|

Salut TPU! As dori sa aflu mai multe despre autopsie, am citit pe internet despre autopsia medico-legală dar nu găsesc răspunsul la întrebarea mea... Autopsia poate fi evitată? Pe înțelesul meu in ce cazuri se face autopsie, dacă u tânăr moare pur și simplu se face autopsie chiar daca nu a fost omorât? Eu nu sunt de acord sub nicio formă cu acest proces. Gândițiva că un om moare și este dus la autopsie, au existat cel puțin 1000 de cazuri in care, o persoană decedată s-a trezit din moarte cronica... Gândițiva că în urma autopsiei cum s-ar mai putea face asta? Omul este disecat într-un mod prin care nici macar un criminal nu și-ar ucide victima și apoi îi sunt aruncate organele înapoi în corp și îi este cusuta pielea. Deci mi se pare un lucru anormal, cauza morții ar trebui stabilită sub forma altui criteriu, nu prin profanarea cadavrului. Întrebarea mea adevărată este : dacă o persoană este de părerea mea și își scrie un tratament sau un bilet în care specifică clar că în cazul în care moare, nu-și dorește să i se facă autopsie pe corp, dorința aceea va fi respectată de lege? Indiferent de cauza morții, dacă familia este de acord cu dorința s-a va mai fi obligatorie autopsia? Deci ce trebuie făcut pentru a anula autopsia? Singurul lucru la care mă gândesc ar fi sa nu se de-a de știre autorităților de moartea suspecta a individului. In cazul in care va întrebați de ce pun această întrebare este pentru că am asistat la un astfel de procedeu și sunt revoltat. Mă tot gândesc în cazul în care pățesc ceva și nu mai trăiesc sa nu ajung pe acea masa și să fiu disecat că un porc de Crăciun. Acum mi-e frica sa mor și fac tot ce e posibil sa evit asta astfel încât singura moartea sa fie cea de bătrânețe. Vreau răspunsuri serioase, complexe și nu copy-paste de pe vreun site. Răspundeți doar dacă știți din experiență sau din vreo sursă de încredere. Voi da funda răspunsului care este adevărat și care îmi răspunde la întrebare. Nu vreau sfaturi sau sa vă abateți de la subiect. Sunt foarte serios pe tema asta. O zi bună!

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Raspunsul la intrebarea ta depinde de felul mortii, respectiv daca este moarte suspecta sau moarte naturala ori in urma unei boli cronice ori netratabile.
Ar fi prea mult de scris, cazurile de autopsie obligatorie le poti vedea si aici:
https://www.pompe-funebre.ro/......-de-deces/

| a răspuns:

Daca procurorul care iti investigheaza moartea decide ca e nevoie de autopsie ti o face. Daca nu mori in conditii suspecte incat sa apara o ancheta nu te diseaca nimeni

| a răspuns:

Autopsia se face in 99% din cazuri tocmai pentru a elucida cauza mortii.
Nu ai de ce sa-ti fie frica de autopsie, ca de esti mort, oricum nu vei simtii nimic!
Daca iti este frica de moartea clinica si trezirea la cateva ore, ei bine, trebuie sa aflii ca asemenea cazuri sunt extrem de rare, iar medicul patolog impreuna cu asistentele de la morga, au experinta destula sa constate decesul persoanei si sa nu il taie, inainte de a fii siguri ca-i defintiv mort.
Problema pe care o ai tu este mai mult de natura povestii "prostiei omenesti" a lui Ion Creanga.
Hai sa ne stresem deja, sa creem panica si urlete, pentru ca intr-o zi vom murii si cine stie, poate nu suntem morti si ne va durea autopsia. happy
Baiete, ai o mare problema psihica si ai nevoie urgenta de psiholog!
Traieste-ti viata si bucura-te de ea, fara sa-ti creezi inutil panica si sa batii campii, cu ceva ce nu se va intampla niciodata.

| a răspuns:

Dar de ce te deranjeaza ca trupul tau ar fi disecat, oricum ar putrezi iar burta i-ar exploda, dupa care se va descompune treptat. Numai mortile suspecte se ancheteaza si se procedeaza la autopsie, asa ca ai de grija sa nu te sinucizi; toate sinuciderile sunt morti nenaturale si suspecte. Ai inteles? Daca nu te sinucizi (stiu ca ai tentatia asta), vei putea sa putrezesti si sa explodezi linistit.

| a răspuns:

Ai scris titamai matzu.
Raspunsul este nu. Iti va face autopsie daca ai murit in conditii suspecte.
Inca o bulina neagra cu internetu asta.
Esti liber sa te documentezi dar nu tot ce citesti pe internet e adevarat. Si nici ce vezi la tv.
La moartea clinica ma refer.
Majoritatea clipurilot despre oameni care spun ca au fost in moarte clinica, sunt fake. Propagate pe net de biserici si secte. Ca sa crezi in viata de apoi.
Si se apuca aia sa povesteasca cum au fost ei morti, si au ajuns in rai, si era o pajiste, si cu oameni imbracati in alb, si cum si-au revenit printr-un miracol. Si la sfarsitu video-ului scrie intr-un colt
" biserica evanghelista de a 7-a spita, versiunea 2.0, crede in dumnezeu si nu cerceta"

Eu vreau sa cred ca generatia asta care vine din urma, nu e asa proasta.
Mai lasa internetul ala daca nu esti pregatit pentru el, sa stii ce sa culegi din informatiile gasite, ce e real si ce nu.
Probabilitatea ca tu sa fii in moarte clinica e f mica. In primul rand ca la varsta ta, cam greu si rar sa mori din cauze naturale. Cu atat mai rar, sa fii si in moarte clinica.
Asta face internetul copiilor.
In loc sa te gandesti ce faci maine, cu cine te intalnesti, ce gagica vezi de care iti place la scoala, te preocupi cu pamantu plat, antivaccin si autopsii in moarte clinica.laughing)) mai taie din ele, si invatati sa filtrati informatiile. probabilitatea ca tu sa ajungi pe o masa de autopsie in moarte clinica, este aproape nula.

| a răspuns:

Din contra. Eu cand voi muri, daca va gasi un organ, oricare, sunt deja de acord sa-l donez unei persoane care are nevoie. Indiferent care va fi: ochi, rinichi, un os etc. Mai bine sa se foloseasca un om de el decat sa-l ingroape. Voi oferi unui om o viata normala si ideea asta ma face sa ma simt bine