|

Salut!

Cutitul butterfly de antrenament, adica cel fara lama ascutita (rotunda) sau varf este legal? Există o problemă in al purta in locurile publice/pe afara?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Este legal sa-l detii dar nu este legal sa-l porti in anumite locuri sau la anumite evenimente si nici sa-l folosesti fara drept, fapta ar constitui infractiune, conform Codului penal, citez:
"ART.372. Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase  
  (1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;  
b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;  
c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.  
  (2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ioandelasal):

Nu are tais sau varf, poate fi considerat arma alba?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru costinelos):

Nu este nevoie sa fie arma alba, daca citesti cu atentie infractiunea o sa observi ca este vorba de orice obiecte cu care se poate taia, intepa sau lovi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează