| AlexDorinel a întrebat:

Salut,in Romania de ce toata lumea zice ca sunt oameni care nu au ce manca si chestii de astea? Ca eu vad pe strazi numai oameni bogati, pe internet la fel lumea plina de bani...

14 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ii vezi doar pe astia pentru ca pe cei amarati de pe strada ii ocolesti cu privirea.

| AlexDorinel explică (pentru darrio2007):

Din contra, pe aia vreau sa ii vad, oamenii bogati nu au ce cauta in viata mea

| darrio2007 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Din intrebarea ta intelesem altceva. Scuze!

| CodrutElian1990 a răspuns:

Inafara de cersetori nu o sa vezi pe strazi oameni saraci. Ei fac inclusiv economie la incaltaminte, dar mai ales au bun simt sa nu iasa in lume daca nu trebuie, cu haine de om sarac.
In al doilea rand ce intelegi tu prin oameni saraci care nu au ce manca? Daca nu ar avea nimic ce manca nu ar trai. Sa-ti dau exemple de mancare a saracului? Pui intr-un bol mic cam 30-50 grame de ulei, pui putina sare si inmoi bucati de paine rupta din felie in acest ulei si o mananci. Felie de paine prajita pe plita sobei la care te incalzesti pe care o freci cu catei de usturoi pe care ai pus sare.
O sa spui ca este buna. Da, dar nu tot timpul.
Sunt familii sau persoane care mananca carne cand primesc sau daca isi cumpara, o fac odata sau de doua ori pe luna.
In incheiere vreau sa spun ca este jalnic daca ne conduc oameni ca o gandire si o cunoastere ca a tale.

| johnnny123 a răspuns:

Poate pentru ca aia care nu au ce manca nu se pot afisa pe Instagram in vacante exotice sau pe strazi in masini scumpe?

Tu nu esti chiar cel mai stralucitor bec din lustra, nu-i asa?

| HappyUser a răspuns:

Sărăcia este una dintre problemele majore ale României contemporane, în paralel cu corupția. Potrivit datelor Eurostat pe anul 2013, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata sărăciei relative, cu un procent de 25, 4%. Date ale INS arată că în România sunt 8, 5 milioane de persoane în risc de sărăcie sau excluziune socială. De asemenea, o treime din populație este afectată de privare materială severă, în sensul că nu-și poate permite să achiziționeze articole considerate dezirabile sau chiar necesare pentru a duce un trai decent.

Mai mult, România este de departe țara cu cea mai mare inegalitate între bogați și săraci din Uniunea Europeană, în condițiile în care cei mai prosperi 20% dintre români au venituri de peste șapte ori mai mari decât cei mai săraci 20% dintre locuitorii țării, potrivit statisticilor publicate de Eurostat.

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/S%C4%83r%C4%83cia_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia

| AllMight a răspuns:

Pe internet nu vezi adevarata fata a oamenilor.
Si eu pot face foarte usor sa creada lumea ca sunt avut de nu mai pot.
Tu vezi numai oameni bogati? Unde locuiesti, in centru unui oras mare? Pai e normal sa vezi asta, nu toti isi permit sa locuiasca acolo.
E un procent foarte mic de oameni bogati, comparativ cu restul oamenilor.

| al0o0o0 a răspuns:

In fiecare tara o sa vezi atat oameni bogati cat si oameni saraci. Nu exista sa fie numai oameni bogati. Si ca sa stii, viata pe care lumea si-o expune pe internet nu coincide de multe ori cu realitatea, este doar ce vor ei sa vezi tu din viata lor, fara toate greutatile si supararile, doar cu partile ei bune majoritar, deci nu te mai increde in postarile lor de pe Insta sau Facebook. Azi pot posta ca sunt in Dubai, dar maine sa moara de foame ca au dat toti banii pe vacanta aia sau pot pune o poza zambind, dar de fapt sa aiba un deces in familie.

| AlexDorinel explică (pentru al0o0o0):

Cam cat % din oameni sunt bogati si cat % din oameni sunt saraci?

| al0o0o0 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Nu cred ca exista un anumit procentaj.

| Mopmop a răspuns:

Interesanta intrebare. Sfatul meu ar fi sa mergi in orasul tau in gara si sa stai 24 ore. Incearca sa nu ai nici un ban in buzunar. Astept parerea ta dupa ce faci experienta asta.
Iti doresc mult noroc!
PS: acum 6 ani cand am ajuns in UK am locuit 2 saptamani in gara Victoria. Dupa experienta asta mi-am scos din minte si vocabular cuvantul "boschetar".

| Gusticel a răspuns:

De fapt, vezi pe strazi parveniti care incearca sa para bogati. Pe internet nu mai zic, acolo toti se dau bogati, flexeri, basini si in realitate fac foamea.

| Gusticel a răspuns:

Multi se imbracata in Gucci si Versace (fake) din cap pana in picioare, fix ca sa dea o alta impresie. Dar economii nu au deloc. Decat arunca banii aiurea pe diverse chestii inutile, ca sa para bogati. Si stomacul lor urla de foame gen.

Eu imi dau seama dupa fata unui om daca chiar are bani sau nu. laughing

| AndreiWRX a răspuns:

Ia du-te intr-un satuc uitat de lume, izolat undeva in munti, unde ajunge o masina o data pe luna si vezi cum sta treaba de fapt. Sau mai deschide televizorul si da-i pe stiri. Sunt multi oameni care mor de foame, mor de frig si mai sunt si aia care mor de ciuda.