|

Salut. Impozitul la masina se plateste o data pe an? Cat as plati pentru 1600cm?

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Impozitul pe masina este un impozit local, se plateste in functie de masuna si CC a masinii iar consiliul local poate majora cu pana la 50% impozitul prevazut in Codul fiscal, asa ca pentru a afla exact trebuie sa te interesezi la primaria localitatii de domiciliu.
Orientativ Codul fiscal prevede, pentru masina cu CC de 1.600 cmc, un impozit anual de 64 lei. Consiliul local il poate mari pana la 96 lei. Se poate plati si in 2 transe, prima pana la 31 martie si a doua pana la 30 septembrie.
Conform Codului fiscal, citez:
"ART. 489.Majorarea impozitelor şi taxelor locale de consiliile locale sau consiliile judeţene
  (1) Autoritatea deliberativă a administraţiei publice locale, la propunerea autorităţii executive, poate stabili cote adiţionale la impozitele şi taxele locale prevăzute în prezentul titlu, în funcţie de următoarele criterii: economice, sociale, geografice, precum şi de necesităţile bugetare locale, cu excepţia taxelor prevăzute la art. 494 alin. (10) lit. b) şi c).
  (2) Cotele adiţionale stabilite conform alin. (1) nu pot fi mai mari de 50% faţă de nivelurile maxime stabilite în prezentul titlu.
ART. 472.Plata impozitului
  (1) Impozitul pe mijlocul de transport se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.
  (2) Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe mijlocul de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv inclusiv, se acordă o bonificaţie de până la 10% inclusiv, stabilită prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului Bucureşti, această atribuţie revine Consiliului General al Municipiului Bucureşti."

| a răspuns:

Daca are sub 1600 gen 1599 cam 65-70 ron. Si da se olateste o data pe an.

Ps. Nu asculta ce spune userul Ioneasca. Rolul ei pe TPU e doar sa dezinfirneze. Vechimea masinii nu are nicio legătură cu impozitul.