|

Salutare TPU.Am o întrebare, nu vi se pare că Instituțiile Uniunii Europene cam exagerează cu impunerea legilor și deciziilor, adică nu vi se pare că statele membre în special statele în curs de dezvoltare din Estul Europei [printre care și România] au cedat un pic cam multă suveranitate și că Bruxellesul cam ia deciziile în locul nostru? Adică nu mi se pare normal ca UE să se bage așa de mult în politica internă a unui stat, cred că reprezentanții Uniunii Europene ar trebui să respecte mai mult suveranitatea statelor membre, astfel mă tem că în curând Uniunea Europeana se va transforma în Federația Europeană sau SUE [Statele Unite ale Europei], un exemplu bun este cazul de acum 5-6 ani când a fost cu emigranți care au invadat Europa, ce a făcut Bruxellesul a impus cote obligatorii chiar dacă au fost state care s-au opus și noi am primit cote obligatorii în ciuda faptului că noi cetățenii nu am vrut acest lucru și în ciuda faptului că acele cote incalcau Constituția României lucru ăsta nu mi se pare normal, plus că statele membre respectă obligatoriu anumite legi și norme chiar dacă unele state nu sunt de acord cu ele încălcând suveranitatea statelor respective, ziceți dacă vi se pare că aberez și că spun prostii dar eu zic că am dreptate, eu zic că dacă o ținem tot așa UE va deveni federație.Întrebările mele sunt:

Ce părere aveți spun baliverne sau am dreptate? [Argumentați de ce]

Dacă UE ar deveni Federație ați fi de acord? [Argumentați]Cel mai bine argumentat răspuns primește FUNDA!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Mda, e o discutie interesanta. Intra-adevar, Bruxelle-ul se implica prea mult in politica tarilor din europa de est. Asta au sesizat-o si politicienii britanici, dar, ma rog, britanicii sunt foarte diferiti de restul europenilor de pe continent.
Chestia e ca Romania este o tara mai putin dezvoltata a UE, iar romanii vor "O TARA CA AFARA!". Asta inseamna ca noi vom respecta TOT ce vine de la UE.
De ce crezi ca Romania e o colonie ( colonie nu in sensul adevarat a cuvantului ). Colonie in sensul ca suntem TOTAL dependenti. Asta e. Cand esti colonie, este colonie. Romanii nu isi doresc independenta, ci prosperitate. Gheorghe si-ar schimba si numele in "John" doar ca sa traiasca mai bine.
Nu-i bai. Viata are suisuri si coborasuri.

38 răspunsuri:
| a răspuns:

Spui baliverne.
Chiar sunt curios ce articol din constitutie se incalca cu migrantii aia... In fine.

Ue are niste legi bine puse la punct, aplicate si testate de state dezvoltate si civizate. Crezi ca e o coincidenta ca nivelul de trai si calitatea vieții e cea mai ridicata din lume in zina europei de vest? Nu e o coincidenta. Si atat timp cat faci parte din UE trebuie sa ai și obligații nu doar drepturi.

| explică (pentru suntserios):

"Sunt curios ce articol din constituție încalcă cu migranți" păi simplu Articolul 3 aliniatul 4

| explică (pentru suntserios):

Ia zi aia cu migranți încalcă sau nu articolul 3 aliniatul 4? eu zic că da, s-a încălcat astfel suveranitatea Statului Român? Eu zic că da.

| a răspuns (pentru MCing):

Recunosc ca nu cunosc constitutia la virgula, dar Art 20 si Art 18 aliniat 2 bate la fund art 3

| explică (pentru suntserios):

Art 18 alin 2 nu este o scuză, de fapt art 18 alin 2 se cam bate cap în cap cu art 3 alin 4, plus că din punctul meu de vedere o decizie care încalcă orice articol din lege ar trebui exclusă, cred că doar prin referendum se poate modifica un anumit articol din constituție, ori nu cred din ce îmi aduc eu bine aminte că atunci s-ar fi organizat vreun referendum. Tratatele internaționale nu ne pot obliga să ne încalcăm constituția e absurd.

| a răspuns (pentru MCing):

Trecand peste discutii de constitutionalitate... cati imigranti din astia ai vazut prin Ro care ti au deranjat tie viata?

| explică (pentru suntserios):

Pe noi încă nu ne-a deranjat încă niciun imigrant dar ia întreabă-i pe francezi, Franța de când cu imigranți e periodic bubuite cu atentate, cine crezi că le face? Răspund eu: imigranți.
Nu cred că vrei și la noi în țară așa ceva.

| a răspuns (pentru MCing):

Eu imi aduc aminte ca 90% dintre cei care au comis atentate in ultima vreme prin Franta erau cetateni francezi. Ei au alte probleme si se trag de la istorie si de la faptul ca au vrut sa cucereasca lumea.

| explică (pentru suntserios):

Franța una din țările civilizate care ziceai tu că a testat cu "succes" deciziile UE. Cred că acum regretă că au testat această decizie a UE. Plus că noi abia ne tine pe noi români bugetu, să mai vină și ei vrei să ne dea cu minus la buget.

| explică (pentru suntserios):

Cred că te înșeli aici și dacă e pe așa Franța nu a fost singura țară din vest care a fost bubuita de atentate, ia de exemplu Spania și Anglia [Ma rog Anglia a iesit dar totuși]

| a răspuns (pentru MCing):

Dar ce populatie straina e colonizata aici?

| explică (pentru Nevermore):

Migranți aia care vin din Siria, Iarck

| a răspuns (pentru MCing):

Mda, adica fix tari care au avut colonii in trecut si acum au o populatie deja amestecata... nu de la imigrantii sirieni.

| a răspuns (pentru MCing):

Pai nu te obliga tratatele sa incalci constitutia ca nu pot fi ratificate daca se incalca constitutia, iar inainte de ratificare ccr verifica din oficiu tratatele

| a răspuns (pentru MCing):

Si unde-s coloniile astea?

| explică (pentru Nevermore):

Să îți mai zic decizi care ne-au fost băgate pe gât de către UE:
-Legile Pro Avort
-Căsătorile Gay
Iar pe viitor presimt că ne vor impune și adopțiile homosexuale
A da și legea recursului compensatoriu tot la presiunile UE am adoptat-o că au zis ei că să rezolvăm cu condițiile din închisori.
Ce îi freacă pe ei grija ce facem noi cu homosexuali, cu pușcăriași, cu avorturile.

| a răspuns (pentru MCing):

Ce casatorii gay in Romania?

Legea recursului compensatoriu e o lege buna si impusa si de constitutie care condamna tratamentele degradante

Dreptul ue prevaleaza legilor noastre interne, nu si constitutiei.

| explică (pentru Nevermore):

Nu căsători, parteneriate civele dar se va ajunge și la căsători și la adopții, dar de legile pro avort ce zici.

| a răspuns (pentru MCing):

Si pe alea le consider bune, dar nu le cunosc istoricul

Ce parteneriate civile in Romania?

| explică (pentru Nevermore):

Și stai liniștit că nu au parte de tratamente degradante, ce treabă are ue cu deținuți noștri, dar UE de ce nu zice nimic de situația din spitale, adică hai să ajutăm deținuți, să-i sprijinim dar de pacienți nevinovați ce zice UE, pacienți care mai rău se îmbolnăvesc în spitale. A da și mai bine să periclitam siguranța populației eliberând mii de deținuți nu.

| a răspuns (pentru MCing):

Dar n-a zis ue
A zis cedo

| explică (pentru Nevermore):

Apropo crezi că situația demografică a României are nevoie de legi Pro Avort, frate în România se fac anual 22 milioane de avorturi, în condițiile în care România are probleme demografice grave, Țărilor din vestul Europei le este simplu să le aplice la ei nu sunt grave probleme demografice dar la noi sunt și nu cred că 22 milioane de avorturi sunt soluția problemelor noastre demografice, acum la noi în țară de când UE impune legile pro avort, fiecare femeie face avort la cerere și după ne mirăm de ce avem probleme demografice.

| explică (pentru Nevermore):

Și în plus nu cred că populația țări dorește legile pro avort, ai idee câți români sunt împotriva avortului.

| a răspuns (pentru MCing):

22 milioane de avorturi? Esti bine?

| explică (pentru Nevermore):

Https://www.banatulazi.ro/......ata-video/

Am citit eu greșit pe acest siteu în realitate sunt 100.000 de avorturi pe an dar nici așa nu e bine

Citește ce ți am trimis și ai să vezi.

| explică (pentru Nevermore):

Oricum nu e de bine cu avorturile eu zic că nu ar mai trebui să fie la alegere și că ar trebui impuse multe restricții ca sa faci un avort.

| explică (pentru Nevermore):

Cât despre parteneriate civile între gay, încă nu sunt, dar văd că UE încă încearcă impunerea lor.

| explică (pentru Nevermore):

Și oricum repet, UE nu ar trebui să aibă nici o treabă cu deținuți noștri, cu gay noștri, sau cu avorturile și nici să ne mai impună cote obligatorii de acceptare a migranți, plus că dacă tot vor ei să apere drepturile omului în România să apere pacienți care mor în spitale nu deținuți, care oricum trăiesc destul de bine dpdv al condițiilor.

| explică (pentru Nevermore):

UE ar trebui să o lase mai moale cu implicarea în politica interna a statelor membre și să le respecte suveranitatea.

| a răspuns (pentru MCing):

E adevarata problema cu suveranitatea, dar nu in aspectele care te deranjeaza pe tine si care in primul rand n-au treaba cu ue

| explică (pentru Nevermore):

Dar în ce aspecte este adevărată.

| explică (pentru Nevermore):

Și mai exact cu cine are treabă dacă nu cu UE, cine ne impune nouă tot ce am zis eu, nu cumva UE sa implicat.

| a răspuns (pentru MCing):

Tot ce ai zis tu tine de decizii cedo

| explică (pentru Nevermore):

Și cum ai zice tu că ne afectează UE suveranitatea.

| a răspuns (pentru MCing):

De ex greco si mcv cer chestii contrare constitutiei

| a răspuns (pentru Thecurious):

Nu TOTAL dependenti, ci in mare masura.
Romania mai are o problema cu elitele, care sunt foarte egoiste.

| explică (pentru Thecurious):

Asta și ziceam suntem 100% dependenți de occident, nu m-ai suntem în stare să facem nimic pe cont propriu, occidentul ne controlează fiecare mișcare și i-a toate deciziile în locul nostru, suntem cum zici tu o colonie, UE, FMI, CEDO, NATO și ONU ne stăpânesc în totalitate, nu mai avem gram de demnitate. Poate exagerez un pic dar totuși. România în drumul spre prosperitate acceptă cu brațele deschise tot ce vine din vest.

| a răspuns:

Daca UE nu se baga peste statele europene votau niste legi foarte faine, cum ar fi fost la noi ordonanta lul peste. La cum ii duce capu pe psdisti ar vrea sa fie senatori pe viata daca se poate, hai sa nulaughing
Nu o sa fie federatie pentru ca oamenii din toate tarile europene sufera de o prostie cronica numata nationalismlaughing Macar alea din Vest au ce sa se mandreasca dar in cazul nostru nulaughing