|

Salut, pentru bursa sociala de la facultate se ia in considerare cat teren au parintii tai, de exemplu daca parintii mei au 4ha de teren,dar nu depasesc cerintele de venit in rest, voi putea accesa bursa sociala sau nu? In cerintele UTCN nu am vazut sa fie vreo cerinta cu terenul detinut, se adauga doar veniturile agricole.

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In legislatie nu este prevazuta o conditie privind suprafata de teren detinuta de familie.
Conform criteriilor de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin material pentru studenţii şi cursanţii din învăţământul superior de stat, învăţământ cu frecvenţă, aprobate prin Ordinul MEN nr. 3392/2017, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 6.(1) Bursele sociale se acordă, pe baza prevederilor regulamentului propriu stabilit de către senatul universitar, la propunerea Consiliului de administraţie, ca urmare a consultării cu reprezentanţii studenţilor, inclusiv organizaţiile studenţeşti din universitate.  
(2) Beneficiarii burselor sociale sunt:  
a) studenţii orfani de unul sau ambii părinţi, respectiv pentru care s-a dispus ca măsură de protecţie plasamentul şi care nu realizează venituri peste plafonul pentru acordarea bursei sociale;  
b) studenţii bolnavi TBC, care se află în evidenţa unităţilor medicale, celor care suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, boli rare, tulburări din spectrul autist, boli hematologice (hemofilie, talasemie etc.), surditate, fibroză chistică, cei infestaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei cu handicap locomotor, spondilită anchilozantă sau reumatism articular şi cu orice alte boli cronice pe care senatele universitare le pot lua în considerare;  
c) studenţii a căror familie nu a realizat în cele 3 luni înainte de începerea semestrului/anului universitar un venit lunar net mediu per membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie.  
(3) Bursele se acordă şi pe perioada vacanţelor pentru cei prevăzuţi la alin. (2) lit. a) şi b).  
(4) Bursele sociale se acordă pe durata studiilor, până la împlinirea vârstei de 35 de ani."  

1 răspuns: