| AndreiMarin499 a întrebat:

Salut ce parere aveți de faptul ca guvernul dorește,ca cartelele prepay sa poata fi cumparata doar cu buletinul,personal consider ca dreptul la viața privata este suprimat foarte grav,practic prin aceasta decizie statul colecteaza datele persoanale ale populației, nu e corect ca dupa ce sa întamplat în caracal toți din guvern sa vina cu legii practic inutile.


https://m-realitatea-net.cdn.ampproject.org/......12560. html

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se pare ca nu gandesti deloc. Statul colecteaza datele personale ale populatiei de cand te nasti si parintele obtine certificatul de nastere si apoi pe parcurs cand intri la scoala, cand obtii CI si asa mai departe.
Eu sunt de acord cu aceasta masura si n-are de ce sa nelinisteasca cetatenii cinstiti, doar pe infractori.

| AA1CK3D a răspuns (pentru Ioandelasal):

Treptat ne pierdem libertatea, ajungem sa traim mai supravegheati ca in epoca comunista. Initial vin cu faze precum ca este pentru reducerea infractionalitatii etc. Insa ulterior devine infractionalitate si sa vorbesti impotriva celor de la putere.
Cam asa incepe orice sistem totalitar.

| AndreiMarin499 explică (pentru AA1CK3D):

Ai perfecta dreptate, cel mai bun exemplu sunt rețelele de socializare și internetul pe care guvernele încearcă mereu sa le controleze, din păcate va veni și ziua în care internetul va fi controlat în cele din urma de aceste guverne pentru „protecția oamenilor".

suntserios
| suntserios a răspuns:

Lool, ai gandit o mult pe asta? Vrei asa mult intimitate in primul rand nu mai folosi telefonul si internetul. La urma urmei nu te obliga nimeni sa ai telefon si cartela

| Donsavas a răspuns:

Da,mi se pare corect. De ce doar cei cu abonamente sa fie controlați?

| FreddieM a răspuns:

Ar fi corect ca cineva sa faca niste plati ilegale in mod fara sa riste nimic? Piata drogurilor, mita, etc. Ar fi un pas maret in lupta imptriva ilegalitatii.

| FreddieM a răspuns (pentru FreddieM):

Corectie,,in mod'' e in plus in propozitie

| AndreiMarin499 explică (pentru FreddieM):

Da ca e sa o luam așa atunci hai sa cenzuram și internetul, și sa fie disponibil doar pe baza de buletin pentru „lupta împotriva ilegalității" nu rezolvi absolut nimic răpind un drept universal al cetățeanului, pentru alții care fac ilegalități care pana la urma oricum se vor adapta foarte ușor situației și pana la urma tot oamenii normali vor fi cei care au de suferit.

| AA1CK3D a răspuns (pentru AndreiMarin499):

Internetul este deja in mare parte controlat, de marile corporatii si de guvernele importante ale lumii.
Dar si noi oamenii de rand contribuim la succesul lor de fiecare data cand folosim google le crestem popularitatea. Desi sunt alte siteuri de cautare care functioneaza la fel de bine, dar nu sunt populare ca : DuckDuckGo. Folosim retele de socializare ca Facebook, Instagram unde postam toate informatiile despre noi.
Folosim chrome -care este browserul LOR, cel mai nesigur, in schimb putem schimba pe firefox de exemplu care este unul dintre cele mai sigure browsere, cu setariile potrivite putem controla intimitatea noastra.
Mai sunt browsere ca Tor - care intr-adevar merge un pic mai incet. Renumit pentru Darknet. Dar stii de ce exista Darknetul, si cine l-a creat? Armata si serviciile secrete Americane care o finanteaza si acum

| FreddieM a răspuns (pentru AndreiMarin499):

Daca tot insisti hai s-o fac mai simpla. Intrebarea ta se refereatrict la achizitionatul cartelei prepay pe baza de buletin si ti-am impartasit cuviincios parerea mea. Nu ai nici un motiv sa te alterezi, dar daca tot ai bagat internetul in discutie, as vrea sa-ti amintesc daca nu stiai, ca ai renuntat la anonimat si la privacy din primul moment cand ti-ai facut cont pe orice platforma sociala sau pentru simpla casuta de email. Ca doar nu stii doar tu datele pe care le-ai bagat acolo, esti depozitat intr-o enorma baza de date care ne controleaza pe toti. Resemnarea e mai dulce decat infrangerea. Pa

| AndreiMarin499 explică (pentru FreddieM):

Internetul e mult mai complex decât pare exista multe metode de a rămâne anonim dacă chiar dorești, nici o rețea sociala nu te obliga sa îți introduci datele reale poți crea o adresa de email sau un cont de Youtube introducând niște niște date false (adică nume, data nașterii, etc) la care mai punem ca exista și Deep web internetul ascuns care practic nu e controlat de nimeni.

| FreddieM a răspuns (pentru AndreiMarin499):

Facem filozofia chibritului. Parca era vorba de o simpla cartela prepay, dar s-a labartat subiectul. Bine draga Andrei Marin, cum zici tu. Iti convine sau, asta e pretul de platit, intri in joc sau stai pe-afara. O zi minunata

| Maia55 a răspuns:

Vor acest lucru pentru a putea identifica persoana respectivă cu ajutorul numărului de telefon. Mie mi se pare o idee ok din anumite puncte de vedere. În alte tari este de mult așa.