anonim_4396
| Anonim întreabă:

Se numeste bagaj de cala bagajul ce ii port cu mine in avion? Pot sa-l tin in mana?
Vreau sa zbor cu 20.000 lei cash spre o tara din vest dar sa ii am si la aterizare.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu, se numeste baga de mana, daca se incadreaza in dimensiunile prevazute de compania aviatica cu care zbori si acesta poti sa-l duci cu tine si chiar sa-l tii in mana.

| Violleta2022 a răspuns:

Bagajul de cala merge direct in cala (burta) avionului.
Doar bagajul de mana poate merge cu tine in avion, iar acela este de maxim 8kg.
Cat priveste cash-ul, nu ai ce face cu 20.000 lei in afara Romaniei, ca nu foloseste nici o alta tara din lume, leii romanesti.
Schimba banii si ia cu tine 4200 de euro (cam atat poti schimba de 20.000 lei).

| mihai69 a răspuns:

Ăla e bagaj de cabină. Nu ți-l ia nimeni, decât dacă nu cumva zbori cu vreo companie low cost care bagă chiar și bagajele de mână la cală.

| alex495 a răspuns:

E cam riscant. N ai incredere in banci? Bagaj de cala e ala de intra in burta avionului. In bagaju de mana sa i bagi daca e, dar mi ar fi frica nu stiu ce sa zic

| qLiNn a răspuns:

Bagajul de mana este cel standard oferit de catre companie fiecarui pasager (cu exceptie copiilor sub 2ani), acesta trebuie sa aiba maxim 10kg, dimensiunile acestuia difera de la o companie la alta, nu este foarte mare oricum. Bagajul de mana, cel standard, este cu tine tot timpul, de la trecerea la securitate, si la imbarcare, si pe timpul zborului, acesta fiind asezat deasupra capului (ca in tren, autocar etc), cand aterizezi il iei de deasupra ta, si iesi din aeroport cum ai intrat, cu el in mana, nu il atinge nimeni happy.

Zbor lin!

| Ghimpele1 a răspuns:

Bagajul de mana ( ghiozadan, servieta, geanta sau troller mic) il iei cu tine in avion, iar cel de cala ( adica cel mare 20 sau 30 in functie de companie ) ajunge la cala... si il iei din aeroportul in care aterizezi.