| demonady2 a întrebat:

Salutare. In urma cu 3 luni am fost prin băut la volan cu concentrație de alcool pur in aerul expirat de 0, 66mg/l și cu numerele roșii expirate de 13 zile. Mi au luat permisul iar eu după aproximativ o luna am plătit un avocat. Astăzi am sunat avocatul și l am întrebat dacă știe ceva de procesul meu și dacă mi-a venit analizele de la sânge. Sângele mi-a venit, am 2 la Mie in sânge respectiv 1, 80 in proba a doua. Când încă nu știam rezultatele sângelui avocatul mi-a zis ca m-a poate scoate cu 2 ani cu suspendare și probabilitatea sa mi dea permisul înapoi la sfârșitul procesului. Acum vreau părerea voastră la ce voi păți, dacă îmi voi lua permisul înapoi, dacă mi l va anula in cât timp o sa am dreptul sa dau pentru el înapoi. E posibil sa mi-l anuleze fără a avea dreptul sa mai dau pentru el înapoi?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Permisul de conducere iti va fi anulat, fiindca vei fi condamnat, indiferent ca va fi cu executare sau cu suspendarea executarii pedepsei.
Vei putea sustine un nou examen pentru obtinerea permisului dupa cel putin 6 luni de la terminarea executarii pedepsei sau 1 an de la data ramaneii definitive a pedepsei cu suspendarea executarii, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, citez:
"ART. 116. (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
  a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
  b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;  
  d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată."

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ideal ar fi sa ti l anuleze macar 1-2 ani acolo. dar din pacate probabil nu se va intampla

| sorinake a răspuns:

Ai sa te superi pe mine dar nu iti pot gasi nicio scuza pentru care te-ai urcat la volan in asemenea hal.
Ne puteai omora pe oricare dintre noi.
Cand ai postat subiectul asta sper ca ti-ai asumat toate criticile pe care le vei primi.

Iti spun sincer, iti doresc sa nu mai primesti niciodata dreptul de a mai sofa!
Daca ar exista justitie corecta tu ai fi tot restul vietii pieton.

Daca insa il vei primi inapoi, vreodata, sa te urci in taxi cand bei sau ai de gand sa bei. Poate ai fi invatat ceva.

| Freya1 a răspuns:

Pai de dat iar pentru el o sa mai poti da dar scuze ca iti spun ma mir ca la cate ai facut nu o patesti mai rau.Cum s-a mai spus puteai sa omori pe cineva si atunci ce zici...credca daca mai puteai da tu de permis din nou era ultimul lucru care mai conta. Bucura-te daca nu faci puscarie

| DovleacTurbat a răspuns:

Daca esti baiat destept iti iei gandul de la el. Esti prost, inconstient, moartea pe şosea si din pacate in cele mai multe cazuri nu moare doar prostul in contextul nostru TU mai mor si oameni, copii nevinovati.

| demonady2 explică:

Imi asum criticile, vina si ce se va intampla de azi inainte. Eram constient de la inceput ca voi fi criticat pentru ca nu sunteti primii si cunosc gravitatea faptei mele. Chiar de nu voi mai putea da pentru permis sau daca il voi aveam inapoi 20 de km voi merge pe jos daca am pus 1 gram de alcool in gura. Au fost cazuri la mine in zona in care o fetita de 7 ani a murit lovita de un sofer beat, deci..Nu ma ascund, aveti tot dreptul sa ma criticati. si multumesc pentru raspunsuri

| DovleacTurbat a răspuns (pentru demonady2):

Primul pas spre vindecare e constientizarea faptelor tale. Ai zis ca ai fost martor la uciderea unui copil din cauza unuia ca tine, fa un exercitiu de imaginatie si anume in locul soferului aluia sa fii TU. Cum te-ai simti? Cum te-ai uita in ochii parintilor copilului? Cum te-ar privi parintii copilului pe tine? La ce legi avem poate-poate sa scapi cu suspendare (ceea ce nu cred ca e posibil, dar sa zicem), cum ai putea iesi afar din casa? Cum ai putea dormi noaptea? Ai mai putea fii vesel? Sa te bucuri de viata? Acum ia-o invers cum te-ai simti, ce ai face, daca unul ca tine (sofer beat) ti-ar ucide copilul intr-un accident? N-am mai pus strop de alcool de vreo 3 ani, adica toata perioada asta a adolescentei, "smecherii", "la moda" din simplul fapt ca nu simt nevoia si nu inteleg de ce consumati alcool, de ce aporape toata lumea consuma si de ce sunt oameni care se urca la volan bauti? As vrea sa imi faci jocul cu imaginatia, dar sa fii sincer.

| demonady2 explică (pentru DovleacTurbat):

De cand am facut aceasta MARE PROSTIE am stat si m-am gandit la toate, la tot ce era mai rau, ce li se putea intampla altora si mie, am citit, am vazut, am auzit foarte multe cazuri in care bautura la volan a adus crime, pagube si multa suferinta altora. Chestia asta cu imaginatia chiar am facut o si e normal ca daca cineva mi ar lovi copilul cu masina, de fapt doar sa il atinga putin voi prinde ura pe acel om. iar aici cu alcoolul, totul vine din anturaj, tu daca de mic te ai invatat intr-un fel cu alcoolul in gura deja atunci cand esti mare te joci. La fel ca zicala *daca esti prost de mic, cand esti mare numa te joci*. Sincer ma bucur ca nu am facut nimanui rau si ca am realizat cu adevarat ce inseamna bautura la volan.
Oricum RESPECT pentru tine!

| DovleacTurbat a răspuns (pentru demonady2):

Totul e bine cand se termina cu bine. Ai avut noroc ca nu ai lovit pe nimeni si nimic. Realizeaza gravitatea faptei, realizeaza ce puteai sa faci si unde puteai sa fii acum si sper sa nu mai repeti. Conform statisticilor cele mai multe crime, conflicte in familie si de alte natura sunt din cauza alcoolului, la capitolul morti din cauza lui, alcoolul ocupa locul 1 avand cat tutunul si drogurile la un loc, trage tu concluziile. Imi cer scuze pentru cuvintele adresate in primul raspuns, mi-am schimbat mica parere despre tine prin raspunsurile pe care le-ai dat si mi-ar placea sa-ti intre si sa-ti ramana in cap. Nu vad niciun beneficiu, distractie sau mai stiu eu ce in a consuma alcool chiar si moderat, chiar si la nu stiu ce ocazii speciale. Am baut si eu, caram bidoane de bere cu prietenii pe dealuri departe de ochii parintilor, am o betie la 10 sau 11 ani (si nu, nu sunt din Vaslui) laughing, n-am fost copilul ala cuminte niciodata, dar m-am redresat mereu. Lasa bautu, lasa volanu (daca legea iti permite sa mai conduci vreodata asigura-te ca esti cu totul alt Adi cand bagi cheia in contact). Toate aceste cuvinte ti le spune un pustan de 19 ani.