike22 a răspuns:

Poate ar trebui sa refaci scoala de soferi.

| Counter123456 a răspuns:

Legea este interpretabilă și fiecare polițist o aplica diferit ai mai multe variante depinde de mai multi factori dar daca ai sa zicem o viteza de 79 de km este posibil sa scapi pentru că toate aparatele radar au o marja de eroare dar la fel de bine poți fi și oprit pentru o eventuala contravenție asta depinde doar de polițișt. Spor!