|

Salut!

De curând mi-au luat permisul pentru 90 de zile pentru viteza si am luat testul si din 90 de zile mi l-au făcut pe 30 dar azi am primit asta...https://ibb.co/zfSZhNj

Va rog frumos sa imi spuneti ce e cu ea.

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Este o instiintare standard in asemenea cazuri. Dupa trecerea a 30 de zile de la inceperea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce te vei putea prezenta la politia rutiera si vei reprimi permisul de conducere.
Am vazut ca perioada a inceput la 11.11. 2019 si te poti prezenta pentru reprimire incepand cu 11.12. 2019.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asta ce ai primit este o instiintare care vine obligatoriu chiar daca ai dat sau nu acel test de reducere a perioadei suspendarii permisului. Ea poate sa ajunga chiar si cu cateva zile mai traziu decat data la care tu ai sustinut si luat acel test.
Nu influenteaza cu nimic, este o instiintare care vine ca asa e legea.
Pe de alta parte ti se aplica acea reducere printre altele la acel test daca intrunesti conditiile:
Condiții pentru a putea susține examenul:

Art. 221. alin. (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementara nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

Daca le intrunesti astepti circa 30-31 de zile si te prezinta la politie rutiera ca sa-ti ridici inapoi permisul, cu dovada de conducere si cartea de identitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Simpatik):

Eu am luat examenul pe data de 13.11. 2019 si dreptul de a conduce a încetat pe data de 11.11. 2019 dupa expirarea dovezii.Deci merg sa iau permisul pe data de 13.12. 2019?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

A ajuns mai târziu plicul. Sau nu trebuia sa mai fie trimis dacă zici ca ti-au redus suspendarea la 30 de zile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează