| Bungusus a întrebat:

Salut, mă întrebam dacă ar exista consecințe pentru faptul că aș ține după mine un nunceag de lemn pe strada sau in școala ca și minor sau ca adult pentru autoapărare.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, pot exista consecinte serioase, daca ai peste 14 ani, fapta constituie infractiune conform Codului penal, citez:
"ART.372. Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase  
  (1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;  
b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;  
c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.  
  (2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă."
De asemenea ai putea fi sanctionat si disciplinar de catre scoala.

| dullcat5678 a răspuns:

Poti fi tras la raspundere daca te descopera.
Orice obiect sau dispozitiv care poate pune in pericol sanatatea ori integritatea corporala a persoanelor prin lovire, taiere sau impungere este considerat arma alba.

Nu mai bine te-ai apuca de cursuri de auto aparare? Gasesti multe video-uri si pe internet cu diferite tehnici. Asa, nu este nevoie sa cari cu tine peste tot vreo arma alba.

| Bubico2022 a răspuns:

Daca stii cum sa il faci, nici o consecinta
dar nu o sa iti spun cum sa il faci, pentru ca NU CRED O IOTA din afirmatia "pentru autoaparare"
efectiv, oricat de mult nu crezi asta, totusi, daca il ai la tine si ajungi intr-o situatie, o sa ai tendinta sa il scoti si sa sari la bataie