| adifc2 a întrebat:

Salutare. Săptămâna viitoare am Examenul auto laughing)
Am o întrebare legat de semnalizare. Daca sunt într-un giratoriu cu 4 ieșiri (a 4 a întoarcere) si vreau sa merg pe a 2 a ieșire (înainte) trebuie sa semnalizez si stânga la început? Si pe urma sa semnalizez dreapta (asta știu)

10 răspunsuri:
| Nemessys a răspuns:

La intrearea in giratoriu trebuie sa semnalizezi stanga si la iesire dreapta in cazul in care vrei sa te duci inainte. Cel putin asa cere politistul.

Mie unul nu mi se pare logic semnalizarea stanga la intrebarea in giratoriu, in cazul in care eu vreau sa merg inainte. Deoarece ala care este in spatele meu sau chiar si altii cred ca vreau sa fac stanga sau sa intorc. Asa, daca nu semnalizez intrarea stiu deja ca vreau sa merg inainte si semnalizez doar iesirea.

Semnalizarea stanga cica este pentru intrebarea in sensul giratoriu. Eu cand am auzit asta am fost ceva de genu,, Serios. dar oare unde altundeva ma pot duce? Eu chiar aveam de gand sa stau acolo."

Bafta la examen. Oricum dupa ce o sa-ti iei permisu, o sa-ti bagi ceva in ea legislatie si o sa conduci intr-un mod in care nu vei respecta cu sfintenie toate regulile, dar care este cat mai eficient si cat mai sigur pentru tine. De exemplu, orice sofer incalca limita legata de viteza in locuri si momente in care nu-si pune nici el si nici viata altora in pericol. Faptul ca sunt accidente, e dovada de nesimtire si prostie.

| Liviu a răspuns (pentru Nemessys):

Din ce imi mai amintesc acu 2 ani aproape, daca ti semnalu stanga, inseamna ca ocolesti giratoriu.Si daca nu semnalizezi deloc inseamna ca mergi inainte, si daca mergi dreapta, te incadrezi cat mai inspre dreapta si dai semnal dreapta.Eu personal in giratoriu, nu semnalizez decat cand schimb directia de mers.Nu stiu,sunt multe de zis si de dezbatut, una lume spune ca varianta ta e buna, alta ca a mea, alta ca e pe dos, invers, intors laughing

| Nemessys a răspuns (pentru Liviu):

Exact de aia am spus si eu ca este o prostie semnalizarea stanga la intrare, indiferent pe ce banda te afli. Dar mna, nu te iei tu in gura cu politistu ca dupa nu mai pupi permis.

| Liviu a răspuns (pentru Nemessys):

Cred ca instructoru lui ar fi in masura sa ii explice mai bine, Banuiesc ca s-a lovit sigur de astfel de tehnici de picare in masa ale ofiterilor de militie.Deci sa il intrebe...si sa ne 'spuie' si noua; 3

| Nemessys a răspuns (pentru Liviu):

Mie la examen mi s-a intamplat sa ma opresc la un stop si sa intru pe o strada cu 2 benzi. Pe prima strada oricum erau masini parcate, deci normal trebuia sa ma duc mai in fata. Eu m-am dus,, in locul cu vizibilitate maxima" si am oprit in locul in care nu am depasit bordura (ca asa scrie in legislatie). Si bineinteles ca nu aveam vizilitate dar am facut-o pentru ca legislatia e sfanta sefu. Am facut bine? Normal ca nu. Imi zice politistu ca trebuia sa opresc in locul cu vizibilitate maxima. Apoi amice. locul cu vizibilitate maxima era sa fiu pe banda 1 si cu botul pe banda 2, bineinteles trecut de stop. Nu prea ai cum sa respecti legislatia la sfintenie din moment ce nici altii nu o respecta. Si nici politistii nu o stiu 100% happy Iar daca te iei in gura cu el are aere de tip,, mai baietel tu acum o luna sau 2 ai pus mana pe carte si vii la mine sa-mi spui ca tu stii mai bine decat mine? Ia sa te pic eu ca sa inveti minte". Iti dai seama ca nimeni nu-si risca sansa la permis pentru asa ceva.

Tot la examen, urmeaza un sens giratoriu si trebuia sa fac stanga. Pe banda 1 masini (chiar si cu 10 metri inainte de sens), pe strada unde urma sa intru, la fel. Iti dai seama in ce **** eram. Nu puteam sa fac dreapta de pe banda 2 chiar daca imi era mai usor pentru ca LEGISLATIA DOM'LE! A trebuit sa ma strecor pe banda 1, ca dupa 10 metri sa dau de o masina in fata mea. Si trebuia sa am grija si le pietoni si la masinile care veneau din spate deoarece trebuia sa schimb banda. Plm.

| adifc2 explică (pentru Nemessys):

Iti mulțumesc mult!

| Liviu a răspuns (pentru Nemessys):

E jale, cunosc persoane care au dat si de 6 7 ori pentru ca au norma la picat. Oricat de bine stii tu sa conduci te pica daca ai ghinion sa fi pe lista cu picati.Din capu locului pleaca cu gandu ca din 40 de insi, 33 ia, si restul 7 pica. Oricat de buni ar fi, aia 7 sunt picati, pentru ca nu pot lua TOTI, e logic nu? au normal ca si la amenzi.Eu am zis asa, iti trebuie noroc.Au picat soferi cu 30 de ani de condus TIR, care au avut permisu anulat, si dadeau iar de permis.Pai ala care a condus 30 de ani, ala de lectii la militianu care e examinator.Si tot a picat, cum a picat? simplu, nu conducea regulamentar, ci sofereste happy

| TechPain a răspuns:

Vezi "Semnalizarea schimbarii directiei de mers in intersectia cu sens giratoriu" sau minutul 3:00 de aici :
https://www.scoalarutiera.ro/......-giratoriu

Nu exista reguli clare la semnalizare, dar se recomanda :
Mergi la dreapta : semnalizezi direct la dreapta
Mergi inainte : nu semnalizezi la intrare, semnalizezi dreapta la iesire.
Mergi la stanga/intoarcere : semnalizezi stanga la intrare, semnalizezi dreapta la iesire.

| TechPain a răspuns:

Deci ca sa raspund la intrebare : Nu e nevoie sa semnalizezi stanga daca vrei sa iei a doua iesire, dar trebuie sa semnalizezi dreapta la iesire.

Mult succes la examen!