|

Salut TPU!Am nevoie de o lamurire.De pe 1 sept m-am mutat in chirie...

In contractul de inchiriere pe care l-am semnat, la sectiunea reziliere, un subpunct precizeaza urmatoarele : "d) prin denuntarea unilaterala de catre oricare din partile prezentului contract, cu o notificare scrisa prealabila de 45 de zile, cu pierderea garantiei in cazul in care denuntarea a fost facuta de chirias fara un motiv intemeiat."Astazi suntem in 9 sept iar eu ma gandesc sa ma mut din acest apartament si sa reziliez contractul pe care l-am semnat pe o durata determinata ( 12 luni).Ce ar trebui sa stiu in acest caz? Pe mine cel mai mult ma intereseaza sa pot pleca pana la sfarsitul lunii si sa-mi recuperez garantia.As aprecia foarte mult un sfat de la o persoana cu cunostinte in domeniu.O zi buna TPU!

10 Raportează Evaluează
10 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti pleca fara sa fie retinuta garantia numai daca si proprietarul este de acord. Daca pleci fara acord vei pierde garantia.
De altfel in contract s-a prevazut un termen mai mic decat cel prevazut de art. 1825 din Codul civil, respectiv de 60 de zile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ioandelasal):

Deci... I mi pot recupera garantia foarte lejer daca si el este de acord sa plec. Totusi, au trecut 9 zile de cand stau in chirie... Nu e pe nicaieri in lege un paragraf care sa ti spuna ce sa faci intr o asemenea sitiatie?!

Mersi de raspuns totusi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Sisman):

Nu exista o prevedere expresa, asa ca se aplica prevederile contractului de inchiriere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai semnat, respecți contractul. Nu ai ce face.
Mai poți negocia cu propietarul, dacă îi aduci un chiriaș în loc, care să te înlocuiască imediat, astfel încât el să nu abă un prejudiciu la plecarea ta, poți negocia astfel.
Să transferi garanția ta la noul chiriaș iar dta să o recuperezi de la acesta. Această înțelegere în trei, perfectată în scris nu ar produce nici o pagubă nimănui, dacă este loc de bună ziua.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pe scurt tu vrei sa stai o luna gratis...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru InYourMind):

Nu este posibil asa ceva. Eu am platit de la inceput luna septembrie. Daca plec maine asta inseamna ca pierd bani laughing))... Ce cap ai...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Sisman):

Am cap și îl folosesc. Tu...nu prea.
Tu spui ca vrei banii înapoi dacă pleci când te taie capul. Asta nu înseamnă că ai stat pe gratis?!
Ca sa vezi ca nu delirez [Pe mine cel mai mult ma intereseaza sa pot pleca pana la sfarsitul lunii si sa mi recuperez garantia.]

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred SINCER ca garantia nu se da inapoi niciodata, de nici un proprietar

or sa te amane ca sa plateasca facturile, sa plateasca intretinerea (care vine peste 3 luni) si apoi o sa zica, ca au trebuit sa faca curatenie in urma ta, etc. etc. ETC.

in plus, ai semnat un contract fara sa il citesti cu atentie:
"prin denuntarea unilaterala de catre oricare din partile prezentului contract, cu o notificare scrisa prealabila de 45 de zile, cu pierderea garantiei in cazul in care denuntarea a fost facuta de chirias fara un motiv intemeiat"

notificarea scrisa tine de faptul ca, proprietarul are dreptul sa isi gaseasca alt chirias cat timp inca primeste chiria de la tine (sa nu stea fara venitul din chirie), insa 45 de zile e tras de par, e maxim 30, nu 45

insa nu asta e problema ci: "denuntarea a fost facuta de chirias fara un motiv intemeiat"... practic inseamna ca el te poate da afara cand vrea el (ca nu scrie nimic ce are sau nu dreptul proprietarul) dar tu nu poti sa pleci "fara un motiv intemeiat" fara sa pierzi garantia
pun pariu pe ce vrei tu ca in contract nu se defineste nicaieri ce inseamna FOARTE EXACT motiv intemeiat, asa ca asta decide NUMAI EL (proprietarul) si nu o sa accepte nici un motiv (chiar daca esti pe moarte si trebuie sa te muti la spital ca sa fii mentinut in viata)

pe scurt, e clar ca nu are de gand sa iti returneze garantia orice ar fi... si a decis asta de la bun inceput

in alta ordine de idei, contractul NU valoreaza nimic, decat daca:
- este inregistrat la notar (costa)
- este inregistrat la fisc cu semnatura ta si a lui (nici un proprietar nu face asa ceva, mai ales unul zgarcit ca asta pe care il ai tu... ca sa nu plateasca impozite)

TOTUSI, chiar daca invalidezi contractul, garantia nu poti sa o recuperezi decat daca ai chitanta semnata si/sau eventual martori, altfel nu ai nici o dovada ca i-ai dat-o!

deci, imi pare rau, poti sa faci niste lucruri naspa prin aparatament, asa, ca, compensatie, insa depidne cat de...2004 - 2026 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bizon95):

Nu mi se pare ca ai dreptate in tot ce zici

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Garanția nu o mai recuperezi. Când urmează să dai chiria, anunță-l pe proprietar că într-o lună pleci.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează