|

Salut TPU!

Am cumparat o masina second inscrisa pe ro, am primit inclusiv fiscalul, problema este ca n-am cum sa o transcriu la mine in 30 zile deoarece sunt plecat. Noua lege spune ca ai la dispozitie 90 zile iar altii zic ca doar 30 zile.Precizez ca tot ceea ce mai am de facut e sa depun dosarul la politie. Ma puteti lamuri va rog!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Termenul de inmatriculare este de 90 de zile de la data contractului de vanzare-cumparare, asa spune in legislatia actuala, respectiv art.11, alin.(4) din OUG nr.195/2002 (Codul rutier), rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4)În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate constituit de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operaţiuni, noul proprietar este obligat să solicite autorităţii competente de înmatriculare transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.
(4^3)În situaţia în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termenul prevăzut la alin. (4), înmatricularea vehiculului se suspendă de drept până la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate."

| explică (pentru Ioandelasal):

Am inteles. Insa din ce am vazut Certificatul Fiscal este valabil doar 30 zile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru spaiNNcs):

Soliciti vanzatorului sa-ti dea un alt certificat de atestare fiscala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri: