| Ionobservator a întrebat:

Salut TPU, am pensie de handicap psihic grad 2 permanent 370 ron și pensia de urmaș a tatălui meu care a decedat de 720 ron. Eu sunt singur în apartamentul mamei mele care a decedat, e pe numele ei, nu mă prea descurc cu banii, gaze, curent. De obicei eu mai vand cate ceva la piața de vechituri că altfel nu mai am bani pană vine iar pensia. Am zis să nu fac gălăgie la primărie că poate mă dă afară din apartamentm e pe numele lui mama. Stie cineva, eu am dreptul de la primărie la măști chirurgicale sau nu? Si am nevoie neapărat de un tutore că eu nu știu așa ceva? Vă întreb pentru că nu știu și pe TPU am primit întotdeauna sfaturi bune Mulțumesc.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu mai ai nici un parinte sau reprezentant legal si n-ai discernamant atunci ar trebui ca primaria sa-ti numeasca un tutore.
Cat priveste mastile va trebui sa te interesezi la primarie, sa vezi daca ai dreptul sa le primesti gratuit.

| oz_1736 a răspuns:

Nu stiu sa-ti raspund, dar mergi la asistenta sociala de care apartii si vezi cum te pot ajuta ei, apoi cauta grupuri de persoane cu handicap pe Facebook fiindca persoanele inscrise s-au lovit de multe greutati si stiu mai bine ce se practica