| mgtow a întrebat:

Un om care stie ca moare pe la 60 de ani i se transmite de medic prin analize ca mai are de trait cateva luni, dar nu are copii si are o proprietate, cu o masina in garaj. Cui i le poate lasa la cine? Zice ca sa faca un bine la cineva amarat dar de unde sa gaseasca persoana aia? Ideal ar fi sa i le lase la un copil de 18 ani care a stat fara parinti sa isi poata forma o viata fericit se poate si asa nu?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Burn it down

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu are mostenitori legali (sot, parinti sau rude colaterale pana la gr, IV) atunci poate lasa mostenirea, prin testament, cui vrea el.
Daca are mostenitori legali poate lasa prin testament doar jumatate din bunurile sale, altfel incalca rezerva succesorala.

| mgtow explică (pentru Ioandelasal):

Stai asa atunci cand imi vine vremea sa ma duc pe apa sambetei daca vreau sa las locuinta la un copil care a stat intr-un centru de plasament am voie sa fac ce vreau atat timp cat e prin acte notariale. Nu sant fortat sa las la rude nimic pentru ca nu am tangente cu ele si nici nu ne intelegem sau sa ne ajutam la greu, fiecare la casa lui.

| Ioandelasal a răspuns (pentru mgtow):

Nu este adevarat, prin testament nu se poate incalca rezerva succesorala, care este de jumatate din masa succesorala.
Daca vrei sa ajuti poti face donatii, desi si acestea sunt atacabile dupa decesul tau, tot in masura rezervei succesorale.
Conform Codului civil, citez:
"ART. 1.086.Noţiunea de rezervă succesorală
  Rezerva succesorală este partea din bunurile moştenirii la care moştenitorii rezervatari au dreptul în virtutea legii, chiar împotriva voinţei defunctului, manifestată prin liberalităţi ori dezmoşteniri.
  ART. 1.087.Moştenitorii rezervatari
  Sunt moştenitori rezervatari soţul supravieţuitor, descendenţii şi ascendenţii privilegiaţi ai defunctului.
  ART. 1.088. Întinderea rezervei succesorale
  Rezerva succesorală a fiecărui moştenitor rezervatar este de jumătate din cota succesorală care, în absenţa liberalităţilor sau dezmoştenirilor, i s-ar fi cuvenit ca moştenitor legal."
P.S. Daca tot stii mai bine ca un jurist de ce mai pui intrebarea?

| mgtow explică (pentru Ioandelasal):

Atunci pun o bomba in apartament si am rezolvat treaba, nu las la nici o ruda nimic mai mult merita un om care a suferit in viata si nu a avut parinti deloc, oricum trebuie sa fie o cale precum schimb de proprietar pe apartament si nimeni nu mai stie nimic.

| Ioandelasal a răspuns (pentru mgtow):

Se vede ca nu judeci corect, cu ce ar fi de vina vecinii ca tu esti capatanos?

| mgtow explică (pentru Ioandelasal):

Nu imi convine sa las proprietatea in maini nedorite asa ceva nu e corect. Oricum pana se ajunge acolo o sa uite toti de mine

| RAY a răspuns (pentru mgtow):

Mai bine calatoresti decat sa dai foc la casa la care ai muncit

| mgtow explică (pentru RAY):

O las la cineva oricum cand va veni momentul

| anonim_4396 a răspuns (pentru mgtow):

Burn it down

| RAY a răspuns:

Mostenirea ta o poti lasa la oricine doresti tu sau daca nu o lasi se va da rudelor tale de gradul 2, de exemplu sora ta, fratele sau nepoti tai, nu stiu exact, dar nu se poate stii asa ceva exact cand vei muri, o sa ai si copil i nevasta totul e sa iesi din cutie = zona de confort

| mgtow explică (pentru RAY):

Nu vreau familie. Mas gandi sa las la un copil care a tras greutati in viata sa isi poata faca viitorul mai fericit

| Celcestietot a răspuns (pentru mgtow):

Frumos din partea ta.

| RAY a răspuns (pentru mgtow):

Nu te cred man, ai vrea, sunt convins de asta

| OldSoul a răspuns:

Eu unul, as tinde sa i le las unei familii care stiu ca are nevoie.

Pana la urma, chiar daca acel copil a chinuit pana la 18 ani, s-ar putea ca acest "Cadou" sa fie mai mult decat poate duce, nu e o varsta in care gandesti tocmai matur, ar fi pacat ca odata ce are masina, sa fie inconstient si sa se mai tranteasca pe undeva, sau, mai rau, in altcineva, sau, sa le piarda pe toate la un joc de noroc.
Tot odata, la 18 ani, s-ar zice ca e pe cont propriu, cum, necum, cred ca-si poate purta cat de cat de grija.

In schimb, dupa cum am spus mai sus, in cazul unei familii, care poate si-a pierut agoniseala de viata in urma unui incendiu, sau, a unei mame vaduve, care trebuie sa aiba grija de copii, un asemenea gest ar putea insemna mult mai mult, ar fi o grija in minus.