| ElenaSt2011 a întrebat:

Salut tuturor. Ati avut vreodata a face cu Tribunalul de Falimente (Bankruptcy Court) din Plano, Texas, Statele Unite ale Americii? Sau cunoasteti pe cineva care a fost clientul acestei institutii?

Puteti sa imi recomandati numele unei persoane (eventual adresa de e-mail) cu care sa iau legatura pentru cazul meu?

Cunoasteti avocati din SUA (eventual specializati in firme falimentare), care ar fi dispusi sa ma reprezinte la tribunal PRO BONO (adica fara plata in avans)? Si sa isi primeasca plata, dupa ce se termina procesul, din banii pe care ii voi primi din partea companiei care imi datoreaza bani (si unde sunt inca membra)? 

Pe site-ul oficial  https://cases.stretto.com/Spherature (firma care se ocupa de primirea cererilor de revendicare de la membrii World Ventures), sus in meniu, la rubrica CLAIMS (revendicari) arata ca din cele 2 431 PAGINI (fiecare pagina avand 25 revendicari, de regula de la persoane sau firme diferite), 2 406 pagini APAR in categoria Filed and SCHEDULED claims (deci, li s-a dat un numar de dosar (sau ceva de genul), iar 25 PAGINI (unde apar cele 2 revendicari ale mele si ale prietenilor mei), apar DOAR in categoria FILED CLAIMS (cereri depuse) FARA sa AIBA un NUMAR de SCHEDULED (programat) precum majoritatea cererilor depuse (in 2 406 pagini).

Pe site-ul oficial mentionat mai sus scrie ca Omnibus Hearing Date - DATA AUDIERII a fost amanata de pe 11 MAI pe 25 mai, anul acesta.

Ce este CIUDAT este ca in cele 2431 pagini (fiecare pagina avand 25 nume de persoane sau firme), peste 98% din cererile de revendicare sunt pentru BANI PUTINI - 42 dolari, putin peste 100, chiar mai multe cereri de 2 dolari si 50 de centi, iar cele 25 PAGINI cu revendicari mai serioase (majoritatea de peste 1 000 $ si chiar (zeci de) mii de dolari) NU AU nr de PROGRAMARE. 

Problema mare este ca BANII din CONTUL MEU de membru EXPIRA la JUMATATEA LUNII IULIE anul acesta si atat la finalul lunii aprilie cat si AZI SITUATIA cu cele 25 PAGINI (unde apar si 2 cereri ale mele DOAR INTRODUSE si FARA NR de PROGRAMARE) ERA LA FEL. NU STIU ce inseamna asta - daca acele cereri (ale persoanelor care apar pe cele 25 pagini) AU FOST ANULATE sau NU SUNT LUATE in CONSIDERARE, etc.

Pe data de 6 mai, am scris un e-mail agentiei care se ocupa cu cererile de revendicare postate pe site-ul de mai sus, dar mi-au scris ca ei nu au informatii despre modul in care sunt tratate revendicarile si ca daca vor aparea modificari referitoare la revendicarile mele, voi fi anuntata in scris.

Reclamatiile/ cererile vor fi solutionate de Tribunalul de Falimente din Plano, Texas, SUA. Dar eu NU CUNOSC nici un AVOCAT in SUA (nici in Texas) sa am la cine sa apelez si nu stiu care din site-urile gasite online, contin informatii despre avocati REALI si care sunt doar informatii false ale unor smecheri care isi fac bani pretinzand ca sunt avocati.In afara de RUGACIUNI catre Dumnezeu (si citirea zilnica a acatistului Sfintului Mina, la sugestia unei calugarite din manastire), NU STIU ce altceva as mai putea face.

Am scris deja tribunalului de falimente din Plano, Texas si am primit doua fisiere (atasate la e-mail) in care apar numele si adresa de e-mail ale membrilor consiliului pentru debitori (ori aceste 3 persoane apara compania falimentara - sigur nu mi-ar fi de folos sa le scriu lor un e-mail in care sa-i intreb despre cererile mele, data la care acestea vor fi solutionate). (Chiar 2 din adresele de e-mail amintite mai sus, apar pe site-ul primit de la tribunalul din Texas, ca fiind avocatii companiei falimentare).

In timp ce exista o singura adresa de e-mail unde creditorii pot trimite cererile lor si un website al acestora. (Plus alte 2 adrese de e-mail despre comitetul creditorilor in fisierul trimis de tribunal - sper sa imi raspunda la e-mail).

Am navigat pe fiecare fisier atasat acelui website (https://www.pszjlaw.com/spherature.html)  dar degeaba, nu am gasit informatii relevante pentru cazul meu.

Un avocat din orasul meu mi-a sugerat sa iau legatura cu AMBASADA, pentru a verifica modul in care va fi solutionat cazul meu, dar MA TEM ca asta sa nu puna gaz pe foc si cele 2 cereri ale mele sa fie refuzate tocmai din aceasta cauza.

Am gasit adresa postala, e-mail-ul si nr tel al Consulatului General Onorific al României la Houston – Texas pe site-ul mae.ro, dar inca nu le-am scris, caci nu stiu daca este o idee buna. Voi ce parere aveti?

Permiteti-mi sa va spun despre ce e vorba. Sa o iau cu inceputul.

In decembrie 2018 am devenit membra a unei companii americane de turism (o corporatie compusa din 5 companii) DOAR pentru partea de afacere, dar din pacate nu a mers, caci nu am reusit sa inscriu nici o persoana in sistem, desi mi-am dat silinta si am fost ajutata de colegii cu rang superior.  

Compania a depus actele de faliment in 21 decembrie 2020 si scria chiar pe site-ul lor oficial (dreamtrips.com) ca membrii platitori pot sa-si ceara banii inapoi. Cei de la serviciul de suport, mi-au spus ca pot sa depun cerere pentru rambursarea banilor si am facut-o in februarie.

Am trimis pe e-mail firmei care se ocupa cu cererile de rambursare, scanarile tuturor documentelor justificative pentru cererea mea si aceasta mi-a raspuns chiar a doua zi sa trimit in plic copiile tuturor documentelor pe adresa Tribunalului de Falimente din Plano, Texas, SUA. Am facut-o si ulterior am primit in posta copiile cererilor mele de revendicare, stampilate cu data primirii si un nr de inregistrare.

(O cerere era pentru a recupera banii pe care-i am acum in cont (peste 1 800 dolari SUA - stransi din plata abonamentului lunar timp de peste un an, plus diferenta de bani pentru o excursie in Coreea de Sud, programata pentru 2020 dar anulata datorita pandemiei) si cea de a doua si ultima cerere facuta cu scopul de a recupera banii pierduti, din motive care nu au putut fi anticipate cand am platit excursia, nici evitate, caci totul a fost dincolo de controlul meu).

Pe langa cei 1 149 dolari pierduti in excursia din Dubai (si cam 925 $ pentru bilete de avion) AM ACUM in cont peste o mie de dolari, pe care sper sa-i primesc inapoi. Caci multe tari au inca granitele inchise pentru romani, iar excursiile spre Grecia au preturi MAI BINE decat DUBLE comparativ cu agentiile romanesti. In plus, compania CERE pe site-ul oficial ca pentru FIECARE excursie SA ANUNTAM cu MINIM 45 ZILE INAINTE de inceperea excursiei daca anulam excursia sau nu. Compania NU se GANDESTE ca senatul/ parlamentul/ guvernul Romaniei NU ANUNTA pe nimeni cu 45 zile inainte IN CARE ORASE VA FI CARANTINA, (ci se anunta de la o saptamana la alta) si nu pot sti ce poate interveni cu 2-3 zile inainte de inceperea excursiei - asa cum am patit in noiembrie anul trecut, incat am ramas si fara bani si fara excursie, din motive total DINCOLO DE CONTROLUL MEU si care nu puteau fi anticipate cand am platit excursia.

(Mai concret, cu 2 zile inainte de inceperea excursiei la Dubai, un membru al familiei care locuieste in apartamentul meu, a fost declarat Covid pozitiv, (simptomele lui s-au remediat cu paracetamol si in 3 zile se simtea foarte bine), iar restul membrilor familiei au fost carantinati timp de 14 zile, fara sa ni se faca teste de boala, politia ne suna zilnic si ne cerea sa iesim pe balcon, pentru a dovedi ca stam acasa, deci NU am putut pleca in excursie. NU mi s-a dat dreptul sa aman cazarea mea si micul dejun in hotelul respectiv pentru o data ulterioara, nici nu am primit banii inapoi, ci am ramas cu nimic.
Am scris mesaj companiei unde am in prezent banii, cerandu-le sa mi-i returneze dar degeaba. Desi nu cer castigurile sau economiile companiei World Ventures), ci doar banii trimisi de mine, din contul meu in contul lor, mi-au scris ca ei nu pot rambursa bani reali in schimbul banilor virtuali, desi eu le-am trimis DOAR dolari reali din contul meu in contul lor si niciodata criptomonede.

Chiar le-am scris sa pastreze din banii mei pe care-i am acum in cont, comisionul pe care-l primeau daca faceam o excursie prin compania lor si restul banilor sa mi-i trimita in contul meu bancar. (Am explicat ca din banii platiti de mine pentru o excursie, majoritatea banilor se duc la hotel pentru cazare, masa, ghidul insotitor in excursii iar compania lor urma sa primeasca doar un comision din toata suma aia), dar AU REFUZAT.  
Imi permiteti sa va intreb: " dvs, CE ATI FACE in ACEST SENS, daca ati fi in locul meu?"

Le multumesc in avans tuturor celor care imi vor raspunde la intrebarile mele.

1 răspuns:
| doctorandus a răspuns:

Nu sunt avocat, dar te sfatuiesc sa fii sincera si sa nu declari nimic din ce stii ca e fals.