| Cupcakecat666 a întrebat:

Studenții la fara frecventa (ID) au vreo reducere la bilet de tren?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu au reducere, reducere au doar studentii la frecventa, conform L.1/2011, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 205
  (1) Studenţii beneficiază de asistenţă medicală şi psihologică gratuită în cabinete medicale şi psihologice universitare ori în policlinici şi unităţi spitaliceşti de stat, conform legii.
  (2) În timpul anului universitar, studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, feroviar şi naval. Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport.
  (2^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), în tot cursul anului calendaristic, studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a."

| unmioptimid a răspuns:

Am o cunostinta si la distanta(id) si zi la id NU are beneficii pe tren

| funnymind a răspuns:

La munca, nu la intins mana! Deja e plina tara asta de inutili cu beneficii, neplatitori de taxe. Vreti toti diploma, dar apoi nici macar nu sunteti in stare sa va stergeti cu ea la fundulet, de pregatiti ce sunteti.