| lkmhjk a întrebat:

Salut!
Cum se poate sti la inchiderea urnelor cine a castigat alegerile?
Sau se fac manareli si noi suntem niste fraieri pacaliti. In general, nu numai ieri. Nu sunt bucurestean, nu am nici un interes la aceste alegeri.
Nu cred in exit poll. De unde se stie ca aia au raspuns cinstit? Sau de unde se stie ca nu i-au intrebat din intamplare numai pe votantii unui anumit candidat? Care la numaratoare ar fi pe locul 15.

15 răspunsuri:
| goguPatent a răspuns:

E doar un sondaj. Dupa cum s-a vazut si ieri exit poll a fost departe de rezultatele reale. Deci nu stie nimeni nimic, doar sondaje.

| lkmhjk explică (pentru goguPatent):

Si totusi, Ciucu e dat ca sigur castigator.
Ipotetic, daca are mai multe voturi unul care s-a retras? Pentru ca pe buletine, au ramas, nu s-au tiparit altele.

| goguPatent a răspuns (pentru lkmhjk):

Pai, si nu a fost asa? a castigat Ciucu.

Sa fim seriosi, nu se retrage nimeni care are minime sanse sa castige.

Cand s-au numarat voturile? Ca la inchiderea urnelor se stia de Ciucu. Eu asta intreb.

Citesc acum ca este primarul sectorului 6. Am vazut o parte din el. Imi place cum arata. Nu stiu daca este meritul lui Ciucu sau era asa mai dinainte. Nu am nimic cu omul.
Totusi, intrebarea mea ramane: Cand s-au numarat voturile? Ca la inchiderea urnelor se stia de Ciucu. Eu asta intreb.

Nu ti-am scris primul mesaj in limba romana? Sau ce nu ai inteles din el?

A existat un SONDAJ.
Sondaj care a dat o aproximare a rezultatului votului.
Rezultatul final a in jurul mizului noptii.

Ce nu ai inteles din asta?

| johnnny123 a răspuns:

Sondajele făcute corect pe eșantioane reprezentative pot estima rezultatele cu o marjă de eroare rezonabilă. Șansele să "întrebi din întâmplare numai pe votanții candidatului de pe locul 15" sunt aproape nule.

Se numește statistică și funcționează pe numere mari. Sigur că unii chestionați vor minți, sigur că nu vei avea niciodată eșantionul perfect, dar cu cât eșantionul este mai mare, cu atât rezultatele vor fi mai aproape de adevăr.

Binențeles că există și "sondaje" viciate intenționat în scopul de a manipula votanții, dar un sodaj corect executat poate estima cu destul de multă acuratețe rezultatul.

Si tu nu citesti romaneste? Sau esti platit sa manipulezi.
Nici un sondaj nu poate fi corect. De ce mai votam daca nu sunt numarate voturile? Facem sondaje intre colegii de breasla, mai iesim in starda de praf in ochi si dam verdictul.

| J0B0MAT a răspuns:

Se fac exit-pollurile în toate țările de pe glob prin apeluri unde te întreabă vârsta, studii, pe cine ai votat și dacă te uiți la orice exit-poll de oriunde vei vedea că ăla cam e rezultatul.Sigur că unii mai mint sau nu răspund și de aia există o marjă de eroare de câteva procente, dar nu sunt surprize mari.
O excepție a fost cu Georgescu și e și ăsta un motiv care ne arată că atunci chiar au fost niște interferențe și probabil și ajutor din interior, de la colegii de la Sie cum zicea.
Altfel, exit-pollurile reflectă realitatea.Sondajele mint destul de mult, sunt scoase și ca să inducă lumea în eroare, chiar Ciucu a recunoscut că PNL a dat în trecut sondaje false.Psd și Aur au făcut asta la greu. Aur i-a dat câștigător pe Simion și Alexandreasca, ca să prostească lumea.Nu trebuie să te iei după un sondaj, ele sunt orientative, dar nici să crezi că ăla de pe ultimul loc are șanse să ajungă primul.

Mai omule... nu inteleg ce vrei sa intrebi.

Exit poll este un sondaj orientativ. S-a vazut si aseara, a avut o marja de vreo 3% la castigator si locul 2.

Rezultatele sunt rezultate.

Care e nelamurirea ta?

Care e nelamurirea ta?

| MihaitzaItza a răspuns:

Pai nu a stiut nimeni cine a castigat la ora 9. Au fost doar presupuneri pe baza de sondaje.
Drept dovada Ciucu a avut mult mai multe voturi.

| Wr3nch a răspuns:

Pai nu se stie la inchiderea urnelor. Se anunta rezultatul final de la exit-poll si dupa se anunta rezultatul final de la voturi dupa ce is numarate. Nu e mare mister.

| LisaJulie a răspuns (pentru lkmhjk):

Mai terminați cu asta cu,, ești plătit sa dezinformezi ",, ești plătit sa votezi PNL sau USR " Eu te întreb pe tine așa, ce ar trebui sa votam după părerea ta când toți ceilalți sunt niște paiațe, iar majoritatea nu au ce cauta în politica?

| Wukong a răspuns:

Pai si ce are Ciucu frate? Tu cine ai fi vrut sa fie pe primul loc, Alexandreasca suveranista falsa de 2 lei? Chiar si cu retragerea lui Makaveli tot nu a reusit sa faca nimic, nu avem nevoie de suveranisti izolationisti, avem nevoie de oameni cu capul pe umeri cu proiecte si planuri clare, care sunt diplomati si inteligenti

| Whitte a răspuns:

Desteapta intrebare, proaste raspunsuri!