Întrebare recomandată |

Salut!/Buna!

Eu si cu inca o persoana fizica(Alin sa spunem) ne-am batut in instanta pentru un teren. Bataia a durat 5 ani, timp in care niste inconstienti au construit pe terenul respectiv doua depozite pe care le-au vandut, unul lui Bogdan(sa spunem) si unul lui Cosmin.

Eu am castigat terenul si vreau sa-mi fac o casa sau ceva pe el insa trebuie mai intai sa daram depozitele. Am voie sa chem o echipa de demolare pentru ele, chiar daca Bogdan si Cosmin nu vor sa le daram? Am nevoie obligatorie de confirmarea lor sau nu? Avand in vedere ca terenul este al meu acum...

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu ai voie.
O construcție fără autorizație poți să o ceri dărâmarea ei, dar asta trebuie să decidă justiția.
În primul rând, o clădire fără autorizație de construcție nu putea fi vândută cu acte legale. Dacă totuși s-a eliberat o autorizație de construcție pe un teren care nu era al lor, s-a comis o ilegalitate. un abuz. Dar acum, dacă sunt proprietari legali ai acelor depozite, ceea ce dta urmează să verifici, dta nu poți să intri pe proprietatea aceea să o demolezi, căci încalci un drept de proprietate, care este garantat de lege.
Astfel ca să intri în legalitate, trebuie să pornești un demers legal. Mai întâi, în cartea funciară sunt înscrise acele clădiri depozite? Dacă nu, soliciți proprietarilor dpozitelor să elibereze locul în scris. Dacă nu vor, îi dai în judecată ca litigiu civil, deoarece un drept de proprietate al dtale este încălcat.
Apoi ei vor prezenta la judecătorie că sunt proprietari legali ai acelor depozite. Apoi începe o poveste lungă juridică, în care se va merge pe filiera abuzurilor și ilegalităților comise, până când o decizie judecătorească va obliga pe actualii proprietari să elibereze locul, sau dta vei primi decizia că poți să le dărâmi.
Așa că, succes. Va trebui să ai acte, actul lor de cumpărare a depozitelor, să ți-l arate. Apoi le vei solicita printr-un avocat, în baza legilor în vigoare să îți elibereze terenul, oficial. Ei trebuie să îți răspundă oficial sau să te ignore. În urma deciziei lor, în decurs de 30 de zile, îi dai în judecată. Apoi urmează o procedură judiciară care poate dura ani de zile, până te saturi.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

In primul rand incearca sa rezolvi amiabil problema cu proprietarii depozitelor. Daca n-o poti rezolva amiabil atunci este necesara o actiune in justitie pentru a fi obligati sa ridice depozitele sau sa o faci tu pe cheltuiala lor. Cat timp tin terenul ocupat poti solicita si o chirie de la cei doi.
Ar fi bine sa te adresezi unui avocat specializat pe drept civil.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel mai bine adreseaza te unui avocat, aici pe TPU nu stim, trebuie deschis proces daca Bogdan sau Cosmin nu vor sa darîmi acele depozite ei te pot da in judecată si atunci numai un avocat bun te poate ajuta sa stii legal ce poti sau ce nu poti face ca sa aplanezi un conflict cu ăștia doi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu as zice ca nu ai nevoie. Din contra, ai putea sa le ceri sa isi demoleze singuri depozitele. Daca nu, ii dsi in judecata ca au construit pe terenul tau.
Incearca sa solutionezi pasnic. Dar daca nu merge...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Buna ideea dar chiar crezi ca o sa demoleze depozitele de drag?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ale5184):

Pai de drag nu, sigur. Ne nevoie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai dreptul sa detii tot ce este pe terenul tau, poti demola, sau sa le ceri conform 577 se numeste autor de rea credinta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ia-ti avocat. Trebuie neaparat actiune in justitie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează