|

Salut!

Îmi poate arata cineva un model de fisa pe care trebuie sa o facă părintele/tutorele că este de acord ca eu sa lucrez la o societate

PS: sunt inca minor

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu este vorba de nici o fisa ci de acordul parintilor, dar numai daca ai varsta sub 16 ani, de la 16 ani te poti angaja singur, conform Codului muncii, rep. in 2011, citez:
"Art.13.(1)Persoana fizicã dobândeşte capacitate de muncã la împlinirea vârstei de 16 ani.
(2) Persoana fizicã poate încheia un contract de muncã în calitate de salariat şi la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul pãrinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru activitãţi potrivite cu dezvoltarea fizicã, aptitudinile şi cunoştinţele sale, dacã astfel nu îi sunt periclitate sãnãtatea, dezvoltarea şi pregãtirea profesionalã.
(3)Încadrarea în muncã a persoanelor sub vârsta de 15 ani este interzisã.
(4)Încadrarea în muncã a persoanelor puse sub interdicţie judecãtoreascã este interzisã.
(5)Încadrarea în muncã în locuri de muncã grele, vãtãmãtoare sau periculoase se poate face dupã împlinirea vârstei de 18 ani; aceste locuri de muncã se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului."
Nu stiu sa existe un model prevazut in vreun act normativ, asa ca fiecare firma ar putea avea un model propriu de acord, asa ca intereseaza-te la firma unde vrei sa te angajezi.
Repet: De acordul parintilor ai nevoie doar daca n-ai 16 ani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu trebuie sa stie nimeni, nimic. La 16 ani poti lucra fara parinti. Sub 15 ani nu poti lucra iar intre 15 si 16 ani trebuie acordul parintilor exprimat notarial. Notarul stie cum sa-l formuleze.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează