| eusebiu27 a întrebat:

Se poate renunța la o plângere penală făcută unei bănci?

9 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Sunt anumite actiuni grave la care chiar daca renunti la plangere, statul continua cercetarea penala. Nu este cazul plangerii impotriva unei banci ca banuiesc ca banca n-a omorat pe nimeni!

| doctorandus a răspuns:

Nu toate plângerile penale pot fi retrase. Dar dacă procurorul consideră că nu s-a comis nicio infracțiune va clasa plângerea.

| mihai69 a răspuns:

Desigur.

| relian a răspuns:

Man mergi la aia ce ai facut plangere si spune ca renunti, ca ai rezolvat cu banca si aia o sa fie tot.
Nu te speria ca nu au ceti face.Nu ai dat in cap, nu ai furat nimic, ce aveai de platit este platit, asa ca te doare la basca cum se zice laughing

Dar daca tu nu te duci sa mergi mai departe cu plangerea aia, vad ca sui acu ca ai facut deja plangere impotriva alora.Deci daca nu te mai duci sa mergi mai departe, no sa mearga politia, ori unde ai facut tu plangere inainte fara tine.
Tu daca nu te mai prezinti nicaeri nu o sa se mai intimple nimic. Eventual daca aia unde ai facut plangerea trebuie sa scrie ceva acolo ca s-a rezolvat, or sa te contacteze sa te intrebe ce mai ai de gand.
Deci ori le zici acu tu, ori peste cat timp or vedea aia ca ramas ceva nerezeolvat atunci o sa te sune sa te intrebe ce mai vrei sa faci.

Deci nu patesti nimic stai linistit.Nu conteaza impotriva cui ai facut plangere, odata ce nu continui la tribunal nu vine nimeni sa te forteze.Nu te lua dupa Solontanu ca ala te sperie doara laughing

| Lukasssz a răspuns:

Da.Fie vorba intre noi, cati bani ti-au dat aia de la banca ca sa iti retragi plangerea?

| relian a răspuns (pentru Lukasssz):

laughing nu i-au dat nici un ban,Din cate am inteles el ar fi facut ceva cumparaturi si nu mai voia sa plateasca laughing banui ca cui trebuie sa dea banu au trimis bancii sa plateasca,aia lau anuntat pe el sa isi plateasca datoria,el s-a facut ca ploua laughing apoi banca cand a vazut asa, iau blocat cardul, iau platit ei tranzactia, bineinteles din banii lui, pentru ca avea bani in cont, dar nu voia sa mai plateasca.

Apoi el s-a luat de cei de la banca de ce au platit aia fara acordu lui.Ia luat la rost.Banaca i-a zis daca are ceva impotriva sa mearga sa-i dea in judecata,sau ceva de genul asta.
El creznd ca o sa fie bine s-a dus is ia reclamat ori ce a facut numa el stie ca na spus clar.
Acum ii e ste frica ca or sal ia aia la bani marunti si nu stie cum sa faca sa o lase balta.

Initial eu am crezut ca el n-a fost,pentru ca nici na spus ca a fost sai reclame,a zis ca ar merge,ceva de genu,ori ca s-a dus la politie.
Eu din cate stiu politia nu se baga in treburule bancii,habar nu am cea facut el, dar nu stiu unde i-a fost capu laughing cum sa te pui cu banca, pai si de faceau aia ceva ce nu ar fi trebuit tot nu te pui cu aia, au aia avocati de te halesc aia cu tot cu fulgi laughing
Bine ca banca nu face magarii sa ia bani cuiva din cont asa aiurea.
Acum ca el o fi inteles cum sta treaba vrea sa o dea la pace cu aia.Dar vorba cuiva pe aici, el trebuie sa mearga unde a facut plangerea si sa spuan ca s-a rezolvat, aia ar fi tot.Banca oricum nu-i curioasa sa se ia in bete cu el ori cu nimeni, aia nu au ei timp de telenovele de astea laughing.

Deci cum a spus 19flo sa mearga unde a facut plangere si sa anuleze.Vad solantanul zice ca in unele cazuri grave statu nu aproba renuntarea.Dar eu nu vad cei grav in cazu lui, deci plangerea lui na ajuns nicaeri decat poate la politie, sa ajunga in tribunal trebuia ca el sa faca demersuri, eu asa cred.

Cam asta e din ce am inteles eu. Poate ma insel, ori nu am inteles eu bine.

| 19flo79 a răspuns:

Daca tu ai facut plangerea o poti retrage.

| eusebiu27 explică (pentru 19flo79):

Da eu am făcut o

| 19flo79 a răspuns (pentru eusebiu27):

Daca te-ai impacat cu banca si ati rezolvat conflictul, mergi la tribunal si dai o declaratie cum ca iti retragi plangerea.
Intrebi si tu un jurist sau un avocat cum se procedeaza mai exact. happy