| KaTzZu97 a întrebat:

Salutare TPU!
Vreau sa merg sa sustin examenul 13-15 pentru a reduce 30 de zile din suspendarea permisului. Aveti idee, trebuie facuta programare pentru sustinerea examenului sau ma duc direct acolo unde se da si cu buletinul imi trece datele si il sustin?
Multumesc anticipat!

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Va trebui sa te interesezi la politia rutiera cand sunt programate asemenea teste si sa te programezi pentru sustinerea testului, conform art.219 din Regulamentul de aplicare a Codului rutier, citez:
"(4) Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie consta în completarea unui test-grila, ce conţine 15 întrebări din legislaţia rutieră. Este declarată "promovată" persoana care a formulat răspunsul corect la cel puţin 13 întrebări.
  (5) Contravenientul este obligat să susţină examenul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, în perioadă executării sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, în zilele stabilite, săptămânal, la nivelul serviciului poliţiei rutiere."

| KaTzZu97 explică (pentru Ioandelasal):

Pai ele se sustin marti, miercuri si joi de la 9-10, mi se pare o prostie sa fie cu programare atata timp cat ai doar 20 de zile la dispozitie sa sustii acest examen... Pai daca ma programeaza la 10 zile, nu apuc sa il sustin

| Violleta2022 a răspuns (pentru KaTzZu97):

La asemenea examene totul se face cu programare, ca altfel ar fi o prostie sa se ingramadeasca cate 50-100 de persoane pe 10 scuane disponibile in sala, in acelasi timp, fiindca ar iesi clar cu bataie si smuls parul din cap.
Suntem totusi intr-o tara civilizata si ca vrei sau nu, trebuie sa respecti o programare.

| Ioandelasal a răspuns (pentru KaTzZu97):

De ce sa fie prostie? Probabil ca nu sunt multi care sa sustina aceste teste, de aceea sunt doar 3 ore pe saptamana. Si nu cred ca te vor programa asa tarziu.
Daca te duci fara programare este posibil sa mergi degeaba, daca nu vor fi locuri libere, dar este decizia ta ce vei face.