| Batmanel a întrebat:

Stie cineva legea sau delegatia, prin care gospodariile primeau 10ari pe langa casa? Ceva mai vechi de 1990... nu stiu sigur, m-au pus batranii sa le caut textul, dar nu reusesc nici cum sa-l descopar la ce imi povestesc ei.

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

Legea fondului funciar Nr. 18/1991. Cred că aici găsești ce-ți trebuie ție.

| Batmanel explică (pentru gabicoo):

Am citit cat am putut pana sa ma doara capul si nici cu un AI n-am gasit nimic... daca ai un capitol mai exact as fi recunoscator.

4 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Comunistii ii fortau pe tarani sa isi bage pamantul in CAP, iar din tot pamantul pe care il bagau in CAP, cateva sute de ari, le dadeau in folosinta cativa ari. Dupa caderea comunismului, oamenii si-au primit iar pamantul luat la CAP, asa ca nu mai ai cum sa le dai o mica parte din pamantul lor, caci si l-au luat inapoi pe tot. In memoria parintilor tai lucrurile s-au amestecat, si acum ei cred ca se primea de la stat pamant pe langa casa. Pe de alta parte, daca ai sub 35 de ani si exista teren intraurban liber, in proprietatea comunei, poti primi de la comuna 10 ari de teren ca sa iti faci casa.

| eliancodrut a răspuns:

De unde sa primeasca? Nu exista asa ceva. Pe timpul colectivizarii, cei care intrau in CAP (fostul GAC) primeau 15 arii in folosinta din terenul lor, in plus fata de curte. Curtea trebuia sa aiba cel mult 5 arii. Deci in total 20 de arii, din care 5 arii erau proprietate, iar 15 ari erau folosinta.

| eliancodrut a răspuns:

Completare. Este ceva ilogic ceea ce ai spus, deoarece statul nu are teren pe langa casele nimanui. Chiar daca comunitatea are teren, acesta se situeaza in anumite locuri si nu poate fi distribuit cetatenilor. Si atunci de unde sa dea acest teren. Terenul dintr-o localitate este in proprietatea oamenilor si statul nu poate lua de la acestia si sa le dea altora. Asta nu se intampla nici pe timpul comunismului. Gandeste cum s-ar aplica o asemenea lege in Bucuresti sau localitatile aglomerate?