|

Salutare! Am o problema la urmatoarea : Sunt in perioada de proba la un loc de munca cu c.i.m pe perioada nedeterminata. Mi-am anuntat managerul la inceputul saptamanii ca vreau sa imi dau demisia el mi-a spus ca trebuie sa stau in preaviz si mi-a spus ca o sa discutam pentru ca nu avea timp de mine. Si am discutat astazi si i-am spus ca nu ii stau in preaviz pentru ca sunt in perioada de proba si daca era sa ma concedieze el nu cred ca imi ofera posibilitatea la preaviz. Doar ca nu mi-a scos foia aceea de incetare a c.i.m in perioada de proba intr-un fel obligandu-ma sa ii vin si urmatoarea saptamama. Ce pot face in aceasta situatie?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca esti in perioada de proba poti sa-ti dai demisia cu o simpla notificare scrisa, nici macar nu-i nevoie sa invoci vreun motiv, conform Codului muncii, citez:
"„ART.31. (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(2)Verificarea aptitudinilor profesionale la încadrarea persoanelor cu handicap se realizează exclusiv prin modalitatea perioadei de probă de maximum 30 de zile calendaristice.
(3)Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
(4)Pe durata perioadei de probă salariatul beneficiază de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă."
Aminteste aceste prevederi angajatorului.

1 răspuns: