|

Salut,vreau raspuns urgent, Am fost la angajator la firma si mi-a spus sa scot niste acte care trebuie si sa merg la forțele de muncă,m-am înregistrat ca șomer indemnizabil pentru-că voi lucra pentru prima oară la firma lu ăla, i-am dus si la angajator actele de la fortele de munca, mai trebuia sa semnez contractul de muncă, dar cu coronavirusul asta nu am mai fost chemat! Problema care tot ma gandesc, eu am făcut doar actele de la forțele de munca si angajatorul mi-a facut contractul dar nu l-am semnat! Și nu cred ca mai vreau sa mai lucrez la el ..ma afecteaza pe mine ceva daca am fost înregistrat ca șomer indemnizabil? Plătesc eu sau ceva? Ca eu cand am vorbit cu angajatorul mi-a spus o chestie pe care nu am inteles-o, ca daca ma mut de la el plătesc eu sau ceva si ca sa nu plătesc trebuie sa imi dau demisia! Inca nu am semnat contractul, nu ma afecteaza cu nimic nu?

1 răspuns:
| a răspuns:

Ai expicat rau. Tu ai lucrat inainte? Ca altfel nu puteai sa fii indemnizabil. Unde ai lucrat inainte? La firma unde trebuia sa semnezi contractul?
Daca ai lucrat inainte si acum erai somer, iar angajatorul vroia sa te angajeze inaintea terminarii perioadei de somaj, o putea face. Daca nu ai semnat contractul - pe care angajatorul il trimitea la fortele de munca pentru primirea subventiei de la stat - ramai somer pana la terminarea perioadei.