| valentin16hz a întrebat:

Salutare oameni buni, astazi am fost sa-mi predau permisul de conducere la politie si intr-o saptamana pe data de 17.02. 2021 sunt programat la testul de redobandire 13 din 15 pentru a mi se reduce pedeapsa de la 90 la 30 zile.
Daca promovez testul, am inteles ca am nevoie de (buletin+copie / proces verbal+copie / dovada+copie / dovada promovarii testului / cerere de reducere a perioadei de suspendare / chitanta platii amenzi+copie).
Problema este ca nu am bani sa platesc amenda, daca sustin examenul, il promovez si nu fac dovada plati amenzii, exista posibilitatea sa raman tot la 90 zile? Adica sustin testul degeaba fara acea chitanta?
Va rog frumos sa ma ajutati, nu poate veni la impozit sau ceva de genul, este obligatoriu sa o platesc?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

OUG nr.195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, nu prevede conditia platii amenzii pentru a obtine reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce, citez:
"ART. 104
(1)La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române.
(2)Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;  
b) a obţinut permisul de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei."
Trebuia sa achiti amenda in 15 zile de la data procesului-verbal de contraventie si ai fi platit numai jumatate din minimul amenzii.  

| CodrutElian1990 a răspuns:

Amenda este pedeapsa de baza, suspendarea carnetului este pedeapsa complementara. Daca nu ai executat pedeapsa de baza, nici pedeapsa complementara nu poate fi anulata sau redusa. Intre ele exista o legatura univoca.